ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до деяких законiв України щодо вiдмови України вiд здiйснення полiтики позаблоковостi

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести змiни до таких законiв України:

     1. У Законi України "Про основи нацiональної безпеки України" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2003 р., N 39, ст. 351; 2010 р., N 40, ст. 527; 2013 р., N 14, ст. 89, N 38, ст. 499; 2014 р., N 22, ст. 816):

     1) абзац одинадцятий статтi 6 викласти в такiй редакцiї:

     "iнтеграцiя України в європейський полiтичний, економiчний, правовий простiр з метою набуття членства в Європейському Союзi та в євроатлантичний безпековий простiр; розвиток рiвноправних взаємовигiдних вiдносин з iншими державами свiту в iнтересах України";

     2) абзац п'ятий частини другої статтi 8 викласти в такiй редакцiї:

     "поглиблення спiвпрацi з Органiзацiєю Пiвнiчноатлантичного договору з метою досягнення критерiїв, необхiдних для набуття членства у цiй органiзацiї".

     2. У статтi 11 Закону України "Про засади внутрiшньої i зовнiшньої полiтики" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2010 р., N 40, ст. 527):

     1) частину першу викласти в такiй редакцiї:

     "1. Україна як європейська держава здiйснює вiдкриту зовнiшню полiтику i прагне рiвноправного взаємовигiдного спiвробiтництва з усiма заiнтересованими партнерами, виходячи насамперед з необхiдностi гарантування безпеки, суверенiтету та захисту територiальної цiлiсностi України";

     2) абзац восьмий частини другої викласти в такiй редакцiї:

     "поглиблення спiвпрацi з Органiзацiєю Пiвнiчноатлантичного договору з метою досягнення критерiїв, необхiдних для набуття членства у цiй органiзацiї".

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування.

     2. Кабiнету Мiнiстрiв України:

     у мiсячний строк привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цим Законом;

     у двомiсячний строк забезпечити перегляд i приведення мiнiстерствами та iншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актiв у вiдповiднiсть iз цим Законом.

Президент України П. ПОРОШЕНКО

м. Київ
23 грудня 2014 року
N 35-VIII

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.