ДЕРЖАВНА ФIСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

03.02.2015 N 3333/7/99-99-25-04-03-17

 

Начальникам митниць


Про внесення змiн до листа Мiндоходiв України вiд 26.03.2014 N 6983/7/99-99-24-02-03-17 "Про впровадження методичних рекомендацiй щодо класифiкацiї окремих товарiв згiдно з УКТ ЗЕД"

     Державною фiскальною службою України вивчено додаткову iнформацiю щодо роз'яснень Секретарiату Всесвiтньої митної органiзацiї стосовно тлумачення положень Гармонiзованої системи опису та кодування товарiв з класифiкацiї певних товарiв.

     З урахуванням вищевикладеного вiдповiдно до положень пiдпунктiв 1, 4 та 6 пункту 2 статтi 68 Митного кодексу України та з метою забезпечення митними органами однакових пiдходiв до класифiкацiї товарiв у складних випадках, пункт 63 додатку 3 Методичних рекомендацiй викласти у новiй редакцiї (додається).

     Додаток: текстовий опис пункту 63 додатку 3 Методичних рекомендацiй на 2 арк.

Заступник Голови А.В. Макаренко

 

Додаток

     Текстовий опис пункту 63 додатку 3 Методичних рекомендацiй

63 Бинти медичнi еластичнi стрiчковi 3005
6307
Бинти медичнi еластичнi стрiчковi виготовляються з трикотажного полотна, застосовуються для профiлактики та лiкування варикозного розширення вен, вивихiв, розтягнень, набрякiв, травматичних ускладнень, для профiлактики тромбозу та емболiї пiд час оперативного втручання. Цi вироби можуть мати необробленi або обробленi шляхом обметування краї, постачатись разом з фiксувальними клiпсами (мал.1, 2) або без них.

Мал.1.

Мал.2.

Згiдно з правилом 1 Основних правил iнтерпретацiї УКТ ЗЕД (ОПI) для юридичних цiлей класифiкацiя товарiв проводиться виходячи з найменування товарних позицiй i вiдповiдних примiток роздiлiв чи груп. Вiдповiдно до пункту V пояснень до правила 1 ОПI тексти товарних позицiй i примiтки до роздiлiв чи груп є прiоритетними, тобто враховуються в першу чергу для класифiкацiї товару.

Вiдповiдно до тексту до товарної позицiї 3005 до неї включаються вата, марля, бинти та аналогiчнi вироби (наприклад, перев'язувальнi вироби, липкий пластир, гiрчичники), просоченi або вкритi фармацевтичними речовинами або розфасованi для роздрiбної торгiвлi для застосування у медицинi, зокрема хiрургiї, стоматологiї або ветеринарiї.

У поясненнях до товарної позицiї 3005 визначено, що до неї включаються такi вироби, як вата, марля, бинти та аналогiчнi вироби, виготовленi з текстильних матерiалiв, паперу, полiмерних матерiалiв та iн., просоченi або вкритi фармацевтичними речовинами (протизапальними, антисептичними та iн.), призначенi для застосування в медицинi, хiрургiї, стоматологiї або ветеринарiї.

Вата i марля для перев'язування, бинти та iн., не просоченi або не покритi фармацевтичними речовинами, також включаються до товарної позицiї 3005 за умови, що вони призначенi винятково (це може бути зазначено, наприклад, на етикетцi чи на спецiальному вкладишi) для безпосереднього продажу споживачу (приватним особам, лiкарням i т.д.) без перепакування для застосування у медицинi, хiрургiї, стоматологiї або ветеринарiї.

З урахуванням вищевикладеного бинти медичнi еластичнi стрiчковi, не просоченi або не вкритi фармацевтичними речовинами, але розфасованi для роздрiбної торгiвлi для кiнцевого споживача, класифiкуються у товарнiй позицiї 3005.

Згiдно з примiткою 1(е) до роздiлу ХI УКТ ЗЕД до нього не включаються вироби товарної позицiї 3005.

Бинти еластичнi стрiчковi, не просоченi або не вкритi фармацевтичними речовинами, не розфасованi для роздрiбної торгiвлi, призначенi або не призначенi для медичних цiлей, розглядаються як текстильнi вироби роздiлу ХI УКТ ЗЕД. Класифiкацiя таких бинтiв здiйснюється у вiдповiдностi до примiтки 7 до роздiлу ХI (товарнi позицiї 6002, 6003 (див. також пояснення до цих товарних позицiй), 6307).

Слiд зазначити, що виробниками, як бинти медичнi еластичнi, можуть також презентуватись вироби, якi по сутi виконують функцiї еластичних трикотажних пiдтримувальних виробiв (пов'язок) для певної частини тiла або певного суглобу (мал. 3, 4, 5).


Мал.3.

Мал.4.

Мал.5.

Подiбнi вироби у разi вiдсутностi у них просочення або покриття фармацевтичними речовинами, незалежно вiд форми упаковки (для роздрiбної торгiвлi чи нi), класифiкуються у товарнiй позицiї 6307 у вiдповiдностi до примiтки 7 до роздiлу ХI та пункту 26 пояснень до цiєї товарної позицiї.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.