Документ скасований: Постанова НБУ № 80 від 19.07.2018

ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

вiд 19 березня 2015 р. N 194


Про внесення змiн до Положення про встановлення офiцiйного курсу гривнi до iноземних валют та курсу банкiвських металiв

     Вiдповiдно до статей 7, 15, 36 Закону України "Про Нацiональний банк України", статтi 8 роздiлу II та статтi 11 роздiлу III Декрету Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19 лютого 1993 року N 15-93 "Про систему валютного регулювання i валютного контролю", з метою виконання мiжнародних зобов'язань України, передбачених програмою з Мiжнародним валютним фондом у межах Механiзму розширеного фiнансування у частинi визначення офiцiйного курсу гривнi до iноземних валют, Правлiння Нацiонального банку України постановляє:

     1. Унести до Положення про встановлення офiцiйного курсу гривнi до iноземних валют та курсу банкiвських металiв, затвердженого постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 12 листопада 2003 року N 496, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 27 листопада 2003 року за N 1094/8415, зi змiнами, такi змiни:

     1) у пунктi 3:

     пiдпункт "а" викласти в такiй редакцiї:

     "а) до долара США - як середньозважений курс продавцiв i покупцiв, що склався за даними Системи пiдтвердження угод на мiжбанкiвському валютному ринку України Нацiонального банку України в день установлення офiцiйного курсу";

     в абзацi першому пiдпункту "б" слова "латвiйський лат" та "литовський лит" виключити;

     2) пункт 9 викласти в такiй редакцiї:

     "9. Офiцiйний курс гривнi до iноземних валют та банкiвських металiв, зазначених в абзацi другому пункту 2 цього Положення, починає дiяти наступного робочого дня пiсля дня встановлення.

     Офiцiйний курс гривнi до iноземних валют та банкiвських металiв, установлений на останнiй робочий день тижня або на передсвятковий день, дiє протягом наступних вихiдних або святкових днiв.

     Офiцiйний курс гривнi до iноземних валют та банкiвських металiв, установлений в останнiй робочий день тижня або в передсвятковий день, починає дiяти в перший робочий день наступного тижня чи в перший пiслясвятковий робочий день.

     Офiцiйний курс гривнi до iноземних валют, зазначених в абзацi третьому пункту 2 цього Положення, установлюється в останнiй робочий день мiсяця та починає дiяти з першого числа наступного календарного мiсяця i дiє до кiнця цього мiсяця";

     3) у таблицi додатка 1 до Положення рядки "428 LVL 100 латвiйських латiв", "440 LTL 100 литовських литiв" виключити.

     2. Департаменту вiдкритих ринкiв (Чурiй О. Є.) довести змiст цiєї постанови до вiдома територiальних управлiнь Нацiонального банку України та банкiв України.

     3. Контроль за виконанням цiєї постанови залишаю за собою.

     4. Постанова набирає чинностi через 5 днiв iз дня її офiцiйного опублiкування.

Голова В. О. Гонтарева
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.