ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України щодо скасування обов'язковостi державної реєстрацiї iноземних iнвестицiй

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести змiни до таких законодавчих актiв України:

     1. Статтю 395 Господарського кодексу України (Вiдомостi Верховної Ради України, 2003 р., NN 18 - 22, ст. 144) виключити.

     2. У Законi України "Про режим iноземного iнвестування" (Вiдомостi Верховної Ради України, 1996 р., N 19, ст. 80 iз наступними змiнами):

     1) пункт 4 частини першої статтi 1 виключити;

     2) у назвi роздiлу III слова "Державна реєстрацiя та" виключити;

     3) статтi 13 та 14 виключити;

     4) текст статтi 15 викласти в такiй редакцiї:

     "Пiдприємства з iноземними iнвестицiями та установи банкiв подають статистичну звiтнiсть про здiйснення iноземних iнвестицiй вiдповiдно до законодавства".

     3. У Законi України "Про усунення дискримiнацiї в оподаткуваннi суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, створених з використанням майна та коштiв вiтчизняного походження" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2000 р., N 12, ст. 97; 2002 р., N 15, ст. 100; 2005 р., NN 17 - 19, ст. 267):

     1) у назвi i текстi Закону слова "суб'єкт пiдприємницької дiяльностi" в усiх вiдмiнках та числах замiнити словами "суб'єкт господарювання" у вiдповiдному вiдмiнку та числi;

     2) у частинi першiй статтi 5 слова "їх реєстрацiї" виключити.

     4. У Законi України "Про iммiграцiю" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2001 р., N 41, ст. 197):

     1) у пунктi 3 частини другої статтi 4 слова "зареєстровану у порядку, визначеному Кабiнетом Мiнiстрiв України" виключити;

     2) пункт 3 частини сьомої статтi 9 викласти в такiй редакцiї:

     "3) для осiб, зазначених у пунктi 3 частини другої статтi 4 цього Закону, - копiї статуту та/або зареєстрованих договорiв (контрактiв) про iнвестицiйну дiяльнiсть та довiдка банку про надходження iноземної iнвестицiї в економiку України iноземною конвертованою валютою на суму не менше 100 (ста) тисяч доларiв США".

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування.

     2. Документи, поданi до набрання чинностi цим Законом до органу державної реєстрацiї для державної реєстрацiї iноземних iнвестицiй, та документи, поданi до набрання чинностi цим Законом до територiального органу Державної фiскальної служби України для пiдтвердження iнформацiйних повiдомлень про фактичне внесення iноземних iнвестицiй, повертаються iноземним iнвесторам або уповноваженим ними особам без розгляду по сутi з повiдомленням про пiдстави повернення документiв.

     3. Iноземнi iнвестицiї, зареєстрованi до набрання чинностi цим Законом, та iноземнi iнвестицiї, не зареєстрованi до набрання чинностi цим Законом, мають рiвне право на одержання пiльг та гарантiй, передбачених Законом України "Про режим iноземного iнвестування".

     4. Кабiнету Мiнiстрiв України протягом одного мiсяця з дня набрання чинностi цим Законом:

     привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цим Законом;

     забезпечити перегляд i скасування мiнiстерствами та iншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актiв, що суперечать цьому Закону.

Президент України П. ПОРОШЕНКО

м. Київ
31 травня 2016 року
N 1390-VIII

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.