Документ скасований: Постанова НБУ № 31 від 05.02.2019

ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

вiд 14 березня 2017 року N 22


Про внесення змiн до деяких нормативно-правових актiв Нацiонального банку України

     Вiдповiдно до вимог статтi 99 Конституцiї України, статей 7, 15, 30, 44, 56 Закону України "Про Нацiональний банк України", Декрету Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19 лютого 1993 року N 15-93 "Про систему валютного регулювання i валютного контролю", з метою вдосконалення порядку проведення деяких валютних операцiй Правлiння Нацiонального банку України постановляє:

     1. Унести до Iнструкцiї про порядок видачi iндивiдуальних лiцензiй на здiйснення iнвестицiй за кордон, затвердженої постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 16 березня 1999 року N 122, зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 26 квiтня 1999 року за N 259/3552 (зi змiнами), такi змiни:

     1) друге речення пункту 1.9 глави 1 виключити;

     2) у главi 4:

     пiдпункт 4.2.1 пункту 4.2 доповнити новим реченням такого змiсту: "Про вiдкликання лiцензiї iз зазначенням пiдстав для вiдкликання Нацiональний банк України повiдомляє власника лiцензiї (за наявностi), зазначений у лiцензiї уповноважений банк (за наявностi та за умови, що на дату вiдкликання лiцензiї термiн проведення розрахункiв за нею не закiнчився) i контролюючий орган, у якому власник лiцензiї перебуває на облiку";

     у пунктi 4.4 слова "або вiдкликання лiцензiї" виключити;

     3) пункт 2 додатка 4 до Iнструкцiї пiсля слiв "власника лiцензiї (за наявностi)" доповнити словами ", зазначений у лiцензiї уповноважений банк (за наявностi та за умови, що на дату вiдкликання лiцензiї термiн проведення розрахункiв за нею не закiнчився)".

     2. Абзац десятий пункту 1.3 глави 1 Положення про порядок видачi Нацiональним банком України iндивiдуальних лiцензiй на розмiщення резидентами (юридичними та фiзичними особами) валютних цiнностей на рахунках за межами України, затвердженого постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 14 жовтня 2004 року N 485, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 05 листопада 2004 року за N 1413/10012 (зi змiнами), доповнити словами ", та/або здiйснення iнших операцiй за цим рахунком".

     3. Доповнити пункт 2 глави 3 роздiлу II Положення про порядок та умови торгiвлi iноземною валютою, затвердженого постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 10 серпня 2005 року N 281, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 29 серпня 2005 року за N 950/11230 (зi змiнами), новим пiдпунктом такого змiсту:

     "є) за операцiями щодо повернення iноземному iнвестору процентiв, нарахованих на залишок коштiв на його iнвестицiйному рахунку:

     заяви про купiвлю iноземної валюти;

     договору iнвестицiйного рахунку;

     виписки (довiдки) уповноваженого банку про суму нарахованих iноземному iнвестору процентiв за договором iнвестицiйного рахунку".

     4. Абзац другий пiдпункту 1 пункту 1 постанови Правлiння Нацiонального банку України вiд 23 лютого 2015 року N 124 "Про особливостi здiйснення деяких валютних операцiй" (зi змiнами) замiнити трьома новими абзацами такого змiсту:

     "Вимоги цього пiдпункту не поширюються на операцiї, що здiйснюються:

     фiзичною особою за рахунок кредитних коштiв у гривнi з метою виконання власних зобов'язань перед уповноваженим банком-кредитором за договором споживчого кредитування в iноземнiй валютi;

     суб'єктом господарювання - резидентом України за рахунок кредитних коштiв у гривнi, що залученi цим суб'єктом пiд державну гарантiю з метою фiнансування затверджених Кабiнетом Мiнiстрiв України програм, пов'язаних iз пiдвищенням обороноздатностi i безпеки держави (у межах суми, на яку видана вiдповiдна державна гарантiя)".

     5. Департаменту вiдкритих ринкiв (Пономаренко С. В.) довести змiст цiєї постанови до вiдома банкiв України для використання в роботi, а банкам України - до вiдома їх клiєнтiв.

     6. Постанова набирає чинностi з дня, наступного за днем її офiцiйного опублiкування.

Голова В. О. Гонтарева
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.