Документ скасований: Постанова НБУ № 31 від 05.02.2019

ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

вiд 21 березня 2017 року N 24


Про внесення змiни до Iнструкцiї про перемiщення готiвки i банкiвських металiв через митний кордон України

     Вiдповiдно до статей 7, 15, 44, 56 Закону України "Про Нацiональний банк України", статей 3, 11, 12, 13 Декрету Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19 лютого 1993 року N 15-93 "Про систему валютного регулювання i валютного контролю", з метою вдосконалення нормативно-правових актiв Нацiонального банку України Правлiння Нацiонального банку України постановляє:

     1. Пункт 2 глави 2 Iнструкцiї про перемiщення готiвки i банкiвських металiв через митний кордон України, затвердженої постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 27 травня 2008 року N 148, зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 11 червня 2008 року за N 520/15211 (зi змiнами), викласти в такiй редакцiї:

     "2. Фiзична особа - резидент має право ввозити в Україну та вивозити за межi України готiвку в сумi, що перевищує в еквiвалентi 10000 євро, за умови письмового декларування митному органу в повному обсязi та за наявностi документiв, що пiдтверджують зняття готiвки з рахункiв у банках (фiнансових установах), та квитанцiї про здiйснення валютно-обмiнної операцiї з цiєю готiвкою, якщо така мала мiсце, виключно на ту суму, що перевищує в еквiвалентi 10000 євро.

     Фiзична особа - резидент - працiвник дипломатичної служби України, який повертається в Україну пiсля завершення довготермiнового вiдрядження, має право ввозити в Україну готiвку, видану закордонною дипломатичною установою України у виглядi компенсацiйних виплат в iноземнiй валютi, у сумi, що перевищує в еквiвалентi 10000 євро, на пiдставi довiдки закордонної дипломатичної установи України про суму виплаченої готiвки за пiдписами керiвника та спецiалiста з фiнансових питань закордонної дипломатичної установи України, скрiпленої вiдбитком печатки цiєї установи.

     Строк дiї таких документiв становить 90 календарних днiв починаючи з дня зняття готiвки з рахункiв у банках (фiнансових установах)/дати видачi довiдки про виплату готiвки закордонною дипломатичною установою України".

     2. Департаменту вiдкритих ринкiв (Пономаренко С. В.) довести змiст цiєї постанови до вiдома банкiв України для використання в роботi, а банкам України - до вiдома їх клiєнтiв.

     3. Контроль за виконанням цiєї постанови покласти на заступника Голови Нацiонального банку України Чурiя О. Є.

     4. Постанова набирає чинностi з дня, наступного за днем її офiцiйного опублiкування.

Голова В. О. Гонтарева
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.