КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 21 червня 2017 р. N 428


Про внесення змiн до Методики визначення середньоринкової вартостi легкових автомобiлiв

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести до Методики визначення середньоринкової вартостi легкових автомобiлiв, затвердженої постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 18 лютого 2016 р. N 66 (Офiцiйний вiсник України, 2016 р., N 15, ст. 594), змiни, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України В. ГРОЙСМАН

Iнд. 67

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 21 червня 2017 р. N 428

ЗМIНИ,
що вносяться до Методики визначення середньоринкової вартостi легкових автомобiлiв

     1. Пункт 2 викласти в такiй редакцiї:

     "2. Середньоринкова вартiсть автомобiля розраховується за методом аналогiї цiн iдентичних автомобiлiв за такою формулою:

Сср = Цн х (Г / 100),

     де Цн - цiна нового транспортного засобу в Українi з урахуванням марки, моделi, об'єму цилiндрiв двигуна, типу пального;

     Г - коефiцiєнт коригування ринкової цiни транспортних засобiв з урахуванням строку експлуатацiї транспортних засобiв у роках згiдно з додатком 1 до Порядку визначення середньоринкової вартостi легкових автомобiлiв, мотоциклiв, мопедiв, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10 квiтня 2013 р. N 403 (Офiцiйний вiсник України, 2013 р., N 44, ст. 1576).".

     2. У пунктi 4 слова "типу двигуна," виключити, а слова "типу коробки переключення передач" замiнити словами "типу пального".

     3. Пункт 12 виключити.

     4. Пункт 13 викласти в такiй редакцiї:

     "13. Мiнекономрозвитку вiдповiдно до цiєї Методики розраховує середньоринкову вартiсть автомобiля та щороку до 1 лютого податкового (звiтного) року розмiщує на своєму офiцiйному веб-сайтi перелiк легкових автомобiлiв, з року випуску яких минуло не бiльше п'яти рокiв (включно) та середньоринкова вартiсть яких становить понад 375 розмiрiв мiнiмальної заробiтної плати, встановленої законом на 1 сiчня податкового (звiтного) року, який повинен мiстити такi данi щодо зазначених автомобiлiв: марка, модель, рiк випуску, об'єм цилiндрiв двигуна, тип пального.

     У разi вiдсутностi на офiцiйному веб-сайтi Мiнекономрозвитку iнформацiї про марку, модель легкового автомобiля, що має ознаки об'єкта оподаткування транспортним податком, Мiнекономрозвитку за зверненням ДФС та/або власника зазначеного легкового автомобiля визначає його середньоринкову вартiсть, доповнює перелiк, зазначений в абзацi першому цього пункту, такою iнформацiєю та розмiщує її на своєму офiцiйному веб-сайтi.".

     5. У пунктi 14 слова "тип двигуна," виключити, а слова "тип коробки переключення передач та пробiг" замiнити словами "та тип пального".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.