МIНIСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛIТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

16.01.2018 N 20


Про затвердження Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
07 лютого 2018 р. за N 155/31607


     Вiдповiдно до частини першої статтi 8 Закону України "Про iдентифiкацiю та реєстрацiю тварин" та пiдпункту 25 пункту 4 Положення про Мiнiстерство аграрної полiтики та продовольства України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25 листопада 2015 року N 1119, пункту 54 Всеохоплюючої стратегiї iмплементацiї Глави IV (Санiтарнi та фiтосанiтарнi заходи) Роздiлу IV "Торгiвля i питання, пов'язанi з торгiвлею" Угоди про асоцiацiю мiж Україною, з однiєї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Спiвтовариством з атомної енергiї i їхнiми державами-членами, з iншої сторони, схваленої розпорядженням Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24 лютого 2016 року N 228-р, наказую:

     1. Затвердити Порядок iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз, що додається.

     2. Визнати таким, що втратив чиннiсть, наказ Мiнiстерства аграрної полiтики України вiд 31 грудня 2004 року N 498 "Про запровадження iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз", зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 26 сiчня 2005 року за N 102/10382.

     3. Бланки реєстрацiйних карток господарства, реєстрацiйних карток вiвцi/кози, реєстрацiйних вiдомостей овець/кiз, замовлення на проведення iдентифiкацiї та реєстрацiї, замовлення на дублiкати бирок та iдентифiкацiйних документiв, вiдомостей перемiщення тварин, книг облiку тварин, виготовленi до набрання чинностi цим наказом, застосовуються до повного їх використання.

     4. Департаменту тваринництва забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України в установленому законодавством порядку.

     5. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

     6. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Перший заступник Мiнiстра М. Мартинюк
ПОГОДЖЕНО:
Перший заступник Голови Державної служби України з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв А. Жук
В. о. Голови Державної регуляторної служби України В. П. Загороднiй

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України
16 сiчня 2018 року N 20
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
07 лютого 2018 р. за N 155/31607

ПОРЯДОК
iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз

I. Загальнi положення

     1. Цей Порядок встановлює вимоги до здiйснення iдентифiкацiї, реєстрацiї та перемiщення овець i кiз.

     2. Цей Порядок є обов'язковим для всiх юридичних i фiзичних осiб, що займаються розведенням та утриманням овець i кiз, здiйснюють їх продаж, забiй, утилiзацiю, надають послуги зi штучного осiменiння та органiзовують виставки за участю овець i кiз.

     3. Iдентифiкацiї та реєстрацiї пiдлягають усi вiвцi i кози, яких розводять або утримують на територiї України.

     Система iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз складається з таких елементiв:

     засоби iдентифiкацiї для iндивiдуальної iдентифiкацiї тварини та засоби для їх крiплення;

     проведення iдентифiкацiї тварин;

     реєстрацiйнi документи;

     ведення електронної бази даних про iдентифiкованих тварин (Єдиний державний реєстр тварин (далi - Реєстр тварин));

     iдентифiкацiйнi документи;

     реєстрацiя дiй або подiй щодо iдентифiкованої тварини, облiк тварин у господарствах.

     4. Iдентифiкацiя та реєстрацiя овець i кiз здiйснюється з метою:

     одержання оперативної та надiйної iнформацiї про поголiв'я овець i кiз щодо статi, вiку, породи та його мiсцеперебування для полiпшення управлiння i прогнозування ринкiв продукцiї вiвчарства та козiвництва;

     охорони територiї України вiд епiзоотичних захворювань;

     контролю за санiтарним станом виробництва, якiстю i походженням продукцiї вiвчарства та козiвництва;

     оптимiзацiї запровадження планiв ветеринарної медицини щодо ветеринарного контролю, попередження (профiлактики), лiкування та лiквiдацiї iнфекцiйних, iнвазiйних i незаразних хвороб;

     контролю за перемiщенням тварин на територiї країни та пiд час експорту, iмпорту;

     забезпечення дотримання вимог законодавства з племiнної справи у тваринництвi;

     оптимiзацiї розробки i виконання селекцiйних програм, органiзацiї технологiчних систем у вiвчарствi та козiвництвi, пiдвищення достовiрностi iнформацiї пiд час сертифiкацiї племiнних (генетичних) ресурсiв;

     забезпечення вiзуальної iдентифiкацiї кожної тварини в стадi;

     пiдтвердження права власностi на тварину.

     5. У цьому Порядку термiни вживаються в таких значеннях:

     бирка - вушний знак встановленого зразка з нанесеним iдентифiкацiйним номером, що використовується виключно для iдентифiкацiї визначеного виду тварин;

     вiдповiдальна особа - особа, на яку керiвником покладено обов'язки здiйснення комплексу робiт з iдентифiкацiї, реєстрацiї й облiку тварин у господарствi;

     книга облiку тварин - документ установленої форми, до якого вноситься iнформацiя про тварину, її походження, перемiщення, забiй, утилiзацiю, загибель (падiж) тощо у спосiб, визначений цим Порядком;

     реєстрацiйне свiдоцтво овець/кiз (далi - реєстрацiйне свiдоцтво) - документ, що мiстить данi щодо тварини, її перемiщення, власника, мiсцезнаходження, засвiдчує данi щодо ветеринарно-санiтарного стану господарства, де перебуває тварина, факт проведення вакцинацiй, дiагностичних дослiджень i профiлактичних обробок та є супровiдним документом пiд час будь-якого перемiщення тварини;

     стадо - група тварин одного виду, яка складається з рiзних статевих, вiкових i виробничих груп або з однорiдної групи тварин, сформованої в господарствi для одержання певної продукцiї;

     тварина - будь-яка тварина виду овечих (Ovis aries) та кiз (Capra hircus).

     Iншi термiни вживаються у значеннях, наведених у Законi України "Про iдентифiкацiю та реєстрацiю тварин" та Положеннi про Єдиний державний реєстр тварин, затвердженому наказом Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України вiд 25 вересня 2012 року N 578, зареєстрованому в Мiнiстерствi юстицiї України 10 жовтня 2012 року за N 1713/22025 (iз змiнами).

     6. Iдентифiкацiя та реєстрацiя овець i кiз включають такi процеси:

     реєстрацiю господарства та отримання (за потреби) власником доступу до Реєстру тварин;

     оформлення замовлення на здiйснення iдентифiкацiї та реєстрацiї тварин;

     iдентифiкацiю тварин;

     облiк iдентифiкованих тварин у господарствi;

     реєстрацiю iдентифiкованих тварин у Реєстрi тварин;

     оформлення i видачу реєстрацiйного свiдоцтва овець/кiз;

     реєстрацiю в Реєстрi тварин iнформацiї про перемiщення, загибель (падiж), забiй, утилiзацiю тварин тощо.

     7. Адмiнiстратор Єдиного державного реєстру тварин (далi - Адмiнiстратор Реєстру тварин) проводить iдентифiкацiю, реєстрацiю тварин, оформлює та видає iдентифiкацiйнi документи, здiйснює контроль за використанням бирок, бланкiв реєстрацiйних свiдоцтв, книг облiку тварин, реєстрацiйних документiв.

II. Реєстрацiя господарств

     1. Юридичнi та фiзичнi особи зобов'язанi зареєструвати свої господарства в Реєстрi тварин перед прибуттям першої iдентифiкованої та зареєстрованої у встановленому порядку тварини або початком проведення iдентифiкацiї та реєстрацiї тварин.

     Для реєстрацiї господарства юридична особа подає (надсилає) Адмiнiстратору Реєстру тварин заповнену реєстрацiйну картку господарства (додаток 1).

     Реєстрацiя господарства фiзичної особи здiйснюється на пiдставi даних реєстрацiйної вiдомостi овець/кiз (додаток 2).

     Адмiнiстратор Реєстру тварин вносить данi реєстрацiйної картки господарства або реєстрацiйної вiдомостi овець/кiз до Реєстру тварин протягом десяти робочих днiв з дня їх отримання.

     2. Юридичнi особи, якi займаються торгiвлею тваринами, проводять забiй, утилiзацiю та органiзовують виставки з участю тварин (за винятком перевiзникiв), зобов'язанi здiйснити дiї з реєстрацiї мiсць торгiвлi, виставок, забою, утилiзацiї та iнших мiсць зосередження тварин у Реєстрi тварин з моменту надходження до них першої iдентифiкованої та зареєстрованої в установленому порядку тварини. Зазначенi мiсця пiдлягають реєстрацiї як господарства вiдповiдно до вимог цього роздiлу.

     3. У разi якщо юридична або фiзична особа є власником/утримувачем кiлькох господарств, данi подаються окремо щодо кожного господарства, де перебувають тварини, i реєструються окремо за мiсцезнаходженням тварин.

     4. Адмiнiстратор Реєстру тварин надсилає юридичним особам повiдомлення про реєстрацiю, що пiдтверджує реєстрацiю даних про господарство в Реєстрi тварин.

     За потреби власнику/утримувачу надається доступ до Реєстру тварин для внесення, перегляду, коригування iнформацiї щодо тварин, що йому належать.

     5. Адмiнiстратор Реєстру тварин визначає реєстрацiйний номер господарства, який складається з 10 символiв i має таку структуру:

     позицiї 1, 2 - лiтерний код країни вiдповiдно до ISO3166 (UA);

     позицiї 3, 4 - код областi, на територiї якої розташоване господарство;

     позицiї 5 - 10 - номер господарства в областi.

     6. Датою реєстрацiї даних про господарство в Реєстрi тварин є дата внесення даних про господарство до Реєстру тварин.

     7. У разi змiни власника/утримувача господарства, даних про власника/утримувача чи господарство, припинення дiяльностi юридична особа повинна подати Адмiнiстратору Реєстру тварин протягом п'яти робочих днiв заяву про внесення змiн до Реєстру тварин (додаток 3), реєстрацiйну картку господарства та копiї документiв, що пiдтверджують цi змiни. Власник/утримувач - фiзична особа подає зазначенi документи у разi змiни даних про власника/утримувача чи господарство.

     8. Вiдомостi, внесенi до реєстрацiйної картки господарства або зазначенi у заявi про внесення змiн до Реєстру тварин, завiряє пiдписом власник/утримувач тварин. Достовiрнiсть даних у реєстрацiйнiй картцi господарства забезпечує власник/утримувач тварин.

     Iнформацiя про власника, внесена до Реєстру тварин, є такою, що надана у реєстрацiйнiй картцi господарства за його згодою.

III. Iдентифiкацiя тварин

     1. Для проведення iдентифiкацiї та реєстрацiї тварин юридична особа подає Адмiнiстратору Реєстру тварин замовлення на проведення iдентифiкацiї та реєстрацiї тварин (додаток 4).

     2. Для фiзичних осiб формою замовлення для проведення iдентифiкацiї та реєстрацiї тварин є заповнена реєстрацiйна вiдомiсть овець/кiз.

     3. Усi тварини, що утримуються в господарствi, повиннi бути iдентифiкованi бирками згiдно iз зразком бирки вушної для iдентифiкацiї овець i кiз (додаток 5), якi прикрiплюються на кожне вухо тварини i не знiмаються протягом усього її життя. На обох бирках тварини вказується один i той самий iдентифiкацiйний номер, який дає змогу iндивiдуально iдентифiкувати кожну тварину, а також господарство, де вона була народжена.

     4. Жодна бирка не може бути знята, замiнена або змiнена без вiдома спецiалiста державної установи (закладу) ветеринарної медицини.

     5. Iдентифiкацiйний номер тварини, нанесений на бирцi, складається з 12 символiв i має таку структуру:

     1) позицiї 1, 2 - лiтерний код країни, де тварину iдентифiковано, вiдповiдно до ISO 3166;

     2) позицiї 3 - 12 - десять цифр iдентифiкацiйного номера тварини, з яких чотири останнi цифри є робочим номером тварини.

     Офiцiйний колiр бирки для iдентифiкацiї овець - жовтий, для кiз - свiтло-зелений.

     6. Кожна бирка для iдентифiкацiї овець i кiз повинна вiдповiдати таким вимогам:

     1) бути виготовленою iз гнучкого, бiологiчно iнертного пластику;

     2) матерiал виготовлення має не пiддаватися впливу атмосферних явищ та не втрачати своїх властивостей упродовж життя тварини;

     3) бути стiйкою до стирання та легко читатися протягом строку використання;

     4) конструкцiя замкового механiзму має забезпечувати неможливiсть роз'єднання частин бирки пiсля їх скрiплення, що зробить неможливим повторне її використання;

     5) бути виготовленою у такий спосiб, щоб знаходитися на вухах тварини, не завдаючи їй шкоди;

     6) повинна мiстити лише iнформацiю, передбачену цим Порядком, яку неможливо стерти.

     7. Розподiл iдентифiкацiйних номерiв для господарств, видачу бирок i засобiв для їх прикрiплення, реєстрацiю тварин, оформлення та видачу реєстрацiйного свiдоцтва здiйснює Адмiнiстратор Реєстру тварин на пiдставi замовлення власника/утримувача.

     Контроль за використанням бирок, бланкiв реєстрацiйних свiдоцтв, книг облiку тварин, реєстрацiйних документiв здiйснює центральний орган виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику в галузi iдентифiкацiї та реєстрацiї тварин.

     Власник/утримувач веде в установленому порядку облiк отриманих бирок i використовує їх виключно для iдентифiкацiї тварин, що йому належать чи утримуються в господарствi.

     Власник/утримувач тварин може заздалегiдь замовити певну кiлькiсть бирок, пропорцiйну його потребам.

     8. Новонародженi ягнята i козенята повиннi бути iдентифiкованi в господарствi народження не пiзнiше семи днiв вiд моменту їх народження, але у будь-якому разi до того, як тварина залишить господарство.

     9. Ягнята каракульської та iнших смушкових порiд, яких призначено для забою у 2 - 3-денному вiцi на смушки, iдентифiкацiї не пiдлягають.

     10. Власник/утримувач може проводити iдентифiкацiю тварин самостiйно або запрошувати для цього працiвника Адмiнiстратора Реєстру тварин вiдповiдно до цього роздiлу.

     11. Якщо тварину iмпортовано з країни, де функцiонує система iдентифiкацiї, що вiдповiдає вимогам Регламенту Європейського Парламенту та Ради (ЄС) N 21/2004 вiд 17 грудня 2003 року, та iдентифiковано згiдно з чинною в країнi офiцiйною системою iдентифiкацiї i реєстрацiї цього виду тварин, замiна бирок не проводиться i тварина зберiгає свої початковi бирки з iдентифiкацiйним номером, присвоєним у країнi походження. Власник/утримувач зобов'язаний здiйснити дiї, встановленi роздiлами II та V цього Порядку щодо реєстрацiї тварини в Реєстрi тварин.

     12. Якщо тварину iмпортовано з країни, де немає офiцiйної системи iдентифiкацiї i реєстрацiї, зазначеної в пунктi 11 цього роздiлу, тварину слiд iдентифiкувати та зареєструвати в строк, що не перевищує чотирнадцять днiв з моменту здiйснення прикордонного ветеринарно-санiтарного контролю, та у будь-якому разi до того, як тварина залишить це господарство. Данi щодо iдентифiкацiї iмпортованої тварини має бути занесено до Реєстру тварин.

     13. Якщо господарством призначення тварини, що iмпортується, є бiйня чи м'ясокомбiнат i тварину буде забито протягом п'яти днiв з моменту здiйснення прикордонного ветеринарно-санiтарного контролю, iдентифiкацiя тварини не проводиться.

     14. Пiсля iдентифiкацiї тварини шляхом прикрiплення бирок на обидва вуха власник/утримувач зобов'язаний внести iнформацiю про тварину до книги облiку тварин, у встановленому порядку вжити заходiв щодо реєстрацiї тварини в Реєстрi тварин та отримати реєстрацiйне свiдоцтво.

     15. Якщо одну з бирок, прикрiплених на вухо тварини, було втрачено чи пошкоджено так, що iдентифiкацiйний номер, нанесений на нiй, не читається, власник/утримувач зобов'язаний термiново замовити в Адмiнiстратора Реєстру тварин дублiкат бирки з тим самим iдентифiкацiйним номером i пiсля її отримання прикрiпити на вухо тварини. Пошкоджену бирку власник/утримувач при цьому знiмає i знищує так, щоб унеможливити її подальше використання.

     16. Якщо обидвi бирки, прикрiпленi на вуха тварини, було втрачено чи пошкоджено так, що iдентифiкацiйний номер на обох бирках не читається, власник/утримувач зобов'язаний провести звiрку iдентифiкацiйних номерiв на бирках iнших тварин господарства з даними Реєстру тварин або з реєстрацiйними свiдоцтвами для встановлення iдентифiкацiйного номера тварини, бирки якої було пошкоджено чи втрачено. Пiсля встановлення тотожностi тварини власник/утримувач замовляє в Адмiнiстратора Реєстру тварин дублiкати бирок з тими самими iдентифiкацiйними номерами i пiсля їх отримання прикрiплює на обидва вуха тварини. Пошкодженi бирки власник/утримувач при цьому знiмає i знищує так, щоб унеможливити їх подальше використання.

     17. За неможливостi встановлення тотожностi тварини у разi якщо обидвi бирки було втрачено чи загублено у кiлькох тварин одразу, проводиться переiдентифiкацiя цих тварин за згодою спецiалiста державної установи (закладу) ветеринарної медицини.

     Якщо одну чи обидвi бирки втрачено чи пошкоджено на м'ясокомбiнатi, бойнi чи об'єктi з обробки, переробки побiчних продуктiв тваринного походження (далi - ветсанзавод), замiну бирок не здiйснюють i тварину вiдправляють на забiй чи утилiзацiю за рiшенням спецiалiста державної установи (закладу) ветеринарної медицини.

     18. Для отримання дублiкатiв бирок власник/утримувач заповнює замовлення на дублiкати бирок та iдентифiкацiйних документiв (додаток 6), засвiдчує у спецiалiста державної установи (закладу) ветеринарної медицини i вiдшкодовує вартiсть бирок.

     19. У разi втрати бирок, не прикрiплених на вуха тварини, власник/утримувач пiсля встановлення факту втрати та проведення звiрки залишку бирок iз використаними бирками зобов'язаний повiдомити про втрату Адмiнiстратора Реєстру тварин i перелiчити номери втрачених бирок.

     20. У разi втрати або пошкодження бирки, якою було iдентифiковано тварину, завезену з iншої країни, Адмiнiстратор Реєстру тварин на замовлення власника/утримувача видає дублiкат бирки, на якому зазначено iдентифiкацiйний номер тварини, наданий тiєю країною, де тварину було iдентифiковано.

IV. Облiк тварин у господарствi

     1. Власник/утримувач, який займається розведенням, утриманням, торгiвлею тваринами, здiйснює забiй, утилiзацiю та органiзовує виставки з участю тварин (за винятком перевiзникiв), зобов'язаний вести облiк усiх тварин шляхом занесення iнформацiї до книги облiку тварин чи Реєстру тварин:

     для юридичних осiб - згiдно з додатком 7 до цього Порядку;

     для фiзичних осiб - згiдно з додатком 8 до цього Порядку.

     2. Облiк тварин у господарствах юридичних осiб веде власник/утримувач або вiдповiдальна особа господарства. У господарствах фiзичних осiб облiк тварин веде власник або працiвник Адмiнiстратора Реєстру тварин, що здiйснює свою дiяльнiсть на територiї, де розташоване господарство, у якому утримується тварина.

     Фiзична особа за вiдсутностi доступу до Реєстру тварин зобов'язана повiдомляти Адмiнiстратора Реєстру тварин про всi факти народження, передачi права користування, купiвлi, продажу та смертi тварини протягом п'яти робочих днiв з дати таких дiй або подiй.

     3. Облiк ведеться в електронному виглядi шляхом внесення даних до Реєстру тварин або у паперовому виглядi шляхом ведення книги облiку тварин окремо для кожного виду тварин (вiвцi, кози).

     Iнформацiя з облiку тварин зберiгається у паперовому виглядi три роки з дня останнього вибуття тварини з господарства та має бути доступною на запит Адмiнiстратора Реєстру тварин.

     4. До книги облiку тварин вносяться данi про:

     адмiнiстративну територiальну одиницю, на якiй працiвник Адмiнiстратора Реєстру тварин здiйснює свою дiяльнiсть, - область, район, сiльська (селищна), мiська рада, населений пункт (для фiзичних осiб);

     господарство - назва, найменування, адреса, мiсцезнаходження, реєстрацiйний номер господарства в Реєстрi тварин i вид тварин, що в ньому утримуються (для юридичних осiб);

     тварину - iдентифiкацiйний номер, дата народження, стать, данi про народження, код породи, походження (iдентифiкацiйнi номери, коди порiд матерi i батька);

     перемiщення тварин:

     у разi прибуття тварини до господарства - реєстрацiйний номер або назва господарства (прiзвище, iм'я, по батьковi фiзичної особи - власника/утримувача), з якого прибула тварина, дата i причина прибуття, у разi iмпорту - додатково зазначається назва країни iмпорту тварини;

     у разi вибуття тварини - реєстрацiйний номер або назва господарства (прiзвище, iм'я, по батьковi фiзичної особи - власника/утримувача), до якого вибуває тварина, дата i причина вибуття, дата i причина загибелi (падежу), забою (утилiзацiї) тварини, у разi експорту - додатково зазначається назва країни експорту тварин.

     5. Записи до паперової форми книги облiку тварин проводяться одразу пiсля прикрiплення бирок новонародженим чи наявним у господарствi тваринам i тим, якi прибувають до господарства, українською мовою, чiтким почерком. Необхiднi виправлення здiйснюють тiльки чiтким закресленням попередньої iнформацiї. У разi наявностi у власника/утримувача доступу до Реєстру тварин усi записи вносяться до Реєстру тварин.

     6. Юридичнi особи зобов'язанi щороку здiйснювати iнвентаризацiю поголiв'я овець i кiз в господарствi у розрiзi статево-вiкових i виробничих груп для приведення у вiдповiднiсть даних Реєстру тварин до фактично наявного поголiв'я тварин, яких утримують i розводять у господарствi, за участю спецiалiста державної установи (закладу) ветеринарної медицини.

     Юридичнi та фiзичнi особи зобов'язанi:

     подавати данi до Адмiнiстратора Реєстру тварин про всi перемiщення тварин, надходження нових тварин до господарства, а також забiй, утилiзацiю, падiж тварин протягом п'яти робочих днiв з дати таких дiй або подiй;

     надавати iнформацiю про походження, iдентифiкацiю, пункт призначення (перемiщення) тварини, власником/утримувачем якої вiн є, протягом десяти робочих днiв з моменту отримання запиту вiд Адмiнiстратора Реєстру тварин.

V. Реєстрацiя овець i кiз у Реєстрi тварин

     1. Пiсля iдентифiкацiї тварини в господарствi юридична або фiзична особа зобов'язана здiйснити дiї з реєстрацiї тварини в Реєстрi тварин. Для цього власник/утримувач самостiйно або з допомогою працiвника Адмiнiстратора Реєстру тварин заповнює реєстрацiйну вiдомiсть овець/кiз на одну тварину або групу тварин.

     2. Реєстрацiйна вiдомiсть овець/кiз мiстить данi про:

     країну походження тварини (за умови її iмпорту);

     господарство, де тварину iдентифiковано;

     тварину;

     походження тварини;

     стан здоров'я тварини.

     3. Данi про породу (тип) вказують вiдповiдно до класифiкатора порiд овець, що розводяться в Українi (додаток 9), та класифiкатора порiд кiз, що розводяться в Українi (додаток 10). Належнiсть тварини до певної породи (типу) визначають згiдно з роздiлом 3 Iнструкцiї з бонiтування овець, затвердженої наказом Мiнiстерства аграрної полiтики України вiд 16 липня 2003 року N 242, зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 05 серпня 2003 року за N 679/8000.

     Данi про батька тварини вказуються тiльки за умови застосування у господарствi в процесi вiдтворення методiв штучного осiменiння або ручного парування та ведення i наявностi вiдповiдних записiв за формою N 3-вкз "Журнал з вiдтворення стада овець (кiз) за 20__ рiк", затвердженою наказом Мiнiстерства аграрної полiтики України вiд 16 липня 2003 року N 242, зареєстрованим в Мiнiстерствi юстицiї України 05 серпня 2003 року за N 679/8000.

     Пiд час внесення до реєстрацiйної вiдомостi овець/кiз iнформацiї щодо походження тварин працiвник Адмiнiстратора Реєстру тварин чи власник/утримувач тварини повинен застосовувати данi форм племiнного облiку, що ведуться в господарствi.

     4. Спецiалiст державної установи (закладу) ветеринарної медицини, за яким закрiплене певне господарство та до якого звертаються працiвник Адмiнiстратора Реєстру тварин чи власник/утримувач тварини, вносить до реєстрацiйного документа данi щодо стану здоров'я тварини та засвiдчує їх своїм пiдписом i печаткою державної установи (закладу) ветеринарної медицини.

     5. Заповнену реєстрацiйну вiдомiсть овець/кiз власник/утримувач протягом п'яти робочих днiв надсилає до Адмiнiстратора Реєстру тварин.

     Адмiнiстратор Реєстру тварин протягом десяти робочих днiв з дати отримання реєстрацiйної вiдомостi овець/кiз вносить iнформацiю про тварин до Реєстру тварин та в установленому порядку протягом п'яти робочих днiв з дня отримання даних щодо реєстрацiї тварини здiйснює оформлення реєстрацiйного свiдоцтва.

     За умови наявностi у власника/утримувача тварин та вiдповiдної установи (закладу) ветеринарної медицини, пiд контролем якої перебуває господарство, доступу до Реєстру тварин реєстрацiя тварин у Реєстрi тварин, заповнення реєстрацiйної вiдомостi овець/кiз та реєстрацiя перемiщення тварин здiйснюється за допомогою електронної форми документiв у Реєстрi тварин.

     Датою реєстрацiї тварини в Реєстрi тварин вважається дата внесення iнформацiї про тварину до Реєстру тварин.

VI. Оформлення, видача та обiг реєстрацiйного свiдоцтва

     1. Пiсля реєстрацiї тварини в Реєстрi тварин Адмiнiстратор Реєстру тварин здiйснює оформлення реєстрацiйного свiдоцтва овець/кiз (додаток 11).

     2. Реєстрацiйне свiдоцтво видається на кожну тварину, iдентифiковану в установленому порядку, у тому числi iмпортовану з країни, де функцiонує система iдентифiкацiї i реєстрацiї тварин, що вiдповiдає вимогам Європейського спiвтовариства.

     Власник/утримувач має право на перемiщення тварини за умови, якщо на тварину видано реєстрацiйне свiдоцтво, крiм випадкiв, зазначених у пунктах 12, 13 роздiлу III цього Порядку.

     3. Строк дiї реєстрацiйного свiдоцтва необмежений.

     4. Усi записи в реєстрацiйному свiдоцтвi та вiдомостi про тварину, що вносяться до нього, виконуються українською мовою, за винятком коду країни, де тварину iдентифiковано. Цифрова iнформацiя вноситься до реєстрацiйного свiдоцтва арабськими цифрами.

     Записи на першiй сторiнцi реєстрацiйного свiдоцтва завiряє Адмiнiстратор Реєстру тварин.

     5. Перша сторiнка реєстрацiйного свiдоцтва мiстить поля з такими реквiзитами:

     1) назва документа, його серiя i номер;

     2) данi про тварину - вид тварин, робочий (чотири останнi цифри iдентифiкацiйного номера) та iдентифiкацiйний номери, кличка (за наявностi), дата народження, стать, код та назва породи (типу), у числi скiлькох народжена;

     3) данi про походження тварини - iдентифiкацiйнi (iндивiдуальнi) номери, клички (за наявностi), коди та назви порiд матерi i батька;

     4) данi про власника тварини - реєстрацiйний номер господарства в Реєстрi тварин, найменування та мiсцезнаходження, код згiдно з ЄДРПОУ для юридичної особи або прiзвище, iм'я, по батьковi, мiсце проживання, реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв чи серiя i номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовилися вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та офiцiйно повiдомили про це вiдповiдний контролюючий орган i мають вiдмiтку у паспортi) для фiзичної особи;

     5) данi про заповнення реєстрацiйного свiдоцтва - назва Адмiнiстратора Реєстру тварин i дата видачi, завiренi печаткою та пiдписом.

     6. Iдентифiкацiйнi (iндивiдуальнi) номери, коди i назви порiд матерi i батька вказуються у тому разi, якщо iнформацiя в реєстрацiйнiй вiдомостi надана вiдповiдно до пункту 3 роздiлу V цього Порядку.

     На першiй сторiнцi реєстрацiйного свiдоцтва вiдводиться мiсце для нанесення штрихкоду, який мiстить iнформацiю про iдентифiкацiйний номер, код породи, стать, дату народження тварини.

     Першу сторiнку реєстрацiйного свiдоцтва заповнює Адмiнiстратор Реєстру тварин пiсля реєстрацiї тварини в Реєстрi тварин.

     У разi якщо спецiалiст державної установи (закладу) ветеринарної медицини, пiд контролем якого перебуває господарство, прийняв рiшення про утилiзацiю (знищення) тварини, в поле "Особливi вiдмiтки" вносяться записи про причину утилiзацiї (знищення) тварини, що засвiдчуються пiдписом i печаткою.

     7. На другiй i третiй сторiнках записи щодо перелiку останнiх перед перемiщенням дослiджень, вакцинацiй та обробок проводить вiдповiдальна особа господарства та засвiдчує лiкар ветеринарної медицини.

     8. На четвертiй сторiнцi власник/утримувач або вiдповiдальна особа вносить данi про всi перемiщення тварини та засвiдчує пiдписом.

     9. Адмiнiстратор Реєстру тварин оформляє реєстрацiйне свiдоцтво протягом п'яти робочих днiв з дня отримання даних щодо реєстрацiї тварини.

     10. Обмiн i видача нового реєстрацiйного свiдоцтва проводиться у разi:

     1) пошкодження чи втрати;

     2) виявлення помилок.

     11. У разi пошкодження чи втрати реєстрацiйного свiдоцтва здiйснюються оформлення та видача нового з вiдмiткою "Дублiкат".

     Утраченими вважаються реєстрацiйнi свiдоцтва, якi загублено, викрадено тощо.

     12. Оформлення та видачу нового реєстрацiйного свiдоцтва замiсть пошкодженого, втраченого або в якому було виявлено помилку здiйснює Адмiнiстратор Реєстру тварин протягом п'яти робочих днiв з дня отримання замовлення на дублiкати бирок та iдентифiкацiйних документiв або заяви про внесення змiн до Реєстру тварин разом iз пошкодженим реєстрацiйним свiдоцтвом, яке пiдлягає обмiну.

     Четверта сторiнка нового реєстрацiйного свiдоцтва, яке видається в обмiн або замiсть пошкодженого чи втраченого, мiстить данi про всi здiйсненi ранiше перемiщення тварини. Записи про перемiщення тварин вносить Адмiнiстратор Реєстру тварин та засвiдчує пiдписом i печаткою.

     Пiсля видачi нового реєстрацiйного свiдоцтва знайдене втрачене реєстрацiйне свiдоцтво є недiйсним та повертається Адмiнiстратору Реєстру тварин.

     13. У разi виявлення помилок у реєстрацiйному свiдоцтвi власник/утримувач повинен звернутися до Адмiнiстратора Реєстру тварин iз заявою про внесення змiн до Реєстру тварин.

     Адмiнiстратор Реєстру тварин пiсля отримання заяви про виявленi помилки перевiряє вiдповiдну iнформацiю в Реєстрi тварин i у разi пiдтвердження помилок вносить вiдповiднi змiни до Реєстру тварин.

     14. Якщо реєстрацiйне свiдоцтво втрачено чи пошкоджено на м'ясокомбiнатi, бойнi чи ветсанзаводi, його замiна не проводиться.

     Власник чи вiдповiдальна особа м'ясокомбiнату, бойнi чи ветсанзаводу повиннi письмово повiдомити про факт втрати Адмiнiстратора Реєстру тварин.

VII. Перемiщення тварин

     1. Власник/утримувач має право на перемiщення тварини лише тодi, коли тварину iдентифiковано вiдповiдно до роздiлу III цього Порядку, зареєстровано в Реєстрi тварин i на неї видано реєстрацiйне свiдоцтво.

     2. У разi вибуття тварини з господарства власник/утримувач зобов'язаний:

     1) за вiдсутностi доступу до Реєстру тварин унести данi про вибуття з господарства до паперової форми книги облiку тварин, заповнити зворотний бiк реєстрацiйного свiдоцтва та два примiрники вiдомостi перемiщення тварин (додаток 12). У разi наявностi доступу до Реєстру тварин вiдомiсть перемiщення тварин заповнюється в електронному виглядi в Реєстрi тварин;

     2) разом iз реєстрацiйним свiдоцтвом та заповненими примiрниками вiдомостi перемiщення звернутися до державної установи (закладу) ветеринарної медицини для отримання в установленому порядку вiдповiдних ветеринарних документiв;

     3) у момент вибуття тварини з господарства перевiрити наявнiсть прикрiплених на тваринi бирок, вiдповiднiсть iдентифiкацiйних номерiв на бирках до даних реєстрацiйного свiдоцтва i передати фiзичнiй чи юридичнiй особi, до господарства якої вибуває тварина, або перевiзнику реєстрацiйне свiдоцтво та другий примiрник вiдомостi перемiщення у разi заповнення в паперовому виглядi.

     3. Пiд час звернення власника/утримувача спецiалiст державної установи (закладу) ветеринарної медицини вносить до реєстрацiйного свiдоцтва данi щодо проведення вакцинацiй, дiагностичних дослiджень i профiлактичних обробок, пiдписує та засвiдчує записи печаткою, а також засвiдчує достовiрнiсть паперової або електронної вiдомостi перемiщення тварин.

     4. Власник/утримувач повiдомляє Адмiнiстратора Реєстру тварин про вибуття тварини iз господарства шляхом надсилання першого примiрника вiдомостi перемiщення тварин протягом п'яти робочих днiв вiд дати вибуття.

     5. Юридична або фiзична особа, до господарства якої прибула тварина, зобов'язана:

     1) у момент прибуття тварини до господарства перевiрити наявнiсть прикрiплених на тваринi бирок та вiдповiднiсть iдентифiкацiйних номерiв на бирках даним реєстрацiйного свiдоцтва;

     2) здiйснити дiї з реєстрацiї господарства в Реєстрi тварин, якщо господарство не зареєстроване;

     3) за вiдсутностi доступу до Реєстру тварин внести данi про прибуття до господарства до паперової форми книги облiку тварин та реєстрацiйного свiдоцтва;

     4) внести данi про прибуття тварини до вiдомостi перемiщення тварин i протягом п'яти робочих днiв вiд дати прибуття тварини до господарства надiслати в паперовому або електронному виглядi Адмiнiстратору Реєстру тварин.

     6. Заповнення вiдомостi перемiщення тварин, четвертої сторiнки реєстрацiйного свiдоцтва та внесення записiв до книги облiку тварин здiйснює в господарствi:

     юридичної особи - власник/утримувач або вiдповiдальна особа господарства;

     фiзичної особи - власник або працiвник Адмiнiстратора Реєстру тварин.

     7. Данi, внесенi до вiдомостi перемiщення тварин у паперовому виглядi, засвiдчують пiдписом попереднiй власник/утримувач пiд час вибуття та новий власник/утримувач пiд час прибуття тварини з/до господарства. Якщо вiдомiсть перемiщення тварин заповнює працiвник Адмiнiстратора Реєстру тварин, данi засвiдчуються кодом i пiдписом.

     Бланки вiдомостi перемiщення тварин юридичнi та фiзичнi особи отримують в Адмiнiстратора Реєстру тварин.

     8. Адмiнiстратор Реєстру тварин протягом десяти робочих днiв з дня отримання вiдомостi перемiщення тварин вносить iнформацiю про тварину до Реєстру тварин.

     9. У разi iмпорту тварини (за винятком iмпорту тварини з метою її забою протягом п'яти днiв) власник/утримувач зобов'язаний:

     1) замовити та прикрiпити тваринi бирки з iдентифiкацiйним номером (за винятком, якщо тварину в установленому порядку iдентифiковано та iмпортовано з країни, де функцiонує офiцiйна система iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз, що вiдповiдає вимогам Європейського спiвтовариства);

     2) за вiдсутностi доступу до Реєстру тварин внести данi про прибуття до господарства до паперової форми книги облiку тварин;

     3) зареєструвати тварину в Реєстрi тварин та отримати реєстрацiйне свiдоцтво на неї.

     10. У разi експорту тварини власник/утримувач зобов'язаний здiйснити дiї вiдповiдно до пункту 2 цього роздiлу.

     Реєстрацiйне свiдоцтво разом iз другим примiрником вiдомостi перемiщення тварин останнiй власник/утримувач тварини чи перевiзник передає до вiдповiдної регiональної служби державного ветеринарно-санiтарного контролю та нагляду на державному кордонi та транспортi чи до її структурного пiдроздiлу.

     Працiвник вiдповiдної регiональної служби державного ветеринарно-санiтарного контролю та нагляду на державному кордонi та транспортi чи її структурного пiдроздiлу заповнює реєстрацiйне свiдоцтво та другий примiрник вiдомостi перемiщення тварин i передає (надсилає) їх Адмiнiстратору Реєстру тварин.

     11. У разi прибуття тварини на м'ясокомбiнат, бойню чи ветсанзавод вiдповiдальна особа цих пiдприємств зобов'язана:

     1) у момент прибуття тварини - перевiрити наявнiсть прикрiплених на тваринi бирок та вiдповiднiсть iдентифiкацiйних номерiв на бирках даним реєстрацiйного свiдоцтва та вiдомостi перемiщення тварин;

     2) здiйснити дiї з реєстрацiї господарства в Реєстрi тварин, якщо господарство не зареєстроване;

     3) за вiдсутностi доступу до Реєстру тварин внести данi про прибуття до господарства до паперової форми книги облiку тварин, реєстрацiйного свiдоцтва;

     4) унести данi про прибуття тварини у вiдомiсть перемiщення тварин, одержану вiд попереднього власника/утримувача, i протягом п'яти робочих днiв вiд дати прибуття тварини до господарства надiслати її в паперовому або електронному виглядi Адмiнiстратору Реєстру тварин.

     12. Якщо тварину вiдправляють на ринок, виставку або iнше мiсце зосередження тварин, у тому числi й на вiддаленi випаси, власник/утримувач зобов'язаний:

     перевiрити наявнiсть прикрiплених на тваринi бирок та вiдповiднiсть iдентифiкацiйних номерiв на бирках даним реєстрацiйного свiдоцтва;

     за вiдсутностi доступу до Реєстру тварин внести вiдповiднi записи до паперової форми книги облiку тварин;

     забезпечити супроводження тварини реєстрацiйним свiдоцтвом.

     Вiдповiдальна особа ринку, виставки чи iншого мiсця зосередження тварин зобов'язана:

     перевiрити наявнiсть прикрiплених на тваринi бирок та вiдповiднiсть iдентифiкацiйних номерiв на бирках даним реєстрацiйного свiдоцтва;

     за вiдсутностi доступу до Реєстру тварин внести вiдповiднi записи до паперової форми книги облiку тварин;

     протягом п'яти робочих днiв надiслати Адмiнiстратору Реєстру тварин iнформацiю про перебування тварини в господарствi.

     13. У разi виявлення гострих iнфекцiйних захворювань у господарствi, а також втрати господарством свого статусу щодо ветеринарно-санiтарного благополуччя обмеження перемiщення тварин проводиться вiдповiдно до чинного законодавства України.

     14. Iдентифiкацiйнi та супровiднi документи можуть бути оформленi в електронному виглядi за наявностi доступу власника/утримувача до Реєстру тварин та супроводжувати тварину - у разi їх пред'явлення в електронному виглядi.

VIII. Забiй, падiж (загибель), утилiзацiя iдентифiкованих тварин

     1. У разi забою (утилiзацiї) тварини у господарствi юридичної особи, що проводить дiяльнiсть iз забою (утилiзацiї), власник/утримувач, вiдповiдальна особа господарства зобов'язанi внести до паперової форми книги облiку тварин i реєстрацiйного свiдоцтва дату та причину забою (утилiзацiї), зняти з тварини бирки i протягом п'яти робочих днiв вiд дати забою (утилiзацiї) тварини надiслати реєстрацiйне свiдоцтво Адмiнiстратору Реєстру тварин для його знищення в установленому порядку i внесення до Реєстру тварин iнформацiї про забiй (утилiзацiю) тварини.

     2. Фiзична особа у разi забою тварини в господарствi зобов'язана звернутися до працiвника Адмiнiстратора Реєстру тварин для внесення до реєстрацiйного свiдоцтва дати та причини забою, знiмає з тварини бирки i протягом п'яти робочих днiв вiд дати її забою надсилає засвiдчене державною установою (закладом) ветеринарної медицини реєстрацiйне свiдоцтво до Адмiнiстратора Реєстру тварин для внесення до Реєстру тварин iнформацiї про забiй тварини та знищення реєстрацiйного свiдоцтва в установленому порядку.

     3. У разi наявностi доступу до Реєстру тварин всi записи вносяться до Реєстру тварин.

     4. У разi падежу тварини юридична та фiзична особа зобов'язанi запросити спецiалiста державної установи (закладу) ветеринарної медицини, який приймає рiшення про утилiзацiю тварини в господарствi власника або на ветсанзаводi.

     5. У разi падежу (загибелi) з подальшою утилiзацiєю тварини у господарствi юридичної особи власник/утримувач, вiдповiдальна особа зобов'язанi:

     1) внести до паперової форми книги облiку тварин i реєстрацiйного свiдоцтва дату встановлення факту падежу, причину та дату утилiзацiї;

     2) надiслати до Адмiнiстратора Реєстру тварин протягом п'яти робочих днiв засвiдчене державною установою (закладом) ветеринарної медицини заповнене реєстрацiйне свiдоцтво для внесення до Реєстру тварин iнформацiї про падiж (загибель) та утилiзацiю тварини.

     6. У разi падежу (загибелi) з подальшою утилiзацiєю тварини у господарствi фiзичної особи власник зобов'язаний звернутися до працiвника Адмiнiстратора Реєстру тварин для внесення до реєстрацiйного свiдоцтва та книги облiку тварин дати i причини падежу (загибелi), утилiзацiї тварини та надiслати до Адмiнiстратора Реєстру тварин протягом п'яти робочих днiв засвiдчене державною установою (закладом) ветеринарної медицини заповнене реєстрацiйне свiдоцтво для внесення до Реєстру тварин iнформацiї про падiж (загибель) та утилiзацiю тварини.

     7. Пiд час прийняття рiшення про утилiзацiю тварини на ветсанзаводi спецiалiст державної установи (закладу) ветеринарної медицини повинен здiйснити дiї вiдповiдно до пункту 6 роздiлу VI цього Порядку.

     8. Якщо тварину вiдправляють на ветсанзавод, власник/утримувач зобов'язаний здiйснити дiї вiдповiдно до пункту 2 роздiлу VII цього Порядку.

     9. Пiд час утилiзацiї тварини вiдповiдальна особа ветсанзаводу зобов'язана здiйснити дiї вiдповiдно до пункту 1 цього роздiлу.

     10. Реєстрацiйнi свiдоцтва, якi надiйшли до Адмiнiстратора Реєстру тварин у разi падежу (загибелi), забою чи утилiзацiї тварин, пiдлягають знищенню в установленому порядку.

     11. Власник/утримувач знищує знятi з тварин бирки так, щоб унеможливити їх повторне використання.

Заступник директора Департаменту аграрної полiтики та сiльського господарства О. Альшанова

 

Додаток 1
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз
(пункт 1 роздiлу II)

РЕЄСТРАЦIЙНА КАРТКА ГОСПОДАРСТВА

1. Данi про суб'єкта господарювання
Код згiдно з ЄДРПОУ
[_][_][_][_][_][_][_][_]
Дата державної реєстрацiї суб'єкта господарювання
(для юридичних осiб) [_][_] [_][_] [_][_][_][_]
Реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв* [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
(для фiзичних осiб - пiдприємцiв)
Найменування  
 
(для фiзичних осiб - пiдприємцiв - прiзвище, iм'я, по батьковi)
Скорочене найменування  
(для юридичних осiб)
Код КОПФГ [_][_][_]
Наявнiсть статусу суб'єкта племiнної справи у тваринництвi [_] так
Дата присвоєння статусу [_][_] [_][_] [_][_][_][_]
Мiсцезнаходження / мiсце проживання
Код КОАТУУ [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] Поштовий iндекс [_][_][_][_][_]
Область   ,
район   ,
населений пункт   ,
вул.   , буд.   , кв.   ,
тел./факс   , e-mail  
Iндивiдуальний податковий номер  
Керiвник (для юридичних осiб)
Прiзвище  
Iм'я  
По батьковi  
2. Данi про господарство
Реєстрацiйний номер господарства  
Найменування господарства / структурного пiдроздiлу  
 
(за наявностi)
Вид дiяльностi  
 
 
 
 
 
Мiсцезнаходження
Код КОАТУУ [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] Поштовий iндекс [_][_][_][_][_]
Область   ,
район   ,
населений пункт   ,
вул.   , буд.   ,
тел./факс   , e-mail  
Вiдповiдальна особа
Прiзвище  
Iм'я  
По батьковi  
Дата заповнення [_][_] [_][_] [_][_][_][_]
Власник    
(прiзвище, iнiцiали) (пiдпис)
Службовi вiдмiтки Реєстру тварин  
 
 
 

____________
     * Серiя та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовилися вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та офiцiйно повiдомили про це вiдповiдний контролюючий орган i мають вiдмiтку у паспортi).

 

Додаток 2
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз
(пункт 1 роздiлу II)

РЕЄСТРАЦIЙНА ВIДОМIСТЬ ОВЕЦЬ/КIЗ

Вид тварин

Iмпортованi тварини [_] так

Країна iмпорту  
Дата iмпорту [_][_] [_][_] [_][_][_][_]
Реєстрацiйний номер господарства
в Реєстрi тварин
[_][_][_][_][_][_][_][_]
Реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв*
або код згiдно з ЄДРПОУ
[_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
 
(найменування - для юридичних осiб / прiзвище, iм'я, по батьковi - для фiзичних осiб)
 
Мiсцезнаходження/ [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_], [_][_][_][_][_]  
мiсце проживання (код КОАТУУ) (поштовий iндекс) (область, район)
 
(населений пункт, вулиця, будинок, тел./факс)
N з/п Iдентифi-
кацiйний номер тварини
Кличка Стать** Дата народ-
ження
Код породи (типу) Народ-
жена в числi
Мати Батько Данi про результати ветеринарних дослiджень***
iдентифi-
кацiйний (iндивiду-
альний) номер
код породи (типу) iдентифi-
кацiйний (iндивiду-
альний) номер
код породи (типу)
1         [_][_].[_][_]     [_][_].[_][_]   [_][_].[_][_]  
2         [_][_].[_][_]     [_][_].[_][_]   [_][_].[_][_]  
3         [_][_].[_][_]     [_][_].[_][_]   [_][_].[_][_]  
4         [_][_].[_][_]     [_][_].[_][_]   [_][_].[_][_]  
5         [_][_].[_][_]     [_][_].[_][_]   [_][_].[_][_]  
6         [_][_].[_][_]     [_][_].[_][_]   [_][_].[_][_]  
7         [_][_].[_][_]     [_][_].[_][_]   [_][_].[_][_]  
8         [_][_].[_][_]     [_][_].[_][_]   [_][_].[_][_]  
9         [_][_].[_][_]     [_][_].[_][_]   [_][_].[_][_]  
10         [_][_].[_][_]     [_][_].[_][_]   [_][_].[_][_]  
Бирки отримано та прикрiплено, данi про тварину засвiдчую    
(пiдпис) (П. I. Б. власника/утримувача або вiдповiдальної особи)
Дата заповнення
[_][_] [_][_] [_][_][_][_]
__________________
(пiдпис)
Епiзоотичний стан господарства  
(благополучне, не благополучне щодо - указати захворювання)
Назва державної установи (закладу) ветеринарної медицини  
 
М. П. Дата [_][_] [_][_] [_][_][_][_]
Посадова особа державної установи (закладу) ветеринарної медицини  
(пiдпис, П. I. Б.)
Працiвник Адмiнiстратора Реєстру тварин [_][_][_][_][_]
(за наявностi) (код) (П. I. Б., пiдпис)

____________
     * Серiя та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та офiцiйно повiдомили про це вiдповiдний орган державної податкової служби i мають вiдмiтку у паспортi).
     ** Стать М - вiвцематка, Б - баран, Я - ярка, ВХ - валух; К - коза, Ц - цап.
     *** Ставиться "зд.", якщо тварина не проявляє ознак захворювання, або вказується захворювання, на яке реакцiя була позитивною.

 

Додаток 3
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз
(пункт 7 роздiлу II)
Адмiнiстратору Єдиного державного реєстру тварин
 
(найменування (прiзвище, iм'я, по батьковi) власника/утримувача тварин)
 
(реєстрацiйний номер господарства у Реєстрi тварин, код згiдно з ЄДРПОУ або реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв*)
 
(мiсцезнаходження господарства (область, район, населений пункт))

ЗАЯВА
про внесення змiн до Реєстру тварин

Вiдповiдно до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз, затвердженого наказом Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України вiд 16 сiчня 2018 року N 20, у зв'язку з
 
 
 
(пiдстави внесення змiн)
прошу внести такi змiни до Реєстру тварин:
 
 
 
(змiст змiн)
До заяви додаються:  
 
(перелiк документiв, якi додаються до заяви)
"___" ____________ 20__ р. Заявник  
(пiдпис)
Заяву прийняв    
(П. I. Б.) (пiдпис)
"___" ____________ 20__ р.

____________
     * Серiя та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовилися вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та офiцiйно повiдомили про це вiдповiдний контролюючий орган i мають вiдмiтку в паспортi).

 

Додаток 4
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз
(пункт 1 роздiлу III)

ЗАМОВЛЕННЯ НА ПРОВЕДЕННЯ IДЕНТИФIКАЦIЇ ТА РЕЄСТРАЦIЇ ТВАРИН

Вид тварин:  
ДАНI ПРО ВЛАСНИКА
Реєстрацiйний номер картки платника
податкiв* або код згiдно з ЄДРПОУ
[_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
Реєстрацiйний номер господарства
в Реєстрi тварин
[_][_][_][_][_][_][_][_]
 
(власник/утримувач (найменування господарства юридичної особи / прiзвище, iм'я, по батьковi фiзичної особи - пiдприємця))
МIСЦЕ ДОСТАВКИ
Область   , район   ,
нас. пункт   ,
тел./факс   , e-mail  
Змiст замовлення Кiлькiсть
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Дата заповнення [_][_] [_][_] [_][_][_][_] Пiдпис замовника ________________

____________
     * Серiя та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовилися вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та офiцiйно повiдомили про це вiдповiдний контролюючий орган i мають вiдмiтку у паспортi).

 

Додаток 5
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз
(пункт 3 роздiлу III)

Зразок бирки вушної для iдентифiкацiї овець i кiз

Колiр бирки: для овець - жовтий
для кiз - свiтло-зелений
позицiї 1, 2 iдентифiкацiйного номера - лiтерний код країни, де тварину iдентифiковано;
позицiї 3 - 7 iдентифiкацiйного номера - п'ять перших цифр номера тварини;
позицiї 8 - 12 iдентифiкацiйного номера - п'ять останнiх цифр номера тварини (робочий номер)

 

Параметри бирки Товщина лiнiй Висота знакiв
порожниста частина вхiдна частина
maximum minimum maximum minimum maximum
Код країни 1,0 мм х х 5,5 6,0
П'ять перших цифр iдентифiкацiйного номера 1,0 мм х х 5,5 6,0
П'ять останнiх цифр iдентифiкацiйного номера 1,5 мм 7,5 8,0 х х

Вiдступи вiд країв бирки до маркування 1 мм.

Iнтервал мiж символами 1 мм.

 

Додаток 6
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз
(пункт 18 роздiлу III)

ЗАМОВЛЕННЯ НА ДУБЛIКАТИ БИРОК ТА IДЕНТИФIКАЦIЙНИХ ДОКУМЕНТIВ

Заповнюється на один вид тварин
Вид тварин  
ДАНI ПРО ЗАМОВНИКА
Реєстрацiйний номер картки платника
податкiв* або код згiдно з ЄДРПОУ
[_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
Реєстрацiйний номер господарства
в Реєстрi тварин
[_][_][_][_][_][_][_][_]
 
(власник/утримувач (найменування господарства юридичної особи / прiзвище, iм'я, по батьковi фiзичної особи - пiдприємця))
 
Мiсце доставки**  
 
(адреса (область, район, населений пункт, вулиця, будинок))
Змiст замовлення
Бирки Iдентифiкацiйний документ Iдентифiкацiйний номер тварини
одна двi
[_] [_] [_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
[_] [_] [_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
[_] [_] [_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
[_] [_] [_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
[_] [_] [_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
[_] [_] [_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
[_] [_] [_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
[_] [_] [_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
[_] [_] [_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
[_] [_] [_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
[_] [_] [_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
[_] [_] [_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
[_] [_] [_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
Дата заповнення   Пiдпис замовника  
Лiкар ветеринарної медицини  
(прiзвище, пiдпис) М. П.

____________
     * Серiя та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та офiцiйно повiдомили про це вiдповiдний орган державної податкової служби i мають вiдмiтку у паспортi).
     ** Якщо мiсце доставки не зазначено, замовлення направляють за мiсцезнаходженням (мiсцем проживання) замовника.

 

Додаток 7
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз
(пункт 1 роздiлу IV)
Область  
Район  
Населений пункт  
Код КОАТУУ  
Господарство  
 
Реєстрацiйний номер господарства  

КНИГА ОБЛIКУ ТВАРИН N __________

(для юридичних осiб та фiзичних осiб - пiдприємцiв)

Вид дiяльностi  
(розведення, утримання, вiдгодiвля, забiй (бойня, м'ясокомбiнат), утилiзацiя, торгiвля (ринок), виставка тощо)
Вид тварин ______________________________

Розпочато: _______________
Закiнчено: _______________

N з/п Дата iдентифiкацiї Данi про тварину Данi про походження
iдентифiкацiйний номер дата народження стать народ-
жена в числi
код породи мати батько
iдентифiкацiйний/
iндивiдуальний номер
код породи iдентифiкацiйний/
iндивiдуальний номер
код породи
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
                     
                     

 

Прибуття Вибуття Данi про загибель (падiж), забiй (утилiзацiю)
дата/причина данi про господарство, з якого прибула тварина дата/причина данi про господарство, до якого вибула тварина дата причина
12 13 14 15 16 17
           
           

 

Додаток 8
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз
(пункт 1 роздiлу IV)
Область  
Район  
Сiльська (селищна) / мiська рада  
Населений пункт  

КНИГА ОБЛIКУ ТВАРИН N ____

(для фiзичних осiб)

Вид дiяльностi  
(розведення, утримання, вiдгодiвля, забiй (бойня, м'ясокомбiнат), утилiзацiя, торгiвля (ринок), виставка тощо)
Вид тварин ____________________

Розпочато: _______________
Закiнчено: _______________

N з/п Дата iдентифiкацiї Данi про власника
(П. I. Б., реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв* та адреса)
Данi про тварину
iдентифiкацiйний номер тварини дата народження стать код породи народжена в числi
1 2 3 4 5 6 7 8
               
               

 

N з/п Данi про походження Прибуття Вибуття
мати батько дата/
причина
данi про господарство, з якого прибула тварина дата/
причина
данi про господарство, до якого вибула тварина
iдентифiкацiйний номер код породи iдентифiкацiйний номер код породи
9 10 11 12 13 14 15 16 17
                 
                 

 

Данi про загибель (падiж), забiй (утилiзацiю)
дата причина
18 19

____________
     * Серiя та номер паспорта для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та офiцiйно повiдомили про це вiдповiдний орган державної податкової служби i мають вiдмiтку у паспортi.

 

Додаток 9
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз
(пункт 3 роздiлу V)

КЛАСИФIКАТОР
порiд овець, що розводяться в Українi

Порода, тип овець Код Шифр
Асканiйська тонкорунна АТ 12
Таврiйський тип (асканiйська тонкорунна порода) ТТ 13
Прекос ПР 14
Закарпатський тип (порода прекос) ЗП 15
Харкiвський тип (порода прекос) ХП 16
Меринофляйш МФ 17
Полварс ПО 18
Мериноландшаф МЛ 19
Приазовський тип (цигайська порода) ЦП 21
Кримський тип (цигайська порода) ЦК 22
Новозеландський коррiдель НК 30
Асканiйськi кросбреди (асканiйська м'ясо-вовнова порода з кросбредною вовною) АК 31
Асканiйськi чорноголовi (асканiйська м'ясо-вовнова порода з кросбредною вовною) АЧ 32
Одеський тип (асканiйська м'ясо-вовнова порода з кросбредною вовною) АО 33
Буковинський тип (асканiйська м'ясо-вовнова порода з кросбредною вовною) АБ 34
Днiпропетровський тип (асканiйська м'ясо-вовнова порода з кросбредною вовною) АД 35
Темноголова латвiйська ТЛ 37
Пiвнiчнокавказька ПК 38
Ромнi-марш РМ 39
Асканiйська каракульська АК 41
Сокiльська СК 43
Українська гiрськокарпатська ГК 46
Романiвська РО 47
Тексель ТК 51
Шаролє ШР 52
Олiбс ОЛ 53
Карачаївська порода КЧ 54
Дорпер ДР 55
Днiпропетровський тип (приднiпровська м'ясна порода) ДП 56
Харкiвський тип (приднiпровська м'ясна порода) ХП 57
Вандей ВА 58
Суффольк СУ 59
Оксфорд даун ОД 60
Шропшир ШП 61
Гемпшир ГЕ 62
Валiйська чорноноса ВЧ 63
Клан-форест КФ 64
Белтекс БТ 65
Бершаф БЕ 66
Блакитномордий лейстер БЛ 67
Блю де Мейн БМ 68
Бiлий дорпер БД 69
Катахдiн КА 70
Остфризька ОС 71
Лакон ЛА 72
Асаф АС 73
Гiсарська ГС 81
Едильбаївська ЕД 82
Iль-де-Франс 83
Помiснi тварини ПП 88

 

Додаток 10
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз
(пункт 3 роздiлу V)

КЛАСИФIКАТОР
порiд кiз, що розводяться в Українi

Породи кiз Умовнi позначення Шифр
Ангорська АГ 01
Горкiвська ГО 02
Зааненська ЗА 03
Оренбурзька ОР 04
Придонська ПР 05
Росiйська РО 06
Мегрельська МГ 07
Тоггенбурзька ТГ 08
Нiмецька бiла благородна НБ 09
Бiла банатська ББ 10
Бiла чеська БЧ 11
Альпiйська АЛ 12
Сабли СБ 13
Нiмецька коричнева короткошерста НК 14
Англо-нубiйська АН 15
Оберхазлi ОБ 16
Чеська гнiда короткошерста ЧГ 17
Британо-зааненська БЗ 18
Нубiйська НУ 19
Ламанча ЛА 20
Камерунська КА 21
Карликовi породи кiз КП 22
Українська бiла УБ 23
Українська строката УС 24
Українська коротковуха УК 25
Бурська БУ 30
Червоний Калахарi ЧК 31
Кiко КI 32
Помiснi тварини ПП 88

 

Додаток 11
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз
(пункт 1 роздiлу VI)

Формат бланка - А5

____________
* Нумерацiя полiв (зон) свiдоцтва (цифри 1 - 25 на бланку не друкуються):
1, 2 - серiя i номер свiдоцтва;
3 - вид тварин;
4, 5 - робочий i iдентифiкацiйний номери тварини;
6 - кличка тварини;
7 - дата народження тварини;
8 - код статi;
9, 10 - код i назва породи, помiсi порiд;
11 - у числi скiлькох народжена тварина;
12 - iдентифiкацiйний N батька тварини;
13 - кличка батька тварини;
14, 15 - код i назва породи тварини;
16 - iдентифiкацiйний N матерi тварини;
17 - кличка матерi тварини;
18, 19 - код i назва породи матерi тварини;
20 - реєстрацiйний N господарства в Реєстрi тварин;
21 - мiсце для штрихкоду;
22 - найменування Адмiнiстратора Реєстру тварин, який здiйснив оформлення свiдоцтва;
23 - дата заповнення свiдоцтва;
24 - мiсце для пiдпису керiвника Адмiнiстратора Реєстру тварин, який здiйснив оформлення свiдоцтва;
25 - мiсце для внесення записiв про необхiднiсть утилiзацiї тварини.

ВЕТЕРИНАРНА КАРТКА

Дата Данi про дiагностичнi дослiдження, профiлактичнi щеплення Прiзвище, пiдпис i печатка спецiалiста державної установи (закладу) ветеринарної медицини
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

ВЕТЕРИНАРНА КАРТКА

Дата Данi про дiагностичнi дослiдження, профiлактичнi щеплення Прiзвище, пiдпис i печатка спецiалiста державної установи (закладу) ветеринарної медицини
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

ПЕРЕМIЩЕННЯ

N господарства Iдентифiкацiйний код
 
Дата прибуття Код Дата вибуття Код Пiдпис Пiдпис i печатка спецiалiста
державної установи (закладу)
ветеринарної медицини
/     / /     /
 
(данi про власника/утримувача та господарство)
 
N господарства Iдентифiкацiйний код
 
Дата прибуття Код Дата вибуття Код Пiдпис Пiдпис i печатка спецiалiста
державної установи (закладу)
ветеринарної медицини
/     / /     /
 
(данi про власника/утримувача та господарство)
 
N господарства Iдентифiкацiйний код
 
Дата прибуття Код Дата вибуття Код Пiдпис Пiдпис i печатка спецiалiста
державної установи (закладу)
ветеринарної медицини
/     / /     /
 
(данi про власника/утримувача та господарство)
 
N господарства Iдентифiкацiйний код
 
Дата прибуття Код Дата вибуття Код Пiдпис Пiдпис i печатка спецiалiста
державної установи (закладу)
ветеринарної медицини
/     / /     /
 
(данi про власника/утримувача та господарство)
 
Причина прибуття:
10 - купiвля; 11 - одержано в обмiн; 12 - дарування, спадщина; 13 - оренда (пансiон); 14 - випас; 15 - на м'ясокомбiнат, бойню, забiйний пункт; 16 - на ветсанзавод; 17 - iмпорт; 18 - iншi
Причина вибуття:
20 - продаж; 21 - племпродаж; 22 - передано в обмiн; 23 - дарування, спадщина; 24 - передано в оренду (пансiон); 25 - на випас; 26 - забiй; 27 - загибель (падiж); 28 - утилiзацiя; 29 - експорт; 30 - iншi

 

Додаток 12
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз
(пункт 2 роздiлу VII)

ВIДОМIСТЬ ПЕРЕМIЩЕННЯ ТВАРИН     (1)

Вид тварин  
1. Данi про господарство, з якого вибувають тварини
Реєстрацiйний номер господарства
в Реєстрi тварин
[_][_][_][_][_][_][_][_]
Реєстрацiйний номер облiкової картки
платника податкiв*
або код згiдно з ЄДРПОУ
[_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
 
(назва/найменування - для юридичних осiб; прiзвище, iм'я, по батьковi - для фiзичних осiб)
Код КОАТУУ [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] Поштовий iндекс [_][_][_][_][_]
Мiсцезнаходження / адреса господарства  
 
(область, район, населений пункт, вулиця, будинок)
2. Данi про тварин Дата вибуття [_][_] [_][_] [_][_][_][_] Причина вибуття [_][_]
N з/п Iдентифiкацiйний номер   Кiлькiсть тварин у групi** N з/п Iдентифiкацiйний номер   Кiлькiсть тварин у групi**
1 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_] 8 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_]
2 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_] 9 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_]
3 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_] 10 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_]
4 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_] 11 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_]
5 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_] 12 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_]
6 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_] 13 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_]
7 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_] 14 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_]
3. Данi про перевiзника  
(найменування - для юридичних осiб; прiзвище, iм'я, по батьковi - для фiзичних осiб,
 
вид, марка та реєстрацiйний номер транспортного засобу)
4. Данi про господарство, до якого вибувають тварини
Реєстрацiйний номер господарства
в Реєстрi тварин
Реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв*
або код згiдно з ЄДРПОУ
[_][_][_][_][_][_][_][_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
 
(найменування - для юридичних осiб; прiзвище, iм'я, по батьковi - для фiзичних осiб)
Код КОАТУУ [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] Поштовий iндекс [_][_][_][_][_]
Мiсцезнаходження / адреса господарства  
 
(область, район, населений пункт, вулиця, будинок)
Власник/утримувач господарства, з якого вибули тварини
Дата заповнення [_][_] [_][_] [_][_][_][_]

_______________________________
(П. I. Б. власника)

Працiвник
Адмiнiстратора
Реєстру тварин
[_][_][_][_][_][_]
(код)
______________
(пiдпис власника)

_____________
(пiдпис)

ВIДОМIСТЬ ПЕРЕМIЩЕННЯ ТВАРИН     (2)

Вид тварин  
1. Данi про господарство, з якого вибули тварини
Реєстрацiйний номер господарства
в Реєстрi тварин
Реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв*
або код згiдно з ЄДРПОУ
[_][_][_][_][_][_][_][_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
 
(найменування - для юридичних осiб; прiзвище, iм'я, по батьковi - для фiзичних осiб)
Код КОАТУУ [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] Поштовий iндекс [_][_][_][_][_]
Мiсцезнаходження / адреса господарства  
 
(область, район, населений пункт, вулиця, будинок)
2. Данi про тварин Дата вибуття [_][_] [_][_] [_][_][_][_] Причина вибуття [_][_]
N з/п Iдентифiкацiйний номер При-
бут-
тя не вiд-
було-
ся
Кiль-
кiсть тварин у групi**
N з/п Iдентифiкацiйний номер При-
бут-
тя не вiд-
було-
ся
Кiль-
кiсть тварин у групi**
1 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] [_] [_][_][_] 8 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] [_] [_][_][_]
2 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] [_] [_][_][_] 9 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] [_] [_][_][_]
3 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] [_] [_][_][_] 10 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] [_] [_][_][_]
4 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] [_] [_][_][_] 11 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] [_] [_][_][_]
5 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] [_] [_][_][_] 12 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] [_] [_][_][_]
6 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] [_] [_][_][_] 13 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] [_] [_][_][_]
7 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] [_] [_][_][_] 14 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] [_] [_][_][_]
3. Данi про перевiзника   ,
(найменування - для юридичних осiб; прiзвище, iм'я, по батьковi - для фiзичних осiб,
 
вид, марка та реєстрацiйний номер транспортного засобу)
4. Данi про господарство, до якого прибули тварини
Реєстрацiйний номер господарства
в Реєстрi тварин
Реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв*
або код згiдно з ЄДРПОУ
[_][_][_][_][_][_][_][_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
 
(найменування - для юридичних осiб; прiзвище, iм'я, по батьковi - для фiзичних осiб)
Код КОАТУУ [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] Поштовий iндекс [_][_][_][_][_]
Мiсцезнаходження / адреса господарства  
 
(область, район, населений пункт, вулиця, будинок)
Дата прибуття [_][_] [_][_] [_][_][_][_] Причина прибуття [_][_]
Власник/утримувач господарства, з якого вибули тварини Власник/утримувач господарства, до якого прибули тварини

____________
     * Серiя та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовилися вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та офiцiйно повiдомили про це вiдповiдний контролюючий орган i мають вiдмiтку у паспортi).
     ** Кiлькiсть тварин у групi зазначається для тварин з груповим iдентифiкацiйним номером.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.