ДЕРЖАВНА ФIСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ДЕПАРТАМЕНТ АДМIНIСТРУВАННЯ МИТНИХ ПЛАТЕЖIВ ТА МИТНО-ТАРИФНОГО РЕГУЛЮВАННЯ

17.01.2019 N 144/99-99-19-01-01-18

 

Департамент iнформацiйних технологiй


Про надання iнформацiї

     Повiдомляємо, що 15 травня 2017 року набрала чинностi Угода мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Урядом Королiвства Норвегiя про технiчне та фiнансове спiвробiтництво (далi - Угода), вчинена 18 жовтня 2016 року в м. Осло.

     Угода ратифiкована Законом України вiд 22 березня 2017 року N 1969-VIII "Про ратифiкацiю Угоди мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Урядом Королiвства Норвегiя про технiчне та фiнансове спiвробiтництво".

     Пунктом 1 Статтi III "Оподаткування та митнi положення" Угоди встановлено, що з метою реалiзацiї програм/проектiв у рамках цiєї Угоди всi ввезення товарiв повиннi бути звiльненi вiд будь-яких податкiв, мита, зборiв та iнших платежiв, якi мають аналогiчну силу.

     Крiм того, вiдповiдно до пункту 3 Статтi III "Оподаткування та митнi положення" Угоди товари, необхiднi для виконання програм/проектiв у рамках цiєї Угоди, можуть бути ввезенi на митну територiю України та вивезенi пiсля завершення робiт без сплати мита, податкiв та iнших зборiв, що мають аналогiчну силу, у тому числi митних зборiв. У разi вiдчуження цих товарiв на митнiй територiї України, вони пiдлягають оподаткуванню вiдповiдно до законодавства України, якщо вони не будуть проданi iншим особам, якi самi мають право на звiльнення вiд мит, податкiв i зборiв.

     До внесення змiн до Класифiкатора звiльнень вiд сплати митних платежiв при ввезеннi товарiв на митну територiю України, затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 20.09.2012 N 1011:

     при митному оформленнi у режимi iмпорту товарiв, якi ввозяться з метою реалiзацiї програм/проектiв у рамках цiєї Угоди, має наводитись код звiльнення вiд сплати ввiзного мита, акцизного податку та податку на додану вартiсть - "187";

     при митному оформленнi у режимi тимчасового ввезення товарiв, якi необхiднi для виконання програм/проектiв у рамках цiєї Угоди, якi ввозяться на митну територiю України та вивозяться пiсля завершення робiт, має наводитись код звiльнення вiд сплати ввiзного мита, акцизного податку та податку на додану вартiсть - "520".

     Просимо унести вiдповiднi змiни до програмного забезпечення.

В.о. директора Департаменту А. ВОЙЦЕЩУК
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.