КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 24 квiтня 2019 р. N 344


Про внесення змiн до Положення про митнi декларацiї

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Внести до Положення про митнi декларацiї, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21 травня 2012 р. N 450 "Питання, пов'язанi iз застосуванням митних декларацiй" (Офiцiйний вiсник України, 2012 р., N 40, ст. 1545, N 91, ст. 3674; 2017 р., N 12, ст. 335, N 84, ст. 2567), змiни, що додаються.

     2. Ця постанова набирає чинностi з дня її опублiкування.

Прем'єр-мiнiстр України В. ГРОЙСМАН

Iнд. 67

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 24 квiтня 2019 р. N 344

ЗМIНИ,
що вносяться до Положення про митнi декларацiї

     1. Пункт 26 пiсля абзацу шостого доповнити новими абзацами такого змiсту:

     "У разi коли мiсця митного контролю товарiв, що ввезенi трубопровiдним транспортом або лiнiями електропередачi, у тому числi з метою транзиту через митну територiю України, розташованi на тимчасово окупованiй територiї України або перемiщення на тимчасово окуповану територiю України товарiв трубопровiдним транспортом або лiнiями електропередачi здiйснено з територiї сумiжної держави, на якiй розташованi прилади облiку, оформлення додаткових декларацiй на кiлькiсть товарiв, перемiщених на пiдконтрольну українськiй владi територiю, здiйснюється без надання актiв приймання-передачi та на пiдставi довiдки, наданої перевiзником, що пiдтверджує кiлькiсть таких товарiв.

     У разi коли пiд час ввезення товарiв трубопровiдним транспортом покупцем оскаржено цiну товару у порядку, передбаченому зовнiшньоекономiчним договором (контрактом), оформлення додаткових декларацiй здiйснюється без надання актiв приймання-передачi та рахункiв-фактур на пiдставi копiї зовнiшньоекономiчного договору (контракту), копiї остаточного i обов'язкового арбiтражного рiшення, яке визначає цiну товару, та довiдки, наданої перевiзником, що пiдтверджує кiлькiсть таких товарiв.".

     У зв'язку з цим абзац сьомий вважати абзацом дев'ятим.

     2. У пунктi 29:

     1) абзац другий пiсля слiв "точнi вiдомостi про код товару згiдно з УКТЗЕД" доповнити словами "або характеристики, якi впливають на оподаткування товару, зокрема особливими видами мита,";

     2) абзац шостий замiнити абзацами такого змiсту:

     "Якщо в рамках процедур митного контролю та оформлення товарiв, ввезених на митну територiю України, за поданою митною декларацiєю на бланку єдиного адмiнiстративного документа посадовою особою митного органу вiдбиралися проби (зразки) товарiв, за бажанням декларанта або уповноваженої ним особи декларування таких товарiв може бути здiйснено з використанням тимчасової митної декларацiї. Випуск таких товарiв до одержання результатiв вiдповiдних дослiджень (аналiзу, експертиз) здiйснюється митним органом за таких умов:

     товари не пiдпадають пiд дiю встановлених законодавством заборон та/або обмежень щодо перемiщення через митний кордон України вiдповiдно до частини двадцять першої статтi 356 Митного кодексу України;

     усi митнi платежi, що можуть пiдлягати сплатi пiд час помiщення товарiв у митний режим, сплаченi за найбiльшими ставками з тих, пiд якi може пiдпадати товар, вiдповiдно до частини третьої статтi 260 Митного кодексу України, без урахування податкових пiльг у разi, коли результати дослiджень можуть вплинути на застосування таких пiльг;

     якщо митним органом не визнано заявленої митної вартостi товарiв згiдно iз частиною третьою статтi 54 Митного кодексу України, митному органу надається вiдповiдно до роздiлу X Митного кодексу України забезпечення сплати рiзницi мiж сумою митних платежiв, обчисленою згiдно з митною вартiстю товарiв, визначеною декларантом або уповноваженою ним особою, та сумою митних платежiв, обчисленою виходячи з найбiльшої величини вартостi таких товарiв, час iмпорту яких в Україну збiгається з часом iмпорту задекларованих товарiв або є максимально наближеним до нього, що визначається митним органом на пiдставi наявних вiдомостей вiдповiдно до статтi 308 Митного кодексу України.

     У разi прийняття митним органом рiшення про вiдмову у митному оформленнi у зв'язку з неправильним розрахунком суми фiнансової гарантiї iнформацiя про найбiльшу величину вартостi таких товарiв, час iмпорту яких в Україну збiгається з часом iмпорту задекларованих товарiв або є максимально наближеним до нього, для розрахунку такої суми зазначається митним органом у рiшеннi про вiдмову у митному оформленнi згiдно iз статтею 256 Митного кодексу України.".

     У зв'язку з цим абзац сьомий вважати абзацом одинадцятим.

     3. Пункт 37 пiсля абзацу першого доповнити новим абзацом такого змiсту:

     "подання з метою сплати митних платежiв у випадках, передбачених мiжнародними договорами, згода на обов'язковiсть яких надана Верховною Радою України, декларантом або уповноваженою ним особою додаткової декларацiї та оформлення її митним органом;".

     У зв'язку з цим абзаци другий - дванадцятий вважати вiдповiдно абзацами третiм - тринадцятим.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.