МIНIСТЕРСТВО РОЗВИТКУ ЕКОНОМIКИ, ТОРГIВЛI ТА СIЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 15 сiчня 2020 року N 17


Про утворення комiсiї з надання рекомендацiй щодо видачi або вiдмови у видачi свiдоцтва про призначення органiв з оцiнки вiдповiдностi та визнаних незалежних органiзацiй на здiйснення оцiнки вiдповiдностi вимогам вiдповiдного технiчного регламенту та розширення їх сфери призначення

(заголовок iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України вiд 02.11.2020р. N 2225)

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказами Мiнiстерства розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України
вiд 26 травня 2020 року N 981,
вiд 2 листопада 2020 року N 2225

     Вiдповiдно до пiдпункту 3 пункту 6 Положення про Мiнiстерство розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20.08.2014 N 459 (у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.09.2019 N 838), з метою впорядкування процедури надання рекомендацiй щодо видачi або вiдмови у видачi свiдоцтва про призначення органiв з оцiнки вiдповiдностi та визнаних незалежних органiзацiй на здiйснення оцiнки вiдповiдностi вимогам вiдповiдного технiчного регламенту та розширення їх сфери призначення наказую:

(преамбула iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України вiд 02.11.2020р. N 2225)

     1. Утворити комiсiю з надання рекомендацiй щодо видачi або вiдмови у видачi свiдоцтва про призначення органiв з оцiнки вiдповiдностi та визнаних незалежних органiзацiй на здiйснення оцiнки вiдповiдностi вимогам вiдповiдного технiчного регламенту та розширення їх сфери призначення у складi згiдно з додатком.

(пункт 1 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України вiд 02.11.2020р. N 2225)

     2. Затвердити Положення про комiсiю з надання рекомендацiй щодо видачi або вiдмови у видачi свiдоцтва про призначення органiв з оцiнки вiдповiдностi та визнаних незалежних органiзацiй на здiйснення оцiнки вiдповiдностi вимогам вiдповiдного технiчного регламенту та розширення їх сфери призначення, що додається.

(пункт 2 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України вiд 02.11.2020р. N 2225)

     3. Визнати таким, що втратив чиннiсть, наказ Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 02.09.2016 N 1456 "Про утворення комiсiї з надання рекомендацiй щодо видачi або вiдмови у видачi рiшення про призначення органiв з оцiнки вiдповiдностi на здiйснення оцiнки вiдповiдностi вимогам вiдповiдного технiчного регламенту та розширення їх сфери призначення" (iз змiнами).

     4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України Новiкову I. Ю.

(пункт 4 у редакцiї наказу Мiнiстерства розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України вiд 02.11.2020р. N 2225)
 
Виконувач обов'язкiв Мiнiстра розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України
П. Кухта

 

Додаток
до наказу Мiнiстерства розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України
15.01.2020 N 17
(у редакцiї наказу Мiнiстерства розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України
вiд 02.11.2020 N 2225)

СКЛАД
комiсiї з надання рекомендацiй щодо видачi або вiдмови у видачi свiдоцтва про призначення органiв з оцiнки вiдповiдностi та визнаних незалежних органiзацiй на здiйснення оцiнки вiдповiдностi вимогам вiдповiдного технiчного регламенту та розширення їх сфери призначення

     Директор департаменту технiчного регулювання та iнновацiйної полiтики, голова комiсiї

     Заступник директора департаменту технiчного регулювання та iнновацiйної полiтики - начальник управлiння метрологiї та метрологiчної дiяльностi, заступник голови комiсiї

     Члени комiсiї:

     Заступник директора департаменту технiчного регулювання та iнновацiйної полiтики - начальник управлiння стандартизацiї, аналiзу та мiжнародного спiвробiтництва (заступник начальника управлiння стандартизацiї, аналiзу та мiжнародного спiвробiтництва - начальник вiддiлу полiтики стандартизацiї або головний спецiалiст вiддiлу полiтики стандартизацiї)

     Начальник управлiння технiчних регламентiв та процедур оцiнки вiдповiдностi (заступник начальника управлiння технiчних регламентiв та процедур оцiнки вiдповiдностi - начальник вiддiлу монiторингу та ведення баз даних у сферi оцiнки вiдповiдностi) департаменту технiчного регулювання та iнновацiйної полiтики

     Заступник начальника управлiння технiчних регламентiв та процедур оцiнки вiдповiдностi - начальник вiддiлу процедур оцiнки вiдповiдностi (заступник начальника вiддiлу процедур оцiнки вiдповiдностi) департаменту технiчного регулювання та iнновацiйної полiтики

     Заступник начальника управлiння метрологiї та метрологiчної дiяльностi - начальник вiддiлу законодавчо регульованої метрологiї (заступник начальника вiддiлу законодавчо регульованої метрологiї або головний спецiалiст вiддiлу законодавчо регульованої метрологiї) департаменту технiчного регулювання та iнновацiйної полiтики

     Заступник начальника управлiння правового забезпечення регуляторної полiтики, розвитку пiдприємництва та технiчного регулювання - начальник вiддiлу правового забезпечення полiтики технiчного регулювання та захисту прав споживачiв (заступник начальника вiддiлу правового забезпечення полiтики технiчного регулювання та захисту прав споживачiв або головний спецiалiст вiддiлу правового забезпечення полiтики технiчного регулювання та захисту прав споживачiв) юридичного департаменту

     Заступник начальника управлiння дiяльностi суб'єктiв господарювання в сферi управлiння Мiнiстерства - начальник вiддiлу органiзацiйної роботи з суб'єктами господарювання (заступник начальника вiддiлу органiзацiйної роботи з суб'єктами господарювання або головний спецiалiст вiддiлу органiзацiйної роботи з суб'єктами господарювання) департаменту фiнансово-господарської дiяльностi

     Начальник вiддiлу запобiгання корупцiйнiй дiяльностi (заступник начальника вiддiлу запобiгання корупцiйнiй дiяльностi або головний спецiалiст вiддiлу запобiгання корупцiйнiй дiяльностi)

     Державний експерт експертної групи з питань охорони, безпеки та гiгiєни працi директорату розвитку ринку працi та умов оплати працi

     Головний спецiалiст вiддiлу процедур оцiнки вiдповiдностi управлiння технiчних регламентiв та процедур оцiнки вiдповiдностi департаменту технiчного регулювання та iнновацiйної полiтики, секретар комiсiї

(додаток iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України вiд 26.05.2020р. N 981, у редакцiї наказу Мiнiстерства розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України вiд 02.11.2020р. N 2225)

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України
15 сiчня 2020 року N 17

ПОЛОЖЕННЯ
про комiсiю з надання рекомендацiй щодо видачi або вiдмови у видачi свiдоцтва про призначення органiв з оцiнки вiдповiдностi та визнаних незалежних органiзацiй на здiйснення оцiнки вiдповiдностi вимогам вiдповiдного технiчного регламенту та розширення їх сфери призначення

(У назвi та текстi Положення слово "рiшення" замiнено словом "свiдоцтва" згiдно з наказом Мiнiстерства розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України вiд 2 листопада 2020 року N 2225)

     1. Комiсiя з надання рекомендацiй щодо видачi або вiдмови у видачi свiдоцтва про призначення органiв з оцiнки вiдповiдностi та визнаних незалежних органiзацiй на здiйснення оцiнки вiдповiдностi вимогам вiдповiдного технiчного регламенту та розширення їх сфери призначення (далi - комiсiя) є постiйно дiючим консультативно-дорадчим органом Мiнекономiки.

     2. Комiсiя у своїй дiяльностi керується Конституцiєю та законами України, актами Президента України, Кабiнету Мiнiстрiв України, наказами Мiнекономiки, iншими нормативно-правовими актами, нормативними документами, що регулюють вiдносини у сферi оцiнки вiдповiдностi, а також цим Положенням.

     3. Основним завданням комiсiї є надання рекомендацiй щодо видачi або вiдмови у видачi свiдоцтва про призначення органiв з оцiнки вiдповiдностi (далi - ООВ) та визнаних незалежних органiзацiй (далi - ВНО) на здiйснення оцiнки вiдповiдностi вимогам вiдповiдного технiчного регламенту, розширення чи вiдмови у розширеннi сфери призначення ООВ i ВНО.

     4. Комiсiя вiдповiдно до покладених на неї завдань розглядає поданi до Мiнекономiки заяви про призначення, розширення сфери призначення ООВ i ВНО та документи, що додаються до них.

     За результатами розгляду вищевказаних заяв та документiв, що додаються до них, iнших наданих матерiалiв комiсiя готує рекомендацiї щодо видачi або вiдмови у видачi свiдоцтва про призначення або розширення сфери призначення ООВ i ВНО.

     5. Комiсiя має право:

     одержувати в установленому порядку вiд державних органiв, органiв мiсцевого самоврядування, пiдприємств, установ та органiзацiй iнформацiю, документи та iншi матерiали, необхiднi для виконання покладених на неї завдань;

     залучати до участi у своїй роботi представникiв державних i мiсцевих органiв виконавчої влади, органiв мiсцевого самоврядування, пiдприємств, установ та органiзацiй (за погодженням з їх керiвниками), а також представникiв громадських об'єднань та фахiвцiв (аудиторiв, експертiв) (за згодою);

     залучати працiвникiв Мiнекономiки до розгляду питань, що належать до їх компетенцiї.

     6. Органiзацiйною формою роботи комiсiї є засiдання.

     Засiдання комiсiї веде голова, а в разi його вiдсутностi - заступник голови. Пiдготовку матерiалiв для розгляду на засiданнях комiсiї забезпечує секретар.

     Про час чергового засiдання члени комiсiї повиннi бути поiнформованi в електроннiй формi не пiзнiше нiж за два робочих днi до його проведення.

     7. Голова комiсiї (у разi його вiдсутностi заступник голови) вiдповiдно до наданих йому повноважень:

     здiйснює керiвництво дiяльнiстю комiсiї;

     визначає та затверджує порядок денний засiдань комiсiї;

     пiдписує протоколи засiдань комiсiї.

     8. Секретар комiсiї:

     скликає за дорученням голови (у разi його вiдсутностi заступника голови) засiдання комiсiї;

     забезпечує органiзацiю дiяльностi комiсiї, у тому числi щодо пiдготовки порядку денного засiдань;

     за дорученням голови комiсiї (у разi його вiдсутностi заступника голови) виконує iншi завдання, якi стосуються забезпечення роботи комiсiї.

     9. Члени комiсiї зобов'язанi:

     вивчати матерiали, поданi на розгляд комiсiї;

     брати участь у голосуваннi з питань, що винесенi на розгляд комiсiї;

     не розголошувати конфiденцiйну iнформацiю, отриману в процесi участi в комiсiї.

     10. Член комiсiї, який не пiдтримує рекомендацiї комiсiї, має право викласти в письмовiй формi свою окрему думку, що додається до протоколу засiдання.

     11. З метою усунення проявiв корупцiї член комiсiї повинен заявити про самовiдвiд чи пiдлягає вiдводу в разi, якщо вiн перебував протягом останнiх трьох рокiв або перебуває у службовiй залежностi вiд заявника, який звернувся до Мiнекономiки щодо видачi свiдоцтва про призначення або розширення сфери призначення ООВ i ВНО, або є близькою особою в розумiннi Закону України "Про запобiгання корупцiї" для заявника - фiзичної особи, будь-якої особи з числа працiвникiв заявника чи будь-якої особи, яка належить до персоналу заявника, або за наявностi iнших обставин, що викликають сумнiв у неупередженостi такого члена комiсiї.

     Вiдвiд (самовiдвiд) повинен бути вмотивованим i заявленим комiсiї в письмовiй формi.

     Питання щодо вiдводу (самовiдводу) члена комiсiї розглядається на початку її засiдання.

     Рiшення про вiдвiд (самовiдвiд) члена комiсiї приймається бiльшiстю присутнiх на засiданнi її членiв.

     Член комiсiї, стосовно якого приймається рiшення про вiдвiд (самовiдвiд), не бере участi в голосуваннi.

     У разi задоволення заяви про вiдвiд (самовiдвiд) члена комiсiї розгляд справи та прийняття рiшення здiйснюються без його участi.

     12. На своїх засiданнях комiсiя готує рекомендацiї з питань, що належать до її компетенцiї.

     Засiдання комiсiї вважається правоможним, якщо на ньому присутнi бiльш як половина її членiв.

     Рекомендацiї комiсiї приймаються вiдкритим голосуванням i вважаються схваленими, якщо за них проголосувало бiльш як половина присутнiх на засiданнi членiв комiсiї.

     У разi рiвного розподiлу голосiв вирiшальним є голос головуючого на засiданнi.

     Рекомендацiї щодо видачi або вiдмови у видачi свiдоцтва про призначення або розширення сфери призначення ООВ i ВНО фiксуються в протоколi засiдання, який пiдписується головуючим на засiданнi та секретарем комiсiї.

     13. Рекомендацiї комiсiї можуть бути реалiзованi Мiнекономiки шляхом видачi свiдоцтва про призначення або розширення сфери призначення ООВ i ВНО або в разi вiдмови в призначеннi чи розширеннi сфери призначення шляхом надсилання письмового повiдомлення про вiдмову у видачi свiдоцтва про призначення або в розширеннi сфери призначення ООВ i ВНО.

(пункт 13 у редакцiї наказу Мiнiстерства розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України вiд 02.11.2020р. N 2225)

     14. Засiдання комiсiї може проводитися в режимi вiдеоконференцiї з використанням вiдповiдного програмного забезпечення, зокрема через Iнтернет. Органiзацiйне, iнформацiйне та матерiально-технiчне забезпечення дiяльностi комiсiї здiйснює управлiння технiчних регламентiв та процедур оцiнки вiдповiдностi департаменту технiчного регулювання та iнновацiйної полiтики Мiнекономiки.

(пункт 14 у редакцiї наказу Мiнiстерства розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України вiд 02.11.2020р. N 2225)
 
Директор департаменту технiчного регулювання та метрологiї
М. Крижановский
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.