КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 13 березня 2022 р. N 273


Про внесення змiн до пункту 16 Порядку державної реєстрацiї (перереєстрацiї), зняття з облiку автомобiлiв, автобусiв, а також самохiдних машин, сконструйованих на шасi автомобiлiв, мотоциклiв усiх типiв, марок i моделей, причепiв, напiвпричепiв, мотоколясок, iнших прирiвняних до них транспортних засобiв та мопедiв

     Вiдповiдно до Законiв України "Про правовий режим воєнного стану", "Про передачу, примусове вiдчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану" та Указу Президента України вiд 24 лютого 2022 р. N 64 "Про введення воєнного стану в Українi" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести до пункту 16 Порядку державної реєстрацiї (перереєстрацiї), зняття з облiку автомобiлiв, автобусiв, а також самохiдних машин, сконструйованих на шасi автомобiлiв, мотоциклiв усiх типiв, марок i моделей, причепiв, напiвпричепiв, мотоколясок, iнших прирiвняних до них транспортних засобiв та мопедiв, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 7 вересня 1998 р. N 1388 (Офiцiйний вiсник України, 1998 р., N 36, ст. 1327; 2009 р., N 101, ст. 3521), змiни, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України Д. ШМИГАЛЬ

Iнд. 29

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 13 березня 2022 р. N 273

ЗМIНИ,
що вносяться до пункту 16 Порядку державної реєстрацiї (перереєстрацiї), зняття з облiку автомобiлiв, автобусiв, а також самохiдних машин, сконструйованих на шасi автомобiлiв, мотоциклiв усiх типiв, марок i моделей, причепiв, напiвпричепiв, мотоколясок, iнших прирiвняних до них транспортних засобiв та мопедiв

     Доповнити пункт пiсля абзацу п'ятого новими абзацами такого змiсту:

     "Транспортнi засоби, якi були примусово вiдчуженi або вилученi, а також тi, якi придбанi на територiї України або ввезенi на територiю України на законних пiдставах у перiод дiї правового режиму воєнного чи надзвичайного стану, пiдлягають обов'язковому тимчасовому державному облiку за заявою власника шляхом внесення вiдповiдної iнформацiї до Єдиного державного реєстру транспортних засобiв та вiдповiдного журналу.

     До заяви власника додаються копiя документа, що посвiдчує його особу, а також копiя акта про примусове вiдчуження або вилучення майна за зразком згiдно з додатком до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 31 жовтня 2012 р. N 998 "Деякi питання здiйснення повної компенсацiї за майно, примусово вiдчужене в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану" (Офiцiйний вiсник України, 2012 р., N 83, ст. 3354) або копiя документа, що пiдтверджує правомiрнiсть придбання транспортного засобу.

     Оригiнал акта про примусове вiдчуження або вилучення майна чи документа, що пiдтверджує правомiрнiсть придбання транспортного засобу, та документа, що посвiдчує особу власника, перевiряються працiвником сервiсного центру МВС, а їх копiї власноруч засвiдчуються пiдписами адмiнiстратора сервiсного центру МВС i власником.

     На транспортнi засоби, якi пiдлягають обов'язковому тимчасовому державному облiку, видаються тимчасовi реєстрацiйнi талони, що є дiйсними в перiод дiї правового режиму воєнного чи надзвичайного стану та протягом дев'яноста дiб пiсля його припинення або скасування, та закрiплюються новi номернi знаки або номернi знаки, якi були в користуваннi та на даний час не закрiпленi за iншими транспортними засобами.

     Протягом дев'яноста дiб iз дня припинення або скасування дiї правового режиму воєнного чи надзвичайного стану особи, якi експлуатують транспортнi засоби, що перебували на обов'язковому тимчасовому державному облiку в перiод дiї правового режиму воєнного чи надзвичайного стану, зобов'язанi здiйснити державну реєстрацiю транспортних засобiв вiдповiдно до вимог Закону України "Про дорожнiй рух" та цього Порядку. У разi встановлення факту обтяження такого транспортного засобу чи подання документiв, iнформацiя в яких не вiдповiдає вiдомостям вiдповiдних державних реєстрiв i баз даних пiд час державної реєстрацiї, та/або транспортний засiб не зареєстровано протягом дев'яноста дiб iз дня припинення або скасування дiї правового режиму воєнного чи надзвичайного стану, такий транспортний засiб вважається необлiкованим.

     У разi втрати, викрадення, пошкодження свiдоцтва про реєстрацiю та/або номерних знакiв транспортного засобу, який пiдлягає обов'язковому тимчасовому державному облiку, на такий транспортний засiб видається тiльки тимчасовий реєстрацiйний талон i закрiплюються новi номернi знаки або номернi знаки, якi були в користуваннi та на даний час не закрiпленi за iншими транспортними засобами. Iнформацiя про втрату, викрадення, пошкодження свiдоцтва про реєстрацiю та/або номерних знакiв вноситься до Єдиного державного реєстру транспортних засобiв та вiдповiдного журналу адмiнiстратором сервiсного центру МВС.

     Скасування обов'язкового тимчасового державного облiку здiйснюється з урахуванням пункту 40 цього Порядку.".

     У зв'язку з цим абзаци шостий - одинадцятий вважати вiдповiдно абзацами тринадцятим - вiсiмнадцятим.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.