ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Бюджетного кодексу України та iнших законодавчих актiв України

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести до Бюджетного кодексу України (Вiдомостi Верховної Ради України, 2010 р., N 50 - 51, ст. 572) такi змiни:

     1. Частину третю статтi 29 доповнити пунктом 1310 такого змiсту:

     "1310) адмiнiстративний збiр за державну реєстрацiю у сферi мiстобудiвної дiяльностi (крiм частини адмiнiстративного збору, визначеної пунктом 364 частини першої статтi 64 цього Кодексу), а також частина плати за державну реєстрацiю у сферi мiстобудiвної дiяльностi, що здiйснюється державними реєстраторами - нотарiусами у визначеному законом порядку".

     2. Частину четверту статтi 30 доповнити пунктом 63 такого змiсту:

     "63) забезпечення функцiонування Єдиної державної електронної системи у сферi будiвництва (за рахунок джерел, визначених пунктом 1310 частини третьої статтi 29 цього Кодексу)".

     3. Частину першу статтi 64 доповнити пунктом 364 такого змiсту:

     "364) 70 вiдсоткiв адмiнiстративного збору за державну реєстрацiю у сферi мiстобудiвної дiяльностi, що здiйснюється виконавчими органами сiльських, селищних, мiських рад, районними у мiстах Києвi та Севастополi державними адмiнiстрацiями, який зараховується до бюджетiв мiсцевого самоврядування за мiсцем надання послуг".

     4. Пункт 23 частини першої статтi 66 викласти в такiй редакцiї:

     "23) плата за державну реєстрацiю (крiм адмiнiстративного збору за проведення державної реєстрацiї юридичних осiб, фiзичних осiб - пiдприємцiв та громадських формувань, адмiнiстративного збору за державну реєстрацiю у сферi мiстобудiвної дiяльностi), що зараховується до бюджету Автономної Республiки Крим та обласних бюджетiв".

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування, крiм роздiлу I цього Закону, який набирає чинностi одночасно з набранням чинностi Законом України "Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України щодо реформування сфери мiстобудiвної дiяльностi".

     2. Внести змiни до таких законодавчих актiв України:

     1) пункт 69 пiдроздiлу 10 роздiлу XX "Перехiднi положення" Податкового кодексу України (Вiдомостi Верховної Ради України, 2011 р., NN 13 - 17, ст. 112) доповнити пiдпунктом 69.12 такого змiсту:

     "69.12. Платники податкiв, якi є виконавцями договорiв, передбачених статтею 39 Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рiк", звiльняються вiд вiдповiдальностi, визначеної цим Кодексом, за несвоєчасну сплату податкових зобов'язань, що виникають у зв'язку з виконанням таких договорiв, з обов'язковим виконанням обов'язку щодо сплати таких податкових зобов'язань у сумi, пропорцiйнiй надходженню коштiв за такими договорами, протягом п'яти робочих днiв з дня, наступного за днем надходження таких коштiв, але не пiзнiше останнього дня (включно) третього календарного мiсяця пiсля припинення або скасування воєнного стану на територiї України";

     2) роздiл V "Прикiнцевi положення" Закону України "Про розвиток та державну пiдтримку малого i середнього пiдприємництва в Українi" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2013 р., N 3, ст. 23; 2021 р., N 5, ст. 39) доповнити пунктом 5 такого змiсту:

     "5. Тимчасово, на перiод дiї воєнного стану в Українi та протягом шести мiсяцiв з дня його припинення або скасування, дiя статтi 13 цього Закону не поширюється на суб'єктiв господарювання малого i середнього пiдприємництва, якi здiйснюють виробництво зброї";

     3) Закон України "Про Державний бюджет України на 2022 рiк" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2022 р., N 3, ст. 12 iз наступними змiнами) доповнити статтею 39 такого змiсту:

     "Стаття 39. Установити, що у 2022 роцi, на перiод дiї воєнного стану в Українi, як виняток з положень частини другої статтi 48 Бюджетного кодексу України, розпорядники та одержувачi бюджетних коштiв за напрямами їх використання, визначеними пунктами 1 та 2 частини третьої статтi 242 Бюджетного кодексу України, можуть брати бюджетнi зобов'язання вiдповiдно до укладених договорiв у межах визначених бюджетних асигнувань, враховуючи необхiднiсть виконання бюджетних зобов'язань минулих рокiв, та за умови вiдтермiнування оплати таких договорiв до вiдновлення ставок податкiв та скасування податкових пiльг, введених законами України вiд 15 березня 2022 року N 2120-IX "Про внесення змiн до Податкового кодексу України та iнших законодавчих актiв України щодо дiї норм на перiод дiї воєнного стану", вiд 24 березня 2022 року N 2142-IX "Про внесення змiн до Податкового кодексу України та iнших законодавчих актiв України щодо вдосконалення законодавства на перiод дiї воєнного стану", за податковими та митними надходженнями, якi є джерелами формування державного дорожнього фонду, визначеними пунктами 1 - 3 частини третьої статтi 29 Бюджетного кодексу України, з подальшою оплатою цих зобов'язань у межах фактичних надходжень коштiв державного дорожнього фонду".

Президент України В. ЗЕЛЕНСЬКИЙ

м. Київ
31 травня 2022 року
N 2290-IX

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.