ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
31.10.2001 р. | N 6/21-5077-ЕП |
---|
Начальникам регiональних митниць | |
Начальникам митниць |
В Державнiй митнiй службi України
розглянуто питання про класифiкацiю емульгаторiв
для харчової промисловостi.
Речовини, якi характеризуються емульгуючими властивостями та використовуються у харчовiй промисловостi, в залежностi вiд складу класифiкуються в рiзних товарних пiдкатегорiях за УКТЗЕД. Наприклад, лецитiни - в товарнiй пiдкатегорiї 2923 20 00 90, пептони - в товарнiй пiдкатегорiї 3504 00 00 00. Речовини, якi використовуються як емульгатори у харчовiй промисловостi, та такi, шо в iншому мiсцi УКТЗЕД не зазначенi, класифiкуються у товарнiй пiдкатегорiї 2106 90 98 30.
При цьому звертаємо вашу увагу на те, що речовини, якi за своїм складом є сумiшi складних моно-, ди- i триефiрiв жирних кислот i глiцерину i використовуються як емульгатори для жирiв, класифiкуються у товарнiй пiдкатегорiї 3824 90 55 00.
Заступник Голови Служби | Ю.М.Дьомiн |