ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
03.12.2001 р. | N 6/21-5621-ЕП |
---|
Начальникам реґiональних митниць | |
Начальникам митниць | |
Центральна митна лабораторiя |
У доповнення до листа
Державної митної служби України вiд 28.09.01
N 3/21-4613-ЕП, щодо класифiкацiї ароматичних
композицiй, що використовуються у харчовiй
промисловостi, повiдомляємо про наступне.
У товарну позицiю 3302 включаються як сумiшi запашних речовин, так i такi сумiшi в поєднаннi з носiєм (розрiджувачем), який додається з метою зручностi дозування в технологiчних процесах виробництва. Як носiй можуть використовуватись речовини рiзної природи (наприклад, крохмаль, цукор, глюкоза, рослинна олiя, пропiленглiколь, тощо).
До складу ароматичних композицiй в невеликiй кiлькостi, можуть входити барвники, консерванти, загущувачi, стабiлiзатори тощо.
У разi, якщо до складу ароматичної композицiй входить бiльш нiж один складовий компонент, що має енергетичну цiннiсть або смакову характеристику, продукти виключаються з товарної позицiї 3302, та класифiкуються у товарнiй позицiї 2106. При цьому до пiдкатегорiї 2106 90 98 10 включаються ароматичнi композицiї за умови їх використання тiльки як ароматизаторiв, iнакше товар класифiкується за кодом 2106 90 98 90.
Наводимо приклади:
1. ароматична композицiя, що мiстить iдентичнi натуральним ароматичнi речовини, пропiленглiколь (носiй), барвник, гумiарабiк (носiй з властивостями емульгатора), класифiкується в товарнiй позицiї 3302;
2. ароматична композицiя, що мiстить ефiрнi олiї бергамоту та м'яти перцевої, пропiленглiколь (носiй), барвник, сорбат калiю (консервант), лимонну кислоту (регулятор кислотностi, антиоксидант), класифiкується в товарнiй позицiї 3302;
3. ароматична композицiя, що мiстить iдентичнi натуральним ароматичнi речовини, барвник, крохмаль (носiй та компонент, що має енергетичну цiннiсть), цукор (носiй та компонент, що має енергетичну цiннiсть та смакову характеристику), класифiкується в товарнiй позицiї 2106 (продукт мiстить два компоненти, що мають енергетичну цiннiсть, крiм того цукор також надає композицiї солодкий смак); в разi використання як ароматизатор продукт класифiкується за кодом 2106 90 98 10, в iншому разi - за кодом 2106 90 98 90;
4. ароматична композицiя, що мiстить iдентичнi натуральним ароматичнi речовини, барвник, модифiкований крохмаль (носiй та компонент, що має енергетичну цiннiсть), цукор кристалiчний (носiй та компонент, що має енергетичну цiннiсть та смакову характеристику), мальтодекстрин (носiй) класифiкується в товарнiй позицiї 2106 (продукт мiстить два компоненти, що мають енергетичну цiннiсть, крiм того цукор також надає композицiї солодкий смак); в разi використання як ароматизатор продукт класифiкується за кодом 2106 90 98 10, в iншому разi - за кодом 2106 90 98 90.
Заступник Голови Служби | Ю.М.Дьомiн |