ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ
Д О Р У Ч Е Н Н Я
вiд 18.06.2002 | N 112 |
---|
Щодо цiн на деякi види сирiв
З метою запобiгання випадкiв ухилення суб'єктами ЗЕД сплати у повному обсязi платежiв з причини заниження митної вартостi, враховуючи положення постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 05.10.98 р. N 1598 , вiд 12.10.00 р. N 1537 та наказу Державної митної служби України вiд 02.12.99 р. N 782 ПРОПОНУЮ:
1. Оперативним пiдроздiлам Київської регiональної митницi при митному оформленнi кави та чаю звертати увагу на заявлену митну вартiсть та орiєнтуватись на цiни на iдентичнi та подiбнi товари, що дiють у провiдних країнах - експортерах, якi вказанi в додатку.
2. При оформленнi товарiв звертати увагу на вартiсть товару в залежностi вiд країни-виробника, країни вiдправлення, обсягiв партiї, фiрми-виробника, якостi, фасування та з урахуванням кон'юнктури ринку. Зазначаємо, що визначення митної вартостi у кожному конкретному випадку здiйснюється, в першу чергу, на пiдставi поданих до митного оформлення документiв.
3. У разi виникнення спiрних питань або оформлення товару за цiнами нижчими нiж в додатку, а також якщо цiни мають велику розбiжнiсть, в обов'язковому порядку надсилати запит у вiддiл тарифiв та митної вартостi.
4. Якщо при здiйсненнi митного оформлення за базу оподаткування береться iнформацiя, зазначена у даному дорученнi, то у ВМД гр. 44 в п. 9 пiд кодом "9000" згiдно з класифiкатором документiв, затвердженим наказом Держмитслужби вiд 09.07.97 р. N 307 в обов'язковому порядку зазначається: "Доручення КРМ N ___.
5. Контроль за виконанням доручення покласти на начальникiв оперативних пiдроздiлiв.
Заступник начальника митницi | Дворак Ю.М. |
Додаток: |
Найменування товару |
Країна походження | Митна вартiсть, дол.кг | |
Нiмеччина |
|||
Tilist | 45% | 3.8-4.2 | |
Gouda | 45%-48% | 3-3.2 | |
Edam | 30%-40% | 3-3.2 | |
Ементальський | 4.2 | ||
Фета | 40% уп. 500 г | 4.8 | |
Butter cheese | 45% | 3.1-3.3 | |
Голландiя |
|||
Edam | 40% | 3.2-3.6 | |
Gouda | 48% | 3-3.3 | |
Данiя |
|||
Dando | 45% | 3.9-4.4 | |
Havarti | 45% | 4-4.7 | |
Моцарелла | 4.7 | ||
Пармезан | 6.9 | ||
Данаблу | 4.6 | ||
Камамбер | 7.5 | ||
Фета | 5.2 | ||
Чеддар | 5 | ||
Ементальський | 4.2 | ||
Esrom | 45% | 4-4.5 | |
Швейцарiя |
|||
Emmental | 45% | 6.2-6.8 | |
Appenzell | 45% | 6.8-7.2 | |
Францiя |
|||
Emmental | 4.2-4.5 | ||
Camembert | 4.75 | ||
Iталiя |
|||
Parmigiano | 6.5 | ||
Grana Padano | 5.8-6.3 | ||
Provolon Cremona | 4.5-4.9 | ||
Gorgonzola | 3.8-4.2 | ||
Taleggio | 4-4.4 | ||
Польща |
|||
Gouda | 2.8 | ||
Edam | 2.8 | ||
Emmental | 2.8 |