МIНIСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛIТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
вiд 27 травня 2004 року | N 191 |
---|
Про затвердження форм облiку виробництва
алкогольних напоїв
Зареєстровано в Мiнiстерствi юстицiї України 15 вересня 2004 р. за N 1156/9755 |
З метою забезпечення виконання
пiдпункту "а" пункту 4 роздiлу I Заходiв щодо
усунення причин та умов, якi сприяють злочинним
проявам i корупцiї, затверджених Указом
Президента України вiд 9 лютого 2004 року N 175,
щодо запровадження єдиної державної системи
облiку виробництва, транспортування, зберiгання,
оптової та роздрiбної торгiвлi алкогольними
напоями та доручення Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 26 травня 2004 року N 6279/424/1-04 наказую:
1. Затвердити та запровадити такi форми облiку щодо виробництва алкогольних напоїв:
Звiт про роботу цеху з виробництва та розливу лiкеро-горiлчаних виробiв (додаток 1);
Накладну на передання алкогольних напоїв з виробництва до складу готової продукцiї (додаток 2);
Звiт про рух алкогольних напоїв на складi готової продукцiї (додаток 3);
Акт iнвентаризацiї алкогольних напоїв у складi готової продукцiї (додаток 4);
Звiт про роботу цеху розливу виноробної продукцiї (додаток 5).
2. Вважати такими, що не застосовуються на територiї України, форми N П-36, N П-38, затвердженi Мiнхарчопромом СРСР 2 липня 1980 року.
3. Контроль за виконанням наказу покласти на голову Державного департаменту продовольства Лаврова Є. М.
В. о. Мiнiстра | Ю. Лузан |
ПОГОДЖЕНО: | |
Голова Державної податкової адмiнiстрацiї України | Ф. О. Ярошенко |
Голова Державного комiтету статистики України | О. Г. Осауленко |
Додаток 1 до наказу Мiнiстерства аграрної полiтики України вiд 27 травня 2004 р. N 191 |
Пiдприємство ________________________________
Цех _________________________________________
ЗВIТ
про роботу цеху з виробництва та розливу
лiкеро-горiлчаних виробiв
за "___" ____________ 200_ р.
N з/п |
Найменування | Шифр | Залишок на початок дня (доби), дал. б. с. | Надходження спирту та
спирто- вмiсних рiдин, дал. б. с. |
Iншi надходження, дал. б. с. | Передано пляшок з цеху розливу до складу готової продукцiї | Кiлькiсть браку, який
утворився при вироб- ництвi, дал. б. с. |
Iншi витрати, дал. б. с. | Втрати за нормою | Залишок на кiнець дня (доби), дал. б. с. | |||||
Мiцнiсть, % |
Мiсткiсть пляшки, л |
Кiлькiсть пляшок, шт. |
Дал. за об'ємом | Дал. б. с. | |||||||||||
Всього, дал. б. с. | % | ||||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
Начальник цеху | _____________________________ (прiзвище, iм'я, по батьковi) |
_____________ (пiдпис) |
Бухгалтер | _____________________________ (прiзвище, iм'я, по батьковi) |
_____________ (пiдпис) |
Зворотний бiк Звiту про роботу цеху з виробництва та розливу лiкеро-горiлчаних виробiв |
Пояснення
щодо заповнення Звiту про роботу цеху з
виробництва та розливу лiкеро-горiлчаних виробiв
Звiт про роботу цеху з виробництва та розливу лiкеро-горiлчаних виробiв, що передаються розливним вiддiленням на склад готової продукцiї, складається щодня та заповнюється матерiально вiдповiдальною особою, завiряється пiдписами начальника цеху розливу та бухгалтером пiдприємства.
1. У графi 1 указується порядковий номер найменування горiлок та лiкеро-горiлчаних виробiв, що виробляються пiдприємством.
2. У графi 2 указуються найменування горiлок та лiкеро-горiлчаних виробiв, якi передаються з розливного вiддiлення до складу готової продукцiї.
3. У графi 3 указується шифр (код), який присвоюється кожному найменуванню продукцiї.
4. У графi 4 указується залишок спиртовмiсної продукцiї на початок дня (доби) на виробництвi в декалiтрах безводного спирту.
5. У графi 5 указується кiлькiсть спирту та спиртовмiсної рiдини, що надiйшла до цеху в декалiтрах безводного спирту.
6. У графi 6 указуються iншi надходження спиртовмiсної рiдини, що надiйшли до цеху в декалiтрах безводного спирту (повернення з лабораторiї, зi складу готової продукцiї та iн.).
7. У графi 7 указується мiцнiсть продукцiї згiдно з вiдповiдною рецептурою, що передається до складу готової продукцiї.
8. У графi 8 указується мiсткiсть пляшки, яка використовується для розливу готової продукцiї.
9. У графi 9 указується кiлькiсть пляшок вiдповiдної мiсткостi кожного найменування продукцiї, яка передається з розливного вiддiлення до складу готової продукцiї.
10. У графi 10 указується кiлькiсть декалiтрiв за об'ємом кожного виду продукцiї у вiдповiдностi до кiлькостi пляшок та їх мiсткостi.
11. У графi 11 указується кiлькiсть декалiтрiв кожного виду продукцiї у вiдповiдностi до кiлькостi пляшок та їх мiсткостi, перерахованої на безводний спирт.
12. У графi 12 указується кiлькiсть браку, який утворився при виробництвi, у декалiтрах безводного спирту.
13. У графi 13 указуються iншi витрати (зразки продукцiї для лабораторiї, iн.).
14. У графах 14, 15 указуються втрати, якi встановленi при виробництвi продукцiї, згiдно з Нормами втрат спирту етилового i готової продукцiї в лiкеро-горiлчаному виробництвi, затвердженими наказом Комiтету України з монополiї на виробництво та обiг спирту, алкогольних напоїв i тютюнових виробiв вiд 31.03.2000 N 30, у декалiтрах безводного спирту та в процентному вiдношеннi.
15. У графi 16 указується залишок готової продукцiї на кiнець дня (доби) в декалiтрах безводного спирту.
Додаток 2 до наказу Мiнiстерства аграрної полiтики України вiд 27 травня 2004 р. N 191 |
|
|
Накладна N _________
на передання алкогольних напоїв з виробництва до
складу готової продукцiї
"___" ____________ 200_ р.
Найменування продукцiї | Код | Мiцнiсть, % | Кiлькiсть пляшок за мiсткiстю | Дал. за об'ємом | Дал. безводного спирту | |
Мiсткiсть пляшки, л |
Кiлькiсть пляшок, шт. |
|||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Найменування тари | Кiлькiсть |
__________________ | _________ шт. |
Передав | Прийняв | ||
(посада, пiдпис, прiзвище, iм'я, по батьковi) | (посада, пiдпис, прiзвище, iм'я, по батьковi) | ||
Перевiрив бухгалтер | |||
(посада, пiдпис, прiзвище, iм'я, по батьковi) |
Зворотний бiк Накладної на передання алкогольних напоїв з виробництва до складу готової продукцiї |
Пояснення
щодо заповнення Накладної на передання
алкогольних напоїв з виробництва до складу
готової продукцiї
Накладна на передання алкогольних напоїв, що передаються розливним вiддiленням до складу готової продукцiї, заповнюється матерiально вiдповiдальною особою, завiряється пiдписами начальникiв (майстрiв), якi здали та прийняли продукцiю, та перевiряється бухгалтером пiдприємства.
1. У графi 1 указується найменування продукцiї, яка передається з розливного вiддiлення до складу готової продукцiї.
2. У графi 2 указується код, який присвоюється кожному найменуванню продукцiї, яка виробляється розливним вiддiленням.
3. У графi 3 указується мiцнiсть продукцiї згiдно з вiдповiдною рецептурою.
4. У графi 4 указується мiсткiсть пляшки, яка використовується для розливу готової продукцiї.
5. У графi 5 указується кiлькiсть пляшок вiдповiдної мiсткостi кожного найменування продукцiї, яка передається з розливного вiддiлення до складу готової продукцiї.
6. У графi 6 указується кiлькiсть декалiтрiв за об'ємом кожного виду продукцiї у вiдповiдностi до кiлькостi пляшок та їх мiсткостi.
7. У графi 7 указується (крiм вина) кiлькiсть декалiтрiв кожного виду продукцiї у вiдповiдностi до кiлькостi пляшок та їх мiсткостi, перерахованої на безводний спирт.
Додаток 3 до наказу Мiнiстерства аграрної полiтики України вiд 27 травня 2004 р. N 191 |
Пiдприємство _______________________________
ЗВIТ
про рух алкогольних напоїв на складi готової
продукцiї
за "___" ____________ 200_ р.
Залишок на початок | Надходження | Витрати | Залишок на кiнець | |||||||
Найменування продукцiї | Код | Мiсткiсть пляшки, л | кiлькiсть пляшок, шт. | Вiд виробництва | Iншi надходження | Вiдвантажено покупцям | Зразки i проби | Iншi витрати | кiлькiсть пляшок, шт. | дал. |
кiлькiсть пляшок, шт. | кiлькiсть пляшок, шт. | кiлькiсть пляшок, шт. | кiлькiсть пляшок, шт. | кiлькiсть пляшок, шт. | ||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
Завiдувач складу | Бухгалтер | ||
(пiдпис, прiзвище, iм'я, по батьковi) | (пiдпис, прiзвище, iм'я, по батьковi) |
Зворотний бiк Звiту про рух алкогольних напоїв на складi готової продукцiї |
Пояснення
щодо заповнення Звiту про рух алкогольних напоїв
на складi готової продукцiї
Звiт про рух алкогольних напоїв на складi готової продукцiї застосовується як первинний документ при облiку алкогольної продукцiї в мiсцях її зберiгання на виробництвi. Заповнюється матерiально вiдповiдальною особою, завiряється пiдписами завiдувача складу та бухгалтера пiдприємства i складається щодня.
1. У графi 1 указується найменування готової продукцiї.
2. У графi 2 указується код, який присвоюється кожному найменуванню алкогольної продукцiї
3. У графi 3 указується мiсткiсть пляшок з готовою продукцiєю, у лiтрах.
4. У графi 4 указується кiлькiсть пляшок з готовою продукцiєю на складi на початку дня.
5. У графi 5 указується кiлькiсть пляшок з готовою продукцiєю, яка надходить вiд виробництва за день.
6. У графi 6 указується кiлькiсть пляшок з готовою продукцiєю, яка надходить вiд iнших надходжень за день.
7. У графi 7 указується кiлькiсть пляшок з готовою продукцiєю, вiдвантажених покупцям за день.
8. У графi 8 указується кiлькiсть пляшок з готовою продукцiєю, вiдiбраних лабораторiєю зразкiв i проб за день.
9. У графi 9 указується кiлькiсть пляшок з готовою продукцiєю iнших витрат по складу.
10. У графi 10 указується кiлькiсть пляшок з готовою продукцiєю, що залишилися на складi на кiнець дня.
11. У графi 11 указується кiлькiсть готової продукцiї, перерахованої в декалiтри.
Додаток 4 до наказу Мiнiстерства аграрної полiтики України вiд 27 травня 2004 р. N 191 |
Пiдприємство ______________________________
Акт iнвентаризацiї алкогольних напоїв у складi готової продукцiї
N _______ вiд "___" ____________ 200_ р.
на " | " | 200_ р. у | , | |||
проведеної на пiдставi наказу
(розпорядження) вiд "___" ____________ 200_ р. N _________ |
Пiд час iнвентаризацiї встановлено таке:
Найменування продукцiї | Кiлькiсть пляшок за мiсткiстю | |||||||
Мiсткiсть пляшок, л |
Залишок за
бухгалтерськими даними, шт. |
Фактичнi залишки, шт. |
Фактичнi втрати (гр. 3 - гр.
4), шт. |
Втрати за нормою, шт. |
Результат | |||
Нестача | Надлишки | |||||||
у межах норми, шт. |
наднормативна нестача, шт. |
шт. | ||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Голова комiсiї | |
Члени комiсiї | |
Матерiальнi цiнностi перевiренi в моїй присутностi та прийнятi на вiдповiдальне збереження
(прiзвище, iм'я, по батьковi) | (пiдпис) |
Бухгалтер | Начальник цеху | ||
(пiдпис, прiзвище, iм'я, по батьковi) | (пiдпис, прiзвище, iм'я, по батьковi) |
Рiшення комiсiї | |
Розпорядження керiвника пiдприємства | |
_________________ (пiдпис) |
Зворотний бiк Акта iнвентаризацiї алкогольних напоїв у складi готової продукцiї |
Розрахунок норм втрат
Найменування продукцiї | Надходження, шт. |
Витрати, шт. |
Оборот гр. 2 + гр. 3 ------------------ 2 шт. |
Норма втрат, % |
Норма гр. 4 х гр. 5, шт. |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Бухгалтер | |
(пiдпис, прiзвище, iм'я, по батьковi) |
Ознайомлений | |
(пiдпис матерiально вiдповiдальної особи, прiзвище, iм'я, по батьковi) |
Пояснення
щодо заповнення Акта iнвентаризацiї алкогольних
напоїв на складi готової продукцiї
Акт iнвентаризацiї алкогольних напоїв у складi готової продукцiї застосовується як первинний облiковий документ при iнвентаризацiї алкогольних напоїв у мiсцях їх зберiгання на виробництвi. Iнвентаризацiя проводиться на складi готової продукцiї комiсiєю пiдприємства в присутностi завiдувача складу на 1 число кожного мiсяця.
1 У графi 1 указується перелiк найменувань продукцiї, що знаходиться на складi готової продукцiї на момент iнвентаризацiї.
2. У графi 2 указується мiсткiсть пляшок за найменуванням продукцiї.
3. У графi 3 указується залишок пляшок з готовою продукцiєю за найменуванням за книжними даними.
4. У графi 4 указується залишок пляшок з готовою продукцiєю за найменуванням за фактом.
5. У графi 5 указуються фактичнi втрати, якi визначаються як рiзниця мiж залишком за бухгалтерськими даними та фактичною наявнiстю готової продукцiї.
6. У графi 6 указуються втрати, якi встановленi при збереженнi готової продукцiї за Нормами втрат спирту етилового i готової продукцiї в лiкеро-горiлчаному виробництвi, затвердженими наказом Комiтету України з монополiї на виробництво та обiг спирту, алкогольних напоїв i тютюнових виробiв вiд 31.03.2000 N 30.
7. У графах 7, 8, 9 указуються кiлькiсть втрат готової продукцiї в межах норм, наднормативна нестача та надлишки.
На зворотному боцi Акта iнвентаризацiї проводиться розрахунок норм втрат.
Додаток 5 до наказу Мiнiстерства аграрної полiтики України вiд 27 травня 2004 р. N 191 |
Пiдприємство ___________________________________
Цех ____________________________________________
ЗВIТ ПРО РОБОТУ ЦЕХУ РОЗЛИВУ ВИНОРОБНОЇ ПРОДУКЦIЇ
за "___" ____________ 200_ р.
N з/п |
Найменування виноробної продукцiї | Ємкiсть N | Залишок продукцiї на початок дня (доби), дал. | Надiйшло продукцiї в цех, дал. | Iншi надходження, дал. | Розлито виноробної продукцiї | Брак, дал. | Iншi витрати, дал. | ВТРАТИ за нормою |
Залишок продукцiї на кiнець дня (доби), дал. | ||||
мiсткiсть, л | кiлькiсть, шт. | усього, дал. | % | всього, дал. | виноробної продукцiї | брак | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
Начальник цеху | |
(пiдпис, прiзвище, iм'я, по батьковi) | |
Бухгалтер | |
(пiдпис, прiзвище, iм'я, по батьковi) |
Зворотний бiк Звiту про роботу цеху розливу виноробної продукцiї |
Пояснення
щодо заповнення Звiту про роботу цеху розливу
виноробної продукцiї
Звiт про роботу цеху розливу виноробної продукцiї, що передається розливним вiддiленням до складу готової продукцiї, складається щодня та заповнюється матерiально вiдповiдальною особою, завiряється пiдписами начальника цеху розливу та бухгалтером пiдприємства.
1. У графi 1 указується порядковий номер найменування виноробної продукцiї, що виробляється пiдприємством.
2. У графi 2 указується найменування виноробної продукцiї, яка передається з розливного вiддiлення до складу готової продукцiї.
3. У графi 3 указується номер ємкостi.
4. У графi 4 указується залишок виноробної продукцiї на початок дня (доби) на виробництвi в декалiтрах.
5. У графi 5 указується кiлькiсть виноробної продукцiї, що надiйшла до цеху в декалiтрах.
6. У графi 6 указуються iншi надходження виноробної продукцiї, що надiйшла до цеху в декалiтрах.
7. У графi 7 указується мiсткiсть пляшки, яка використовується для розливу виноробної продукцiї.
8. У графi 8 указується кiлькiсть пляшок вiдповiдної мiсткостi кожного найменування продукцiї, яка передається з розливного вiддiлення до складу готової продукцiї.
9. У графi 9 указується кiлькiсть декалiтрiв за об'ємом кожного виду продукцiї у вiдповiдностi до кiлькостi пляшок та їх мiсткостi.
10. У графi 10 указується кiлькiсть браку, який утворився при виробництвi в декалiтрах.
11. У графi 11 указуються iншi витрати (зразки продукцiї для лабораторiї, iн.).
12. У графах 12, 13 указуються втрати, якi встановленi при виробництвi продукцiї.
13. У графах 14, 15 указується залишок готової продукцiї та браку на кiнець дня (доби) в декалiтрах.