ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
06.04.05 | N 25/3-14-37/3593-ЕП |
---|
Начальникам регiональних митниць, митниць | |
Начальнику Центрального митного управлiння лабораторних дослiджень та експертної роботи |
Про скасування окремих положень листа
Держмитслужби вiд 20.01.05 N 25/4-14-37/524-ЕП
З урахуванням набуття чинностi наказу Держмитслужби України вiд 14.03.05 N 169 (зареєстрований у Мiнюстi України 17.03.05 за N 310/10590) Держмитслужба України вiдкликає лист Держмитслужби України вiд 20.01.056 N 25/4-14-37/524-ЕП.
Додатково повiдомляємо, що для iдентифiкацiї при митному оформленнi з урахуванням вимог статей 88, 314 Митного кодексу України, жирiв, якi декларуються за кодами 1516 20 98 10 та 1517 90 99 10 згiдно з УКТЗЕД, митний орган має отримати вiд декларанта iнформацiю про:
- сировину, яка використовувалася при виробництвi продукту;
- головнi етапи технологiї переробки сировини для отримання жиру;
- призначення жиру (визначається виробником);
- стандартну специфiкацiю та iншi документи якi мiстять данi про:
вмiст вiльних жирних кислот;
вмiст добавок (волога, бiлки, вуглеводи, барвники, ароматизатори, емульгатори, тощо);
температура плавлення, йодне число, консистенцiя;
жирнокислотний склад.
Також iнформуємо, що за результатами дослiджень товарiв 15 групи експертними пiдроздiлами Центрального митного управлiння лабораторних дослiджень та експертної роботи можуть бути з'ясованi наступнi питання:
А) Iдентифiкацiя натуральних iндивiдуальних олiй та жирiв рафiнованих або нерафiнованих без змiни їх хiмiчного складу (позицiї 1501-1515);
Б) Iдентифiкацiя олiй та жирiв "пiдданих певним хiмiчним перетворенням, але не пiдданим подальшiй обробцi" (позицiя 1516), при цьому експертний пiдроздiл надає вiдповiдь на такi питання:
- масова частка жиру;
- вид олiї або жиру;
- чи виявленi ознаки хiмiчної модифiкацiї олiї або жиру;
- для олiй зазначених у текстовому описi пiдкатегорiї 1516 20 96 00 визначається вмiст вiльних жирних кислот;
- чи мiстить продукт барвники, ароматизатори, емульгатори.
В) Iдентифiкацiя маргарину, харчових сумiшей або iнших продуктiв, виготовлених з олiй та жирiв 15 групи, при цьому експертний пiдроздiл надає вiдповiдь на такi питання:
- кiлькiсний вмiст жиру;
- кiлькiсний вмiст вологи;
- чи пiддавався продукт емульгуванню та збиванню;
- чи мiстить продукт молочнi жири;
- чи мiстить продукт крiм жиру iншi поживнi речовини (бiлок, цукор, крохмаль);
- чи вiдповiдає продукт сумiшi, що виготовлена з рослинних олiй (жирiв).
Заступник Голови Служби | П.В.Пашко |