ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
31.10.2005 р. | N 29/2-7/6009-ЕП |
---|
Київська регiональна митниця |
Щодо проведення обов'язкової лабораторної
перевiрки товарiв
На виконання п. 1 Наказу Держмитслужби України вiд 17.08.04 N 602, надаємо перелiк товарiв, що пiдлягають обов'язковiй лабораторнiй перевiрцi в листопадi 2005 року.
З метою недопущення безпiдставних затримок при митному оформленнi товарiв, якi увiйшли до Перелiку товарiв, що пiдлягають обов'язковiй лабораторнiй перевiрцi (далi - Перелiк), iнформуємо, що:
1. Зазначенi Перелiки стосуються товарiв, якi заявляються до митного оформлення в режимi "Iмпорт 40";
1.1. Не пiдлягають обов'язковiй лабораторнiй перевiрцi товари, що ввозяться в якостi гуманiтарної, технiчної допомоги;
1.2. Не пiдлягають обов'язковiй лабораторнiй перевiрцi тiльки товари, якi увiйшли до Перелiку i проходили лабораторну перевiрку в 2005 роцi Товари, якi дослiджувались у 2003-2004 р.р., перевiряються на загальних пiдставах;
1.3. Не пiдлягають обов'язковiй лабораторнiй перевiрцi товари, що ввозяться в незначнiй кiлькостi (для маркетингових дослiджень, "тестовi" партiї товарiв, тощо) (лист Управлiння вiд 11.02.05 N 45/20-527-ЕП);
1.4. Не пiдлягають обов'язковiй лабораторнiй перевiрцi товари, що ввозяться пiдприємствами-резидентами, щодо товарiв яких встановлено спрощений порядок застосування процедур митного оформлення (наказ ДМСУ вiд 23.09.04 N 692);
1.5. Не пiдлягають обов'язковiй лабораторнiй перевiрцi товари груп 25-64, iмпорт яких пiдпадає пiд дiю Угод про вiльну торгiвлю (преференцiя 65);
1.6. При наданнi до митного оформлення Попереднього класифiкацiйного рiшення на товар, включений до Перелiку, застосовувати вимогу щодо обов'язкової лабораторної перевiрки тiльки у випадку неможливостi його iдентифiкацiї з товаром, вказаним у Рiшеннi.
2. Порядок звернення до експертних пiдроздiлiв визначається вiдповiдними нормативними документами Держмитслужби України.
3. Даний Перелiк розроблений за результатами монiторингу митного оформлення товарiв. Пропозицiї та зауваження щодо формування перелiкiв товарiв на наступний термiн направляти з обов'язковим врахуванням пропозицiй пiдроздiлiв номенклатури й класифiкацiї товарiв, боротьби з митними правопорушеннями (при поданнi пропозицiй щодо перелiку товарiв, окрiм коду УКТЗЕД та назви товару, необхiдно вказувати пiдставу для обов'язкової лабораторної перевiрки товару).
Додаток: Перелiк ... на 4 арк.
Перший заступник начальника Управлiння | В.В. Чанков |
Додаток |
Перелiк
товарiв, що пiдлягають обов'язковiй лабораторнiй
перевiрцi в листопадi 2005 року
N пп | Задекларо- ваний код УКТЗЕД |
Коротка назва товару | Пiдстава для обов'язкової лабораторної перевiрки товару | Визначальнi показники iдентифiкацiї | Загальний обсяг проби (Дослiдниць-ка/ контрольна) |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
1. | 0710 | Овочi сирi або варенi у водi чи на пару, мороженi | Можливiсть класифiкацiї у групi 19 або 20 | Добавка зернових та iнших "неовочевих" продуктiв; термiчна обробка продукту iз застосуванням олiї | 0,5 кг/05, кг |
2. | 0901 | Кава не смажена мелена або в зернах для промислової переробки | Може являти собою смажену каву з вмiстом або без кофеїну, чи замiнники кави, що мiстять каву | Кiлькiсний вмiст кофеїну, вологи, рН, якiснi реакцiї на крохмаль, цукри | 1 кг: (0,5 кг/0,5 кг) та зразок маркування |
3. | 0902200010 0902400010 |
Чай чорний або зелений з ознаками додавання шматочкiв плодiв або ягiд та частин неароматичних рослин | Можлива класифiкацiя за кодом 2106909200 або 2106909890 | Наявнiсть добавок (частин плодiв та рослин) | 1 кг: (0,5 кг/0,5 кг) та зразок маркування |
4. | 1211 | Рослини або частини рослин розфасованi для приготування трав'яного чаю | Може являти собою частини рослин рiзних видiв змiшаних з iншими речовинами або екстрактами, для якого бiльшi платежi | Органолептичнi показники, мiкроскопiчне дослiдження | 0,5кг/0,5кг, але не менше нiж одне пакування для роздрiбної торгiвлi |
5. | 1511901900 | Олiя пальмова рафiнована | Можливiсть декларування не своїм найменуванням | Хiмiчний склад | 0,5кг/0,5кг, але не менше нiж 1уп./1 уп. для роздрiбної торгiвлi |
6. | 2009111910 2009119910 2009191910 2009199910 2009201910 2009209910 2009301910 2009303910 2009401910 2009409910 2009601910 2009605100 2009607100 2009803210 2009803510 2009803810 2009809510 2009809910 2009902910 2009904910 2009905910 2009907910 2009909710 2009909810 |
Соки фруктовi та плодово-ягiднi | Може являти собою: 1. фруктове чи плодово-ягiдне пюре або сумiш соку та пюре, для якого бiльшi платежi 2. фруктову чи плодово-ягiдну масу або сумiш соку з фруктовою та плодово-ягiдною масою, для якої бiльшi платежi 3. основу для приготування напою, для якого бiльшi платежi | Органолептичнi та фiзико-хiмiчнi показники | 2 х 0,5 л |
7. | 21069098, крiм 2106909890 |
Харчовi продукти не включенi до iнших угрупувань: ароматизатори, емульгатори, стабiлiзатори | Можливiсть декларування не своїм найменуванням | Хiмiчний склад | 0,5 кг/ 0,5 кг але не менше 1 уп./ 1 уп для роздрiбної торгiвлi |
8. | 2106 90 98 90 | Сухi вершки рослинного походження | Можлива класифiкацiя за кодом 2106 90 92 00 | Хiмiчний склад продукту (кiлькiсний та якiсний) | 0,5 кг/ 0,5 кг але не менше 1 уп./ 1 уп для роздрiбної торгiвлi |
9. | 2106 90 98 90 | Декоргель, глазур, начинка та iншi кондитерськi маси для кондитерських виробiв, основою яких є цукор, без вмiсту какао | Можлива класифiкацiя за кодом 1704 90 99 00 | Вiдсотковий вмiст цукру, жирових речовин | 0,5 кг/ 0,5 кг але не менше 1 уп./ 1 уп для роздрiбної торгiвлi |
10. | 2204 30 | Iншi види виноградного сусла | Може являти собою оброблений або необроблений виноматерiал з концентрацiєю спирту бiльше нiж 0,5 об.%, для якого бiльшi платежi | Органолептичнi та фiзико-хiмiчнi показники | 2,0/2,0л |
11. | 2206 | Плодово-ягiднi збродженi напої | Може являти собою винограднi iгристi та тихi вина, що приводить до збiльшення платежiв | Органолептичнi та фiзико-хiмiчнi показники | 2,0/2,0л |
12. | 2208 | Спирт етиловий, коньячний та спирт денатурований будь якої концентрацiї | Може класифiкуватись як ароматизатор, миючi засоби, тощо, що приводить до збiльшення платежiв, а також на вмiст денатуруючих добавок. | Органолептичнi та фiзико-хiмiчнi показники | 2,0/2,0л |
13. | 2304 00 00 00 | Борошно соєве знежирене або соєвий шрот | Можливiсть декларування не своїм найменуванням | Хiмiчний склад: Вмiст жиру, наявнiсть харч. добавок | (0,25кг/0,25кг) та зразок маркування |
14. | 3302 10 90 00 (ставка мита 0%) |
Складенi з декiлькох компонентiв продукти (сумiшi), одержанi на основi однiєї або кiлькох запашних речовин, якi використовую ться у харчовiй промисловостi | Можлива класифiкацiя за кодами 3302 10 10 00, 3302 10 21 00, 3302 10 29 00, 3302 10 40 00 (ставка мита 5%), 2106 90 59 00, 2106 90 92 00 (ставка мита 10%), 2106 90 98 90 (ставка мита 5%). 2103 90 90 00 (ставка мита 10%). | Хiмiчний склад продукту (кiлькiсний та якiсний). | 0,1 кг/ 0,1 кг але не менше 1 уп./ 1 уп для роздрiбної торгiвлi |
15. | 350510 | Декстрини та iншi модифiкованi крохмалi | Можлива класифiкацiя не своїм найменуванням | Наявнiсть хiмiчної модифiкацiї | (0,25кг/0,25кг) та зразок маркування |
16. | 3921 7607 | Металiзованi плiвки | Можуть являти собою продукти iнших товарних позицiй | Визначення металiзованого покриття: фольга, напилення, фольга для тиснення. | 2шт.х50х50см |
17. | 4411 29 00 00 | Плити дерево- волокнистi | Повiдомлення МКМТ вiд 08.04.2004р. б/н. Правильнiсть класифiкацiї. Антидемпiнговi заходи. | Щiльнiсть, обробка | 2шт. 20х20см |
18. | 4804 | Папiр та картон пакувальнi | Можливiсть декларування не своїм найменуванням (4805) | Визначення виду волокон та їх спосiб отримання (вiдсоткове спiввiдношення) | 1м2/1м2 |
19. | 4810 | Папiр та картон багатошаровi | Можливiсть декларування не своїм найменуванням | Поверхнева щiльнiсть, матерiал покриття, структура паперових волокон | 1м2/ 1м2 |
20. | 5210 5211 |
Тканини бавовнянi з вмiстом бавовни менш як 85% у сумiшi з синтетичними та штучними волокнами. | Можливiсть декларування не своїм найменуванням: можуть являти собою продукти iнших товарних позицiй | Хiмiчний склад у вiдсотковому спiввiдношеннi, поверхнева щiльнiсть, вид переплетення, ширина полотна. | 0,5п.м./0,5 п.м. |
21 | 5801, 5802 |
Тканини ворсовi Тканини махровi | Можливiсть декларування не своїм найменуванням з метою уникнення антидемпiнгових заходiв. | Iдентифiкацiя, природа волокон, спосiб обробки | 0,5п.м./0,5 п.м. |
Перший заступник начальника Управлiння |
В.В. Чанков |