ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
26.06.2007р. | N 11/4-16/6398-ЕП |
---|
Начальникам регiональних митниць | |
Начальникам митниць |
Для врахування в роботi, у
додаток до листа Держмитслужби України
вiд 13.04.07 N 11/1-16/3861-ЕП, надсилаємо
iнформацiйно-довiдковi матерiали щодо цiн на деякi
види продукцiї тваринництва в окремих країнах,
пiдготовленi Мiнекономiки України.
Додаток на 11 арк.
Заступник Голови Служби | О.П.Шейко |
Iнформацiйно-довiдковi матерiали щодо цiн на деякi види продукцiї тваринництва в окремих країнах
Сполученi Штати Америки
Iнформацiя щодо цiн на окремi види м'ясної продукцiї*
N | Продукцiя | Цiна на внутрiшньому ринку, дол. США/кг | Експортна цiна, дол. США/кг | Експортна цiна при поставках в Україну, дол. США/кг |
---|---|---|---|---|
Кури / iндики | ||||
1 | Чвертки курячi заднi замороженi | 0,99 | - | - |
2 | Шиї | 0,40 | - | - |
3 | Хвости | 1,67 | - | - |
4 | Тушки | 1,96 | 1,53 | - |
5 | Фiле | 1,43 | - | - |
6 | Крила | 2,26 | - | - |
7 | Стегна | 2,18 | 1,23 | - |
8 | Грудка без кiсток | 2,79 | 1,77 | - |
9 | Фарш | 1,60 | - | - |
10 | Шкура | 0,40 | - | - |
11 | Гомiлка | 1,04 | 1,23 | - |
12 | Печiнка | 0,40 | - | - |
13 | Серце | 0,40 | - | - |
Свинина | ||||
1 | Свинина заморожена/охолоджена в напiвтушах | 0,67 | 3,83 | - |
2 | Рiзнi види триммiнгу (70/30) | 0,81 | - | - |
80/20 | 1,9 | - | - | |
90/10 | 1,44 | - | - | |
3 | Чвертi | 1,23 | 2,06 | - |
4 | Лопатка н/к | 4,07 | - | - |
5 | Лопатка б/к | 4,07 | - | - |
6 | Шия | 4,07 | - | - |
7 | Корейка | 0,54 | 2,31 | - |
8 | Вирiзка | 1,51 | 2,46 | - |
9 | Окiст | 0,93 | 2,06 | - |
10 | Середня частина напiвтушi | 4,13 | - | - |
11 | Шкура | 0,20 | - | - |
12 | Грудинка | 4,07 | 2,42 | - |
Яловичина | ||||
1 | Яловичина заморожена/охолоджена в напiвтушах | 2,71 | - | - |
2 | Яловичина безкiсткова морожена (триммiнг 50%) | 0,46 | - | - |
3 | Яловичина безкiсткова морожена (триммiнг 90%) | 1,46 | - | - |
4 | Лопатка н/к | 2,19 | 1,95 | - |
5 | Лопатка б/к | 2,19 | 1,95 | - |
6 | Вирiзка | 3,03 | - | - |
7 | Печiнка | 0,18 | - | - |
8 | Язик | 0,18 | - | - |
9 | Серце | 0,18 | - | - |
10 | Жир | 0,18 | - | - |
*- iнформацiя з офiцiйного джерела Мiнiстерства сiльського господарства США
За повiдомленням ТЕМ, iнформацiя стосовно експортних цiн є комерцiйною таємницею кожного пiдприємства та вiдсутня у вiдкритих джерелах.
Крiм того, мiж Митною службою Сполучених Штатiв Америки та Державною митною службою України пiдписано мiжвiдомчу угоду (Customs Mutual Assistance Agreement), яка дiє з 21 листопада 1994 року, та передбачає можливiсть безпосереднього обмiну iнформацiєю мiж зазначеними вiдомствами.
Канада
Вiдповiдно до бази даних Мiнiстерства статистики Канади у сiчнi 2007 року постачань м'ясної продукцiї до України за наданим перелiком не здiйснювалось. Щодо експорту зазначених товарiв у 2006 роцi, то слiд вiдзначити, що за вказаний перiод канадськими митними органами було оформлено 3 партiї цiєї продукцiї, яка вiдноситься до наступних пiдпозицiй УКТ ЗЕД: 020329 (корейка свиняча безкiсткова морожена), 020714 (частини мороженi курячi).
При цьому, експорт охолодженої свинини до України здiйснювався лише у березнi 2006 року на суму 14,8 тис. дол. США, а морожених частин та субпродуктiв свiйської птицi у квiтнi та вереснi 2006 року на суму вiдповiдно 15,0 та 49,6 тис. дол. США. З огляду незначнi обсяги поставок, деталiзацiя вищенаведених товарних пiдпозицiй Мiнiстерством статистики Канади не наводиться.
Федеративна Республiка Нiмеччина
Iнформацiя щодо цiн на окремi види м'ясної продукцiї
N | Продукцiя | Цiна на внутрiшньому ринку, євро/кг | Експортна цiна, дол. США/кг | Експортна цiна при поставках в Україну, дол. США/кг |
---|---|---|---|---|
Кури / iндики | ||||
1 | Чвертки курячi заднi замороженi | 3,29 | - | - |
2 | Шиї | 2,79 | - | - |
3 | Тушки | 2,59 | - | - |
4 | Печiнка | 3,40 | - | - |
5 | Серце | 3,40 | - | - |
Свинина | ||||
1 | Чвертi | 2,05 | - | - |
2 | Лопатка б/к | 3,05 | - | - |
3 | Шия | 3,55 | - | - |
4 | Корейка | 3,19 | - | - |
5 | Вирiзка | 3,99-7,75 | - | - |
6 | Жир боковий | 2,49 | - | - |
7 | Печiнка | 1,09 | - | - |
8 | Грудинка | 3,19 | - | - |
9 | Серце | 1,09 | - | - |
Яловичина | ||||
1 | Лопатка б/к | 7,15 | - | - |
2 | Вирiзка | 11,85-26,0 | - | - |
3 | Печiнка | 1,69 | - | - |
4 | Язик | 7,49 | - | - |
5 | Серце | 2,79 | - | - |
Щодо експортних цiн, то фiрмою "D-Trade GmbH" реалiзуються:
- курячi гузки по 0,28 євро/кг,
- курячi каркаси по 0,33 євро/кг,
- каркаси iндикiв по 0,25 євро/кг.
Фiрмою "Gebr.Stolle GmbH & Co. KG" реалiзуються курячi каркаси на пiдприємства Угорщини, Нiмеччини та Бельгiї (Tantal, Shtolle, Pimzone, Kipco-Damaco, DTS) для подальшої переробки по 0,15 євро/кг.
Угорська Республiка
Iнформацiя стосовно цiн на окремi види м'ясної продукцiї
N | Продукцiя | Цiна на внутрiшньому ринку, дол. США/кг | Експортна цiна, дол. США/кг | Експортна цiна при поставках в Україну, дол. США/кг |
---|---|---|---|---|
Кури / iндики | ||||
1 | Половини тушок без крил та нiжок | 3,1/4,2 | - | - |
2 | Спинки | 1,6/3,0 | - | - |
3 | Шиї | 1,5/2,9 | - | - |
4 | Хвости | 0,9/0,5 | - | - |
5 | Тушки | 2,9/4,8 | - | - |
6 | Фiле | 6,5/7,5 | - | - |
7 | Крила | 2,9/2,3 | - | - |
8 | Стегна | 3,5/3,9 | - | - |
9 | Грудка без кiсток | 4,8/5,7 | - | - |
10 | Фарш | 4,8/5,0 | - | - |
11 | Гомiлка | 3,2/3,7 | - | - |
12 | Печiнка | 3,0/3,9 | - | - |
13 | Серце | 2,4/3,9 | - | - |
Свинина | ||||
1 | Свинина заморожена/охолоджена в напiвтушах | 3,7 | - | - |
2 | Пашина | 8,7 | - | - |
3 | Чвертi | 3,9 | - | - |
4 | Лопатка з кiсткою | 3,5 | - | - |
5 | Лопатка без кiстки | 3,7, | - | - |
6 | Шия | 3,5 | - | - |
7 | Корейка | 6,0 | - | - |
8 | Вирiзка | 3,9 | - | - |
9 | Жир хребтовий | 1,2 | - | - |
10 | Жир боковий | 2,9 | - | - |
11 | Печiнка | 2,3 | - | - |
12 | Грудинка | 3,0 | - | - |
13 | Серце | 2,0 | - | - |
Яловичина | ||||
1 | Яловичина заморожена/охолоджена в напiвтушах | 5,1 | - | - |
2 | Пашина | 9,6 | - | - |
3 | Чвертi | 6,4 | - | - |
4 | Лопатка н/к | 6,2 | - | - |
5 | Вирiзка | 12,3 | - | - |
6 | Печiнка | 1,4 | - | - |
7 | Язик | 4,5 | - | - |
8 | Серце | 1,8 | - | - |
Сполучене Королiвство Великобританiї
Обсяг експорту мороженого м'яса
свiйської птицi у 2006 роцi*
(данi Королiвської податкової та митної служби**)
Напрямок експорту | Середня цiна, дол. США /кг | Загальна вартiсть, дол. США | Загальний обсяг, кг |
---|---|---|---|
Всього | 1,3856 | 50 540 413,5 | 36 474 854 |
ЄС-25 | 3,1042 | 34 686 607,7 | 11 173 929 |
Захiдна Європа (викл. ЄС - 25) | 0,6100 | 350 315,4 | 574 325 |
Схiдна Європа (викл. ЄС - 25) | 0,6054 | 10 709 717,3 | 17 690 129 |
Iншi країни Америки | 1,7135 | 202 850,0 | 118 384 |
Близький Схiд та Пiвнiчна Африка (викл. ЄС -25) | 4,0022 | 232 609,6 | 58 120 |
Пiвденна Африка | 0,5898 | 3 827 194,2 | 6 488 767 |
Азiя i Океанiя | 1,4308 | 531 119,2 | 371 200 |
Україна | 0,3841 | 1 449 307,7 | 3 773 057 |
* Великобританiя експортує в Україну лише морожене м'ясо свiйської птицi товарної позицiї 0105 без кiсток (крiм печiнки) - код ТН ЗЕД 0207 14 10.
** НМ Revenue & Customs (HMRC). Iнформацiя збирається британською митницею на основi задекларованих експортерами обсягiв та вартостi.
Вiдповiдно до британського Закону про захист iнформацiї (Data Protection Act) iнформацiя про компанiї-експортери не розголошується.
Iталiя
Iнформацiя стосовно цiн на окремi види м'ясної продукцiї
N | Продукцiя | Цiна на внутрiшньому ринку, євро/кг* | Експорт на цiна, євро/кг** | Експортна цiна при поставках в Україну, євро/кг |
---|---|---|---|---|
Кури / iндики | ||||
1 | Чвертки курячi заднi замороженi | 0,79-1,13/- | 0,62/0,77 | 0,67/- |
2 | Заморожений сепарований курячий каркас | - | - | не експортується |
3 | Половини тушок без крил та нiжок | - | 1,51/- | не експортується |
4 | Спинки | - | 0,93/0,71 | не експортується |
5 | Шиї | - | 0,93/0,71 | не експортується |
6 | Хвости | - | 0,93/0,71 | не експортується |
7 | Тушки | 1,25-1,35/ 1,45-1,60 | 1,42/1,59 | не експортується |
8 | М'ясо куряче механiчно сепароване морожене (МДМ) | - | - | не експортується |
9 | Фiле | 3,60-3,80/ 5,05-5,08 | - | не експортується |
10 | Крила | 0,26-0,48/ 0,83-1,22 | 1,19/0,81 | не експортується |
11 | Стегна | 2,25-2,35/ 1,77-1,87 | 1,40/1,41 | не експортується |
12 | Грудка без кiсток | 2,80-3,60/ 2,70-4,00 | 3,29/3,65 | не експортується |
13 | Фарш | - | - | не експортується |
14 | Шкура | - | - | не експортується |
15 | Гомiлка | 1,40-1,58/- | -/1,26 | не експортується |
16 | Печiнка | 2,01-2,45/- | 2,13/1,24 | не експортується/ 1,75 |
17 | Серце | 2,00-2,45/- | - | не експортується |
Свинина | ||||
1 | Свинина заморожена/охолоджена в напiвтушах | 2,06-3,35 | 1,41 | не експортується |
2 | Рiзнi види триммiнгу (90/10, 80/20, 70/30) | - | - | не експортується |
3 | Пашина | - | - | не експортується |
4 | Чвертi | - | - | не експортується |
5 | Лопатка н/к без рульки | - | 1,80 | не експортується |
6 | Лопатка б/к | 2,07-2,62 | 1,80 | не експортується |
7 | Шия | 2,88-3,53 | - | не експортується |
8 | Корейка | 1,96-2,41 | 1,58 | не експортується |
9 | Вирiзка | 5,05-5,35 | - | не експортується |
10 | Жир хребтовий | 0,11-0,13 | не експортується | |
11 | Жир боковий | 0,20-0,26 | 0,44 | 0,44 |
12 | Окiст | 2,72 | не експортується | |
для виробництва шинки (11-14,5 кг) | 2,67-2,79 | - | не експортується | |
для виробництва шинки (9-11 кг) | 2,28-2,55 | - | не експортується | |
для переробки (10-12 кг) | 3,26-4,30 | - | не експортується | |
для переробки (12-14,8 кг) | 3,33-4,58 | - | не експортується | |
13 | Середня частина напiвтушi | - | - | не експортується |
14 | Шкура | - | - | не експортується |
15 | Печiнка | - | - | не експортується |
16 | Грудинка | 2,80-3,20 | 3,03 | не експортується |
17 | Серце | - | - | не експортується |
Яловичина | ||||
1 | Яловичина заморожена/охолоджена в напiвтушах | 4,50-5,00 | 2,34 | не експортується |
2 | Рiзнi види триммiнгу (90/10, 80/20, 70/30) | - | - | не експортується |
3 | Пашина | - | - | не експортується |
4 | Чвертi категорiя А | |||
переднi | 2,70-3,60 | 2,19 | не експортується | |
заднi | 4,70-6,40 | 3,73 | не експортується | |
5 | Лопатка н/к | - | - | не експортується |
6 | Лопатка б/к | 5,94-6,66 | - | не експортується |
7 | Вирiзка | 17,00-18,08 | - | не експортується |
8 | Печiнка | 2,32-3,20 | 3,52 | не експортується |
9 | Язик | 5,94-6,66 | 3,67 | не експортується |
10 | Серце | - | - | не експортується |
11 | Жир | - | - | не експортується |
*- цiна оптова, без ПДВ, євро/кг.
** - експортна цiна є комерцiйною тайною виробникiв, тому отримана шляхом дiлення суми на обсяги експорту, без врахування категорiйностi м'ясної продукцiї.
Республiка Австрiя
Iнформацiя стосовно цiн на окремi види м'ясної продукцiї
N | Продукцiя | Цiна на внутрiшньому ринку, дол. США/кг | Експортна цiна, дол. США/кг | Експортна цiна при поставках в Україну, дол. США/кг |
---|---|---|---|---|
Кури / iндики | ||||
1 | Чвертки курячi заднi замороженi | 0,49 | 0,39 | *** |
2 | Заморожений сепарований курячий каркас | 0,92 | 0,93 | *** |
3 | Половини тушок без крил та нiжок | 1,17 | 3,05 | *** |
4 | Спинки | 0,18 | 0,16 | *** |
5 | Шиї | 1,07 | ** | *** |
6 | Хвости | 0;69 | ** | *** |
7 | Тушки | 1,38 | 1,80 | *** |
8 | М'ясо куряче механiчно сепароване морожене (МДМ) | * | ** | *** |
9 | Фiле | 4,18 | ** | *** |
10 | Крила | 1,07 | 1,47 | *** |
11 | Стегна | 1,08 | 0,97 | *** |
12 | Грудка без кiсток | 3,69 | 2,47 | *** |
13 | Фарш | * | ** | *** |
14 | Шкура | * | ** | *** |
15 | Гомiлка | 1,46 | ** | *** |
16 | Печiнка | 1,16 | 0,95 | *** |
17 | Серце | 1,16 | 0,73 | *** |
Свинина | ||||
1 | Свинина заморожена/охолоджена в напiвтушах | 1,64 | 2,07 | *** |
2 | Рiзнi види триммiнгу (90/10, 80/20, 70/30) | 2,16 | 2,32 | *** |
3 | Пашина | 1,91 | *** | |
4 | Чвертi | * | ** | *** |
5 | Лопатка н/к без рульки | 1,98 | 2,04 | *** |
6 | Лопатка б/к | 2,72 | 3,67 | *** |
7 | Шия | * | ** | *** |
8 | Корейка | 2,51 | 2,35 | *** |
9 | Вирiзка | 2,93 | 2,89 | *** |
10 | Жир хребтовий | 0,82 | ** | *** |
11 | Жир боковий | 0,72 | 0,67 | *** |
12 | Окiст | 0,46 | ** | *** |
13 | Середня частина напiвтушi | 1,91 | 2,34 | *** |
14 | Шкура | 0,36 | 0,49 | *** |
15 | Печiнка | 0,69 | 0,79 | *** |
16 | Грудинка | 2,29 | 2,41 | *** |
17 | Серце | 0,73 | 0,79 | *** |
Яловичина | ||||
1 | Яловичина морожена/ охолоджена в напiвтушах | 3,44 | 3,63 | *** |
2 | Рiзнi види триммiнгу (90/10, 80/20, 70/30) | 2,32 | 3,36 | *** |
3 | Пашина | 1,34 | * | *** |
4 | Чвертi | 2,57 | 2,60 | *** |
5 | Лопатка н/к | 2,17 | ** | *** |
6 | Лопатка б/к | 2,30 | ** | *** |
7 | Вирiзка | 2,70 | ** | *** |
8 | Печiнка | 1,48 | ** | *** |
9 | Язик | 2,30 | ** | *** |
10 | Серце | 1,04 | ** | *** |
11 | Жир | * | ** | *** |
* Данi щодо обсягiв внутрiшньої торгiвлi Австрiї вiдсутнi
** Статистичнi данi зовнiшньої торгiвлi Австрiї вiдсутнi
*** Данi товарообороту з Україною у зазначених групах товарної номенклатури вiдсутнi
Розрахунок вартостi у дол. США здiйснено на основi середньозваженого курсу Австрiйського нацiонального банку за 2006 р. (1 євро = 1,2556 дол.США).
Пропозицiя м'ясної продукцiї фiрм "Varimex" та "Foxtrade"
N | П-во | Продукцiя | Цiна, дол. США/кг |
---|---|---|---|
1 | Varimex Import-Export Ges.M.B.H. Austria, Philharmonika Strasse2/4,A-1010 Wien Tel:+431 513 41 22 Fax:+431 513 41 2222 office@varimex.net |
- pork shoulders boneless, class 4D polyblock - 20 kg | 3,11 |
- pork neck boneless, polyblock - 20 kg | 4,04 | ||
- pork quarters boneless, grades 4D, polyblock - 20 kg | 3,97 | ||
- pork filet boneless, polyblock - 20 кг | 4,70 | ||
- pork breast boneless skinless, polyblock - 20 kg. | 5,23. | ||
- pork breast boneless with skin. Polyblock - 20 kg | 2,98 | ||
- Heads without eyes and ears, 20 kg polyblock | 2,71 | ||
- Turkey liver (Spain), 10 kg carton | 2,90 | ||
- Turkey liver (Italy), 15 kg polyblock | 0,29 | ||
- Turkey heart (Spain), 10 kg catron | 1,28 | ||
- Turkey heart (Italy), 15 kg polyblock | 1,28 | ||
- Turkey tails (Netherlands), 10-20 kg carton | 0,60 | ||
- Chicken tails (Spain), 10 kg carton | 0,46 | ||
- chicken backs, polyblock 15-20 kg | 0,46 | ||
- Chicken quarters (origin - Spain), 10 kg carton | 0,52 | ||
- Chicken quarters (origin - Italy), 10 kg carton | 1,46 | ||
- Chicken quarters (origin - Netherlands), 10-20 kg carton - Chicken quarters (Hungary), 10 kg carton | Пропозицiя вiдсутня | ||
2. | Vox Trade Gmbh&Co KG Austria, Traunufergasse 1, A-4600, Thalheim bei Wels Tel: +43/7242/ 9396-5550, Fax: +43/7242/ 49396-49-5550 office@voxtrade.com |
- Chicken liver, 10 kg carton - Chicken 2 joint wings "A", packed in 2x5 kg carton - Chicken 3 joint, 2 joint wings "B", packed in 10 kg carton - Chicken liver 10 kg carton - Chicken shank/thigh, 10 kg carton - Chicken bellies "A", 10 kg carton - Chicken 2 joint wings "A", 10 kg carton - Chicken skin polyblock - Chicken back - Pork heart, opened, cetrifugate - Pork heart, opened, washed - Chicken backs |
Пропозицiя на номенклатуру зазначеного товару вiдсутня |
Розрахунок вартостi пропозицiй компанiй у дол. США здiйснено на основi середнього курсу Австрiйського нацiонального банку за березень 2007 р. (1 євро = 1,3242 дол.США).
Республiка Польща
Iнформацiя стосовно цiн на окремi види м'ясної продукцiї
N | Продукцiя | Цiна на внутрiшньому ринку, дол. США/кг | Експортна цiна, дол. США/кг | Експортна цiна при поставках в Україну, дол. США/кг |
---|---|---|---|---|
Кури / iндики | ||||
1 | Чвертки курячi заднi замороженi | 1,49 | - | - |
2 | Тушки | 1,92/2,35 | - | - |
3 | Фiле | 4,45/4,76 | - | - |
4 | Крила | 1,59/1,46 | - | - |
5 | Стегна | 2,05/2,58 | - | - |
6 | Печiнка | 1,65/1,79 | - | - |
Свинина | ||||
Свинина заморожена/охолоджена в напiвтушах | 1,75 | - | - | |
Яловичина | ||||
1. | Яловичина заморожена/охолоджена в напiвтушах | 3,28 | - | - |
Республiка Молдова
Iнформацiя стосовно цiн на окремi види м'ясної продукцiї*
Код товару згiдно з УКТ ЗЕД | Назва | Експортна цiна, дол.США/кг | Експортна цiна при поставках в Україну, дол.США/кг |
---|---|---|---|
0202 30 90 00 | Яловичина безкiсткова морожена (триммiнг) | 2,7 | 1,4 |
0203 21 10 00 | Свинина морожена у напiвтушах | 2,95 | - |
0207 14 10 00 | М'ясо куряче морожене | 4,3 | - |
* Данi Митної служби Республiки Молдова
Пропозицiя м'ясної продукцiї ТОВ "Навелiна" ("NAVELINA" SRL)
N | Продукцiя | Цiна на внутрiшньому ринку, дол. США/кг | Експортна цiна, дол. США/кг | Експортна цiна при поставках в Україну, дол. США/кг |
---|---|---|---|---|
Свинина | ||||
1 | Свинина заморожена/охолоджена в напiвтушах | 1,-1,7/1,2-1,8 | - | 1,0-1,6 |
2 | Жир хребтовий | 0,4-0,6 | - | - |
3 | Жир боковий | 0,3-0,4 | - | - |
4 | Шкура | 0,3-0,6 | - | - |
5 | Печiнка | 1,0 | - | - |
6 | Серце | 0,9-1,0 | - | - |
Яловичина | - | - | ||
1 | Яловичина заморожена/охолоджена в напiвтушах | 1,-1,1/1,1-2,0 | 1,7-2,0 | - |
2 | Рiзнi види триммiнгу (90/10, 80/20, 70/30) | 1,2/1,6/1,9 | - | вiд 1,3 |
3 | Вирiзка | 3,0-4,0 | - | - |
4 | Печiнка | 1,0 | - | - |
5 | Язик | 3,0-3,5 | - | - |
6 | Серце | 1,0 | - | - |
7 | Жир | 0,15 | - | - |
Пропозицiя м'ясної продукцiї Державного науково-виробничого приємства "Авiкола-Молдова" ("Avicola-Moldova" ISCP)
N | Продукцiя | Цiна на внутрiшньому ринку, дол. США/кг | Експортна цiна, дол. США/кг | Експортна цiна при поставках в Україну, дол. США/кг |
---|---|---|---|---|
Кури (курчата) | 2,5 | 2,0 | 2,35 | |
1. | Чвертки курячi заднi замороженi | 2,3 | - | 2,2 |
9. | Фiле | 4,5 | - | 4,3 |
10. | Крила | 2,2 | - | 2,1 |
Пропозицiя м'ясної продукцiї AT "Кармен" ("Carmez" SA, Кишинiвський м'ясокомбiнат)
N | Продукцiя | Цiна на внутрiшньому ринку, дол. США/кг | Експортна цiна, дол. США/кг | Експортна цiна при поставках в Україну, дол. США/кг |
---|---|---|---|---|
Свинина | ||||
1 | Жир боковий | 3,2 | - | - |
2 | Середня частина напiвтушi | 6,5 | - | - |
3 | Грудинка | 6,9 | - | - |
Яловичина | ||||
1 | Язик | 5,0 | - | - |
Пропозицiя м'ясної продукцiї ТОВ "Мiтос" ("MITOS" SRL)
N | Продукцiя | Цiна на внутрiшньому ринку, дол. США/кг | Експортна цiна, дол. США/кг | Експортна цiна при поставках в Україну, дол. США/кг |
---|---|---|---|---|
Кури/iндики | 2,7 | |||
1 | Чвертки курячi заднi замороженi | 2,8 | ||
2 | Фiле | 4,9 / 5,2 | - | - |
3 | Крила | 3,0/2,9 | - | - |
4 | Стегна | 3,0/3,0 | - | - |
5 | Гомiлка | 2,9/2,9 | - | - |
Свинина | - | - | ||
1 | Лопатка б/к | 4,9 | - | - |
2 | Шия | 4,9 | - | - |
3 | Корейка | 6,0 | - | - |
4 | Вирiзка | 5,6 | - | - |
5 | Жир боковий | 2,0 | - | - |
6 | Середня частина напiвтушi | 4,7 | - | - |
Яловичина | - | - | ||
1 | Лопатка б/к | 4,3 | - | - |
2 | Вирiзка | 7,2 | - | - |
3 | Язик | 6,4 | - | - |
Грузiя
Внутрiшнiй ринок м'яса Грузiї досить специфiчний, оскiльки переважна частина населення споживає м'ясо птицi i тваринного походження, що виробляються на власних домашнiх господарствах, а решта реалiзується шляхом неорганiзованої торгiвлi на ринках.
За експертними оцiнками, потреба Грузiї в м'ясi на рiк складає на рiвнi 105 тис. т, з них до 70% - яловичина, близько 25% - свинина.
Експорт м'яса i м'ясної продукцiї iз Грузiї вiдсутнiй i тому сама країна є нетто-iмпортером цiєї продукцiї. Так, у 2006 роцi загальний обсяг iмпорту м'яса i м'ясопродуктiв склав 41,6 млн. дол.США i збiльшився майже у два рази у порiвняннi з 2005 роком.
Iмпорт м'яса i м'ясної продукцiї (що складає близько 50% вiд загальної потреби Грузiї) здiйснюється, в основному, з Аргентини, Iндiї, Бразилiї i США (м'ясо, переважно буйволятина, постачається iз Аргентини i Iндiї, за цiнами: у тушах - 0,9-1,1 дол. США за кг, а оброблене 1 категорiї у коробках - 2,55 дол. США за кг) iз Бразилiї i США.
Власне м'ясопереробне виробництво складають 3 м'ясокомбiнати, що належать монополiсту з виробництва i iмпортеру ТОВ "НIКОРА". При цьому, на мiсцевому ринку присутня значна кiлькiсть приватних мiнiм'ясоцехiв з переробки, продукцiя яких реалiзується, в основному, на неорганiзованих ринках.
Iнформацiя стосовно цiн на окремi види м'ясної продукци
N | Продукцiя | Цiна на внутрiшньому ринку Грузiї, дол. США / кг |
---|---|---|
Кури / iндики | ||
1 | Чвертки курячi заднi замороженi | 1.65 |
2 | М'ясо куряче механiчно сепароване морожене (МДМ) | 1.40 |
3 | Фiле | 3.40 |
4 | Крила | 2.40 |
5 | Печiнка | 2.00 |
Свинина | ||
1 | Свинина заморожена/охолоджена в напiвтушах | 2.09 |
2 | Рiзнi види триммiнгу (90/10, 80/20, 70/30) | 2.10 (50/50) |
3 | Лопатка б/к | 1.70 |
4 | Шия | 3.30 |
5 | Корейка | 3.05 |
6 | Вирiзка | 4.00 |
7 | Жир хребтовий | 1.45 |
8 | Жир боковий | 1.20 |
9 | Окiст | 3.00 (б/к) |
10 | Печiнка | 1.55 |
11 | Грудинка | 3.10 |
12 | Серце | 2.20 |
Яловичина | ||
1 | Яловичина заморожена/охолоджена в напiвтушах | 2.70 |
2 | Рiзнi види триммiнгу (90/10, 80/20, 70/30) | 2.60 (80/20) |
3 | Чвертi | 2.80 |
4 | Лопатка н/к | 3.20 |
5 | Лопатка б/к | 4.20 |
6 | Вирiзка | 5.50 |
7 | Печiнка | 1.80 |