ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
30.08.2007 р. | N 29/1-10.1/5199-ЕП |
---|
Регiональним митницям, митницям, службам з експертного забезпечення митних органiв |
Щодо проведення обов'язкової лабораторної
перевiрки товарiв
На виконання п. 1 Наказу Держмитслужби України вiд 17.08.04 N 602, надаємо перелiк товарiв, що пiдлягають обов'язковiй лабораторнiй перевiрцi у вереснi 2007 року.
З метою недопущення безпiдставних затримок при митному оформленнi товарiв, якi увiйшли до Перелiку товарiв, що пiдлягають обов'язковiй лабораторнiй перевiрцi (далi - Перелiк), iнформуємо, що:
1. Зазначенi Перелiки стосуються товарiв, якi заявляються до митного оформлення в режимi "Iмпорт 40";
1.1. Не пiдлягають обов'язковiй лабораторнiй перевiрцi товари, що ввозяться в якостi гуманiтарної, технiчної допомоги;
1.2. Не пiдлягають обов'язковiй лабораторнiй перевiрцi товари, якi увiйшли до Перелiку i проходили лабораторну перевiрку в 2007 роцi. Товари, якi дослiджувались у 2006 роцi, перевiряються на загальних пiдставах;
1.3. Не пiдлягають обов'язковiй лабораторнiй перевiрцi товари, що ввозяться в незначнiй кiлькостi (для маркетингових дослiджень, "тестовi" партiї товарiв, тощо) (лист Управлiння вiд 11.02.05 N 45/20-527-ЕП);
1.4. Не пiдлягають обов'язковiй лабораторнiй перевiрцi товари груп 25-64, iмпорт яких пiдпадає пiд дiю Угод про вiльну торгiвлю (преференцiя 65);
2. Порядок звернення до експертних пiдроздiлiв визначається вiдповiдними нормативними документами Держмитслужби України.
3. Даний Перелiк розроблений за результатами монiторингу митного оформлення товарiв. Пропозицiї та зауваження щодо формування перелiкiв товарiв на наступний термiн направляти з обов'язковим врахуванням пропозицiй пiдроздiлiв номенклатури й класифiкацiї товарiв, боротьби з митними правопорушеннями (при поданнi пропозицiй щодо перелiку товарiв, окрiм коду УКТЗЕД та назви товару, необхiдно вказувати пiдставу для обов'язкової лабораторної перевiрки товару).
Додаток: Перелiк ... на 2 арк.
Начальник Управлiння | I.П. Рамусь |
Додаток |
Перелiк
товарiв, що пiдлягають обов'язковiй лабораторнiй
перевiрцi у вереснi 2007 року
N пп | Задекларований код УКТЗЕД | Коротка назва товару | Пiдстава для обов'язкової лабораторної перевiрки товару | Визначальнi показники iдентифiкацiї | Необхiдна супровiдна документа цiя для проведення дослiджень | Загальний обсяг проби (Дослiдницька/ контрольна) |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
1. | 0813100000 0% |
Плоди сушенi, крiм тих, що включенi до товарних позицiй 0801-0806; сумiшi горiхiв або сушених плодiв цiєї групи: -абрикоси | Можливiсть класифiкацiї за кодом УКТЗЕД 2006003800 - 20% |
Ступiнь переробки, склад, призначення | Сертифiкати, ТУ, ГОСТи, технологiчний регламент виготовлення продукту | 0,5 кг/0,5 кг але не менше 1 уп,/ 1уп, для роздрiбної торгiвлi |
2. | 0910500000 0910911000 0910919000 0910999900 0% |
Сумiшi прянощiв | Можливiсть класифiкацiї за кодом УКТЗЕД 2103909000 10% |
Наявнiсть смакових добавок, вiдмiнних вiд спецiй | Сертифiкати, ТУ, специфiкацiйнi данi | 0.3кг/0.3кг але не менше 1уп./1уп. для роздрiбної торгiвлi |
3. | 1511101000 0% 1511109000 0% 1511901100 0% 1511901900 0% 1511909100 0% |
Олiя пальмова та її фракцiї, рафiнованi або нерафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу | Можливiсть класифiкацiї за кодом УКТЗЕД 1511909900 - 5% |
Ступiнь переробки, склад | Сертифiкати, ТУ, ГОСТи, технологiчний регламент виготовлення продукту | 0,5 кг/0,5 кг але не менше 1 уп,/ 1уп, для роздрiбної торгiвлi |
4. | 1517909910 0% |
Сумiшi рослинних жирiв | Можливiсть класифiкацiї за кодами 1516209600 - 20% 1517909990 - 15% |
Жирно-кислотний склад , хiмiчна структура | Сертифiкат якостi вiд виробника, ТУ, ГОСТи, технологiчний регламент виготовлення продукту | 1 лiтр/ 1 лiтр |
5. | 2106909810 2106909830 2106909850 0% |
Ароматизатори Емульгатори Стабiлiзатори | Можливiсть класифiкацiї в товарних позицiях 2106909890 5% 2106909200 10% |
Хiмiчний склад | Сертифiкати, нормативно-технiчна документацiя на товар, iнформацiя про використання | 0,3 кг/0,3 кг |
6. | 2106909890 5% |
Iншi харчовi продукти з вмiстом молочних жирiв, цукрози, iзоглюкози, глюкози, крохмалю | Можливiсть класифiкацiї товару у пiдкатегорiї 2106 90 9200 10 % |
Кiлькiсний вмiст молочних жирiв, цукрози, iзоглюкози, глюкози, крохмалю | Iнформацiя виробника про склад товару або рецептуру його приготування | 0,2 кг/ 0,2 кг |
7. | 3904100010 0 % |
ПВХ не змiшаний з iншими речовинами | Можливiсть класифiкацiї за кодом УКТ ЗЕД 3904100090 6,5 % |
Ситовий аналiз, сульфатна зола, вмiст вологи, константа К | Сертифiкат виробника про хiмiчний склад та фiзико-хiмiчнi характеристики | 0,2кг/0,2кг |
8. | 6907909100 6907909900 7% |
Плитка керамiчна неглазурована | Можливiсть класифiкацiї в товарних позицiях 6908909100 6908909900 10% |
Структура та склад матерiалу | Документацiя по технологiї виробництва, сертифiкат якостi | 1 шт /1шт |
Начальник Управлiння | I.П. Рамусь |