МIНIСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я
УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА САНIТАРНО-ЕПIДЕМIОЛОГIЧНА СЛУЖБА
Департамент державного санiтарно-епiдемiологiчного нагляду МОЗ України Київ, вул. Грушевського, 7 |
ЗАТВЕРДЖУЮ Головний державний санiтарний лiкар України М.Г.Проданчук |
Висновок державної санiтарно-епiдемiологiчної експертизи
вiд 17 квiтня 2008 р. | N 05.03.02-03/23540 |
---|
Об'єкт експертизи: Об'єкти зовнiшньо-економiчної дiяльностi за кодами УКТ ЗЕД (перелiк у додатку) |
(назва об'єкта експертизи) |
Код за УКТЗЕД: Перелiк кодiв у додатку |
(сфера застосування та реалiзацiї об'єкта експертизи) |
Сфера застосування та реалiзацiї об'єкта експертизи: Усi сфери |
(код за ДКПП, код за УКТЗЕД, артикул) |
Країна - виробник: Усi країни |
(країна походження об'єкта експертизи) |
Заявник експертизи: Усi виробники |
(найменування та реквiзити виробника, розробника, власника або його представника в Українi, мiсцезнаходження, телефон, факс, Е-mail, WWW) |
За результатами державної санiтарно-епiдемiологiчної експертизи: |
Об'єкти зовнiшньо-економiчної дiяльностi за кодами УКТ ЗЕД (перелiк у додатку) можуть бути ввезеними та реалiзованими в Українi за умови дотримання вимог цього висновку. У разi необхiдностi рiшення щодо проведення державної санiтарно-епiдемiологiчної експертизи конкретної продукцiї приймається вiдповiдним головним державним санiтарним лiкарем |
Висновок дiйсний до | до 01.01.2009 р. |
Вiдповiдальнiсть за дотримання вимог цього висновку несе | власник |
(власник, заявник, виробник) | |
Показники безпеки,
якi пiдлягають контролю на кордонi: додержання
протиепiдемiчних заходiв, наявнiсть ветеринарного
свiдоцтва України |
Iнститут екогiгiєни i токсикологiї iм. Л.I.Медведя м. Київ, вул. Героїв оборони, 6
Протокол експертизи вiд 14.04.2008 р. N 3/9-А-117а
В.о. Голови експертної комiсiї Iнституту екогiгiєни та токсикологiї к.м.н. | О.О.Бобильова |
Перелiк
Об'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi за кодами
УКТЗЕД
Роздiл I
ЖИВI ТВАРИНИ; ПРОДУКТИ ТВАРИННОГО ПОХОДЖЕННЯ
Група 02
М'ясо та їстiвнi субпродукти
Код | Назва |
0201 | М'ясо великої рогатої худоби, свiже або охолоджене: |
0201 10 00 00 | - тушi та половини туш |
0201 20 | - iншi вiдруби, необваленi: |
0201 20 20 00 | - - компенсованi четвертини |
0201 20 30 00 | - - нероздiленi або роздiленi переднi четвертини |
0201 20 50 00 | - - нероздiленi або роздiленi заднi четвертини |
0201 20 90 00 | - - iншi |
0201 30 00 00 | - обваленi |
0202 | М'ясо великої рогатої худоби, морожене: |
0202 10 00 00 | - тушi та половини туш |
0202 20 | - iншi вiдруби необваленi: |
0202 20 10 00 | - - компенсованi четвертини |
0202 20 30 00 | - - нероздiленi або роздiленi переднi четвертини |
0202 20 50 00 | - - нероздiленi або роздiленi заднi четвертини |
0202 20 90 00 | - - iншi |
0202 30 | - обваленi: |
0202 30 10 00 | - - переднi четвертини, цiлi або розрубанi як максимум на п'ять частин, кожна четвертина може бути лише в одному блоцi; компенсованi четвертини - у двох блоках, при цьому один з переднiми четвертинами, цiлими або розрубаними щонайбiльше на п'ять частин, а другий з її заднiми четвертинами, за винятком фiле, одним куском |
0202 30 50 00 | - - лопатка, шийно-лопаткова частина та грудинка |
0202 30 90 00 | - - iншi |
0203 | Свинина, свiжа, охолоджена або морожена: |
- свiжа або охолоджена: | |
0203 11 | - - тушi та половини туш: |
0203 11 10 00 | - - - свiйських свиней |
0203 11 90 00 | - - - iншi |
0203 12 | - - окости, лопатки та їх вiдруби, необваленi: |
- - - свiйських свиней: | |
0203 12 11 00 | - - - - окости та їх вiдруби |
0203 12 19 00 | - - - - лопатки та їх вiдруби |
0203 12 90 00 | - - - iншi |
0203 19 | - - iнша: |
- - - свiйських свиней: | |
0203 19 11 00 | - - - - переднiй край та його вiдруби |
0203 19 13 00 | - - - - корейка та її вiдруби, необваленi |
0203 19 15 00 | - - - - грудинка з прошарком сала та її вiдруби |
- - - - iншi: | |
0203 19 55 00 | - - - - - обваленi |
0203 19 59 00 | - - - - - iншi |
0203 19 90 00 | - - - iнша |
- морожена: | |
0203 21 | - - тушi та половини туш: |
0203 21 10 00 | - - - свiйських свиней |
0203 21 90 00 | - - - iншi |
0203 22 | - - окости, лопатки та їх вiдруби, необваленi: |
- - - свiйських свиней: | |
0203 22 11 00 | - - - - окости та їх вiдруби |
0203 22 19 00 | - - - - лопатки та їх вiдруби |
0203 22 90 00 | - - - iншi |
0203 29 | - - iнша: |
- - - свiйських свиней: | |
0203 29 11 00 | - - - - переднiй край та його вiдруби |
0203 29 13 00 | - - - - корейка та її вiдруби, необваленi |
0203 29 15 00 | - - - - грудинка з прошарком сала та її вiдруби |
- - - - iншi: | |
0203 29 55 00 | - - - - - обваленi |
0203 29 59 00 | - - - - - iншi |
0203 29 90 00 | - - - iнша |
0204 | Баранина або козлятина, свiжа, охолоджена або морожена: |
0204 10 00 00 | - тушi та половини туш ягнят, свiжi або охолодженi |
- iнша баранина, свiжа або охолоджена: | |
0204 21 00 00 | - - тушi та половини туш |
0204 22 | - - iншi вiдруби, необваленi: |
0204 22 10 00 | - - - переднi четвертини короткого розрубу |
0204 22 30 00 | - - - хребтовi краї спинної частини i/або нирковi частини |
0204 22 50 00 | - - - тазостегновi частини з гомiлками |
0204 22 90 00 | - - - iншi |
0204 23 00 00 | - - обвалена |
0204 30 00 00 | - тушi та половини туш ягнят, мороженi |
- iнша баранина, морожена: | |
0204 41 00 00 | - - тушi та половини туш |
0204 42 | - - iншi вiдруби, необваленi: |
0204 42 10 00 | - - - переднi четвертини короткого розрубу |
0204 42 30 00 | - - - хребтовi краї спинної частини i/або нирковi частини |
0204 42 50 00 | - - - тазостегновi частини з гомiлками |
0204 42 90 00 | - - - iншi |
0204 43 | - - обваленi: |
0204 43 10 00 | - - - ягнят |
0204 43 90 00 | - - - iншi |
0204 50 | - козлятина: |
- - свiжа або охолоджена: | |
0204 50 11 00 | - - - тушi та половини туш |
0204 50 13 00 | - - - переднi четвертини короткого розрубу |
0204 50 15 00 | - - - хребтовi краї спинної частини i/або нирковi частини |
0204 50 19 00 | - - - тазостегновi частини з гомiлками |
- - - iншi: | |
0204 50 31 00 | - - - - вiдруби, необваленi |
0204 50 39 00 | - - - - вiдруби, обваленi |
- - морожена: | |
0204 50 51 00 | - - - тушi та половини туш |
0204 50 53 00 | - - - переднi четвертини короткого розрубу |
0204 50 55 00 | - - - хребтовi краї спинної частини i/або нирковi частини |
0204 50 59 00 | - - - тазостегновi частини з гомiлками |
- - - iншi: | |
0204 50 71 00 | - - - - вiдруби, необваленi |
0204 50 79 00 | - - - - вiдруби, обваленi |
0205 00 | М'ясо коней, вiслюкiв, мулiв або лошакiв, свiже, охолоджене або морожене: |
0205 00 20 00 | - свiже або охолоджене |
0205 00 80 00 | - морожене |
0206 | Їстiвнi субпродукти великої рогатої худоби, свиней, овець, кiз, коней, вiслюкiв, мулiв або лошакiв, свiжi, охолодженi або мороженi: |
0206 10 | - великої рогатої худоби, свiжi або охолодженi: |
- - iншi: | |
0206 10 91 00 | - - - печiнка |
0206 10 95 00 | - - - товста дiафрагма i тонка дiафрагма |
0206 10 99 00 | - - - iншi |
- великої рогатої худоби, мороженi: | |
0206 21 00 00 | - - язики |
0206 22 00 00 | - - печiнка |
0206 29 | - - iншi: |
- - - iншi: | |
0206 29 91 00 | - - - - товста дiафрагма i тонка дiафрагма |
0206 29 99 00 | - - - - iншi |
0206 30 00 00 | - свиней, свiжi або охолодженi |
- свиней, мороженi: | |
0206 41 00 00 | - - печiнка |
0206 49 | - - iншi: |
0206 49 20 00 | - - - свiйських свиней |
0206 49 80 00 | - - - iншi |
0206 80 | - iншi, свiжi або охолодженi: |
- - iншi: | |
0206 80 91 00 | - - - коней, вiслюкiв, мулiв або лошакiв |
0206 80 99 00 | - - - овець та кiз |
0206 90 | - iншi, мороженi: |
- - iншi: | |
0206 90 91 00 | - - - коней, вiслюкiв, мулiв або лошакiв |
0206 90 99 00 | - - - овець та кiз |
0207 | М'ясо та їстiвнi субпродукти свiйської птицi, зазначеної в товарнiй позицiї 0105, свiжi, охолодженi або мороженi: |
- курей свiйських (Gallus domesticus): | |
0207 11 | - - не розрiзанi на частини, свiжi або охолодженi: |
0207 11 10 00 | - - - обскубанi, напiвпатранi, з головою та лапами, так званi "83% курчата" |
0207 11 30 00 | - - - обскубанi, патранi, без голови та лапок, але з шиєю, серцем, печiнкою та шлунком, так званi "70% курчата" |
0207 11 90 00 | - - - обскубанi, патранi, без голови, лапок, шиї, серця, печiнки та шлунка, так званi "65% курчата", або в iншому виглядi |
0207 12 | - - не розрiзанi на частини, мороженi: |
0207 12 10 00 | - - - обскубанi, патранi, без голови та лапок, але з шиєю, серцем, печiнкою та шлунком, так званi "70% курчата" |
0207 12 90 00 | - - - обскубанi, патранi, без голови, лапок, шиї, серця, печiнки та шлунка, так званi "65% курчата", або в iншому виглядi |
0207 13 | - - частини тушок i субпродукти, свiжi або охолодженi: |
- - - частини тушок: | |
0207 13 10 00 | - - - - обваленi |
- - - - необваленi: | |
0207 13 20 00 | - - - - - половини та четвертини |
0207 13 30 00 | - - - - - крила цiлi, з кiнчиками або без них |
0207 13 40 00 | - - - - - спини, шиї, спини з шиями, гузки, кiнчики крил |
0207 13 50 00 | - - - - - грудинки та їх частини |
0207 13 60 00 | - - - - - нiжки та їх частини |
0207 13 70 00 | - - - - - iншi |
- - - субпродукти: | |
0207 13 91 00 | - - - - печiнка |
0207 13 99 00 | - - - - iншi |
0207 14 | - - частини тушок i субпродукти, мороженi: |
- - - частини тушок: | |
0207 14 10 00 | - - - - обваленi |
- - - - необваленi: | |
0207 14 20 00 | - - - - - половини та четвертини |
0207 14 30 00 | - - - - - крила цiлi, з кiнчиками або без них |
0207 14 40 00 | - - - - - спини, шиї, спини з шиями, гузки, кiнчики крил |
0207 14 50 00 | - - - - - грудинки та їх частини |
0207 14 60 00 | - - - - - нiжки та їх частини |
0207 14 70 00 | - - - - - iншi |
- - - субпродукти: | |
0207 14 91 00 | - - - - печiнка |
0207 14 99 00 | - - - - iншi |
- iндикiв: | |
0207 24 | - - не роздiленi на частини, свiжi або охолодженi: |
0207 24 10 00 | - - - обскубанi, патранi, без голови та лапок, але з шиєю, серцем, печiнкою та шлунком, так званi "80% iндики" |
0207 24 90 00 | - - - обскубанi, патранi, без голови, лапок, шиї, серця, печiнки та шлунка, так званi "73% iндики", або в iншому виглядi |
0207 25 | - - не розрiзанi на частини, мороженi: |
0207 25 10 00 | - - - обскубанi, патранi, без голови та лапок, але з шиєю, серцем, печiнкою та шлунком, так званi "80% iндики" |
0207 25 90 00 | - - - обскубанi, патранi, без голови, лапок, шиї, серця, печiнки i шлунка, так званi "73% iндики", або в iншому виглядi |
0207 26 | - - частини тушок i субпродукти, свiжi або охолодженi: |
- - - частини тушок: | |
0207 26 10 00 | - - - - обваленi |
- - - - необваленi: | |
0207 26 20 00 | - - - - - половини та четвертини |
0207 26 30 00 | - - - - - крила цiлi, з кiнчиками або без них |
0207 26 40 00 | - - - - - спини, шиї, спини з шиями, гузки, кiнчики крил |
0207 26 50 00 | - - - - - грудинки та їх частини |
- - - - - нiжки та їх частини: | |
0207 26 60 00 | - - - - - - гомiлки та їх частини |
0207 26 70 00 | - - - - - - iншi |
0207 26 80 00 | - - - - - iншi |
- - - субпродукти: | |
0207 26 91 00 | - - - - печiнка |
0207 26 99 00 | - - - - iншi |
0207 27 | - - частини тушок i субпродукти, мороженi: |
- - - частини тушок: | |
0207 27 10 00 | - - - - обваленi |
- - - - необваленi: | |
0207 27 20 00 | - - - - - половини та четвертини |
0207 27 30 00 | - - - - - крила цiлi, з кiнчиками або без них |
0207 27 40 00 | - - - - - спини, шиї, спини з шиями, гузки, кiнчики крил |
0207 27 50 00 | - - - - - грудинки та їх частини |
- - - - - нiжки та їх частини: | |
0207 27 60 00 | - - - - - - гомiлки та їх частини |
0207 27 70 00 | - - - - - - iншi |
0207 27 80 00 | - - - - - iншi |
- - - субпродукти: | |
0207 27 91 00 | - - - - печiнка |
0207 27 99 00 | - - - - iншi |
- качок, гусей або цесарок: | |
0207 32 | - - не розрiзанi на частини, свiжi або охолодженi: |
- - - качок: | |
0207 32 11 00 | - - - - обскубанi, знекровленi, без кишок, але непатранi, з головою та лапками, так званi "85% качки" |
0207 32 15 00 | - - - - обскубанi, патранi, без голови та лапок, але з шиєю, серцем, печiнкою та шлунком, так званi "70% качки" |
0207 32 19 00 | - - - - обскубанi, патранi, без голови, лапок, шиї, серця, печiнки та шлунка, так званi "63% качки", або в iншому виглядi |
- - - гусей: | |
0207 32 51 00 | - - - - обскубанi, знекровленi, але непатранi, з головою та лапками, так званi "82% гуси" |
0207 32 59 00 | - - - - обскубанi, патранi, без голови та лапок, але з серцем i шлунком чи без них, так званi "75% гуси", або в iншому виглядi |
0207 32 90 00 | - - - цесарок |
0207 33 | - - не розрiзанi на частини, мороженi: |
- - - качок: | |
0207 33 11 00 | - - - - обскубанi, патранi, без голови та лапок, але з шиєю, серцем, печiнкою та шлунком, так званi "70% качки" |
0207 33 19 00 | - - - - обскубанi, патранi, без голови, лапок, шиї, серця, печiнки та шлунка, так званi "63% качки", або в iншому виглядi |
- - - гусей: | |
0207 33 51 00 | - - - - обскубанi, знекровленi, непатранi, але з головою та лапками, так званi "82% гуси" |
0207 33 59 00 | - - - - обскубанi, патранi, без голови та лапок, але з серцем i шлунком чи без них, так званi "75% гуси", або в iншому виглядi |
0207 33 90 00 | - - - цесарок |
0207 34 | - - печiнка жирна, свiжа або охолоджена: |
0207 34 10 00 | - - - гусей |
0207 34 90 00 | - - - качок |
0207 35 | - - iншi, свiжi або охолодженi: |
- - - частини тушок: | |
- - - - обваленi: | |
0207 35 11 00 | - - - - - гусей |
0207 35 15 00 | - - - - - качок i цесарок |
- - - - необваленi: | |
- - - - - половини або четвертини: | |
0207 35 21 00 | - - - - - - качок |
0207 35 23 00 | - - - - - - гусей |
0207 35 25 00 | - - - - - - цесарок |
0207 35 31 00 | - - - - - крила цiлi, з кiнчиками або без них |
0207 35 41 00 | - - - - - спини, шиї, спини з шиями, гузки, кiнчики крил |
- - - - - грудинки та їх частини: | |
0207 35 51 00 | - - - - - - гусей |
0207 35 53 00 | - - - - - - качок i цесарок |
- - - - - нiжки та їх частини: | |
0207 35 61 00 | - - - - - - гусей |
0207 35 63 00 | - - - - - - качок i цесарок |
0207 35 71 00 | - - - - - палетоти гусей або качок |
0207 35 79 00 | - - - - - iншi |
- - - субпродукти: | |
0207 35 91 00 | - - - - печiнка, крiм жирної |
0207 35 99 00 | - - - - iншi |
0207 36 | - - iншi, мороженi: |
- - - частини тушок: | |
- - - - обваленi: | |
0207 36 11 00 | - - - - - гусей |
0207 36 15 00 | - - - - - качок i цесарок |
- - - - необваленi: | |
- - - - - половини i четвертини: | |
0207 36 21 00 | - - - - - - качок |
0207 36 23 00 | - - - - - - гусей |
0207 36 25 00 | - - - - - - цесарок |
0207 36 31 00 | - - - - - крила цiлi, з кiнчиками або без них |
0207 36 41 00 | - - - - - спини, шиї, спини з шиями, гузки, кiнчики крил |
- - - - - грудинки та їх частини: | |
0207 36 51 00 | - - - - - - гусей |
0207 36 53 00 | - - - - - - качок i цесарок |
- - - - - нiжки та їх частини: | |
0207 36 61 00 | - - - - - - гусей |
0207 36 63 00 | - - - - - - качок i цесарок |
0207 36 71 00 | - - - - - палетоти гусей або качок |
0207 36 79 00 | - - - - - iншi |
- - - субпродукти: | |
- - - - печiнка: | |
0207 36 81 00 | - - - - - гусяча жирна |
0207 36 85 00 | - - - - - качина жирна |
0207 36 89 00 | - - - - - iнша |
0207 36 90 00 | - - - - iншi |
0208 | Iншi м'ясо та їстiвнi субпродукти, свiжi, охолодженi або мороженi: |
0208 10 | - кролятина або зайчатина: |
- - свiйських кроликiв: | |
0208 10 11 00 | - - - свiжi або охолодженi |
0208 10 19 00 | - - - мороженi |
0208 10 90 00 | - - iншi |
0208 20 00 00 | - жаб'ячi лапки |
0208 30 00 00 | - приматiв |
0208 40 | - китiв, дельфiнiв i морських свиней (ссавцiв ряду Сetacea); ламантинiв i дюгонiв (ссавцiв ряду Sirenia): |
0208 40 10 00 | - - м'ясо китiв |
0208 40 90 00 | - - iнше |
0208 50 00 00 | - рептилiй (включаючи змiй i черепах) |
0208 90 | - iншi: |
0208 90 10 00 | - - свiйських голубiв |
- - дичини, крiм кролятини або зайчатини: | |
0208 90 20 00 | - - - перепiлок |
0208 90 40 00 | - - - iншi |
0208 90 55 00 | - - м'ясо тюленiв |
0208 90 60 00 | - - пiвнiчних оленiв |
0208 90 95 00 | - - iншi |
0209 00 | Сало без пiсних частин, свинячий жир i жир свiйської птицi, не витопленi та не видiленi iншим способом, свiжi або охолодженi, мороженi, солонi або в розсолi, сушенi або копченi: |
- сало: | |
0209 00 11 00 | - - свiже, охолоджене, морожене, солоне або в розсолi |
0209 00 19 00 | - - сушене або копчене |
0209 00 30 00 | - жир свинячий |
0209 00 90 00 | - жир свiйської птицi |
Група 05
Iншi продукти тваринного походження, в iншому мiсцi
не зазначенi
0504 00 00 00 | Кишки, сечовi мiхурi та шлунки тварин, цiлi та шматками, крiм риб'ячих, свiжi, охолодженi, мороженi, солонi або у розсолi, сушенi або копченi |
В.о.Голови експертної комiсiї Iнституту екогiгiєни та токсикологiї к.м.н. | О.О.Бобильова |