ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
29.01.10 | N 11/4-10.14/819-ЕП |
---|
Начальникам регiональних митниць | |
Начальникам митниць |
Щодо критерiю достатньої переробки ванiльного
цукру з Росiйської Федерацiї
Державною митною службою України разом з Мiнiстерством економiки України та Мiнiстерством агарної полiтики України опрацьовано питання щодо виконання критерiю достатньої переробки ванiльного цукру, що ввозиться на митну територiю України з Росiйської Федерацiї.
Повiдомляємо, що згiдно з вимогами УКТЗЕД буряковий цукор, що мiстить ароматизатори класифiкується у товарнiй пiдкатегорiї 1701 91 00 00.
Правила визначення країни походження товарiв, затвердженi Рiшенням Ради глав урядiв СНД вiд 30.11.00 ратифiковано Україною iз застереженням (Закон України вiд 20.09.01 N 2735-III):
"Україна, незалежно вiд умов Додатка 1 до Правил визначення країни походження товару, застосовуватиме щодо Росiйської Федерацiї для цукру бiлого (код згiдно з ТН ЗЕД СНД 1701) критерiй змiни товарної позицiї на рiвнi будь-якого з перших чотирьох знакiв".
При виробництва цукру ванiльного використовується цукор бiлий за кодом 1701 УКТЗЕД та ароматизатор етилванiл (синтетичний ароматизатор) iноземного походження за кодом 3202 УКТЗЕД.
Вiдповiдно до пункту 5 Правил визначення країни походження товарiв, затверджених Рiшенням Ради глав урядiв СНД вiд 30.11.00 таким, що не вiдповiдає критерiю достатньої обробки/переробки товару вважається змiшування товарiв (компонентiв), яке не призводить до iстотної вiдмiнностi отриманої продукцiї вiд початкових складових.
З огляду на викладене, технологiчнi операцiї, якi використовуються при виробництвi ванiльного цукру є простими, оскiльки в результатi виробництва цукру ванiльного не вiдбувається змiна товарної позицiї на рiвнi будь-якого з перших чотирьох знакiв й товар не набуває статусу походження.
Заступник Голови Служби | С.Д. Дериволков |