ДЕРЖАВНА ВЕТЕРИНАРНА ТА ФIТОСАНIТАРНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
02.10.2015 | N 15-9-1-23/24647 |
---|
Кабiнет Мiнiстрiв України Головним держiнспекторам ветмедицини Автономної Республiки Крим, областей, мiст Києва та Севастополя Головним держiнспекторам ветмедицини регiональних служб державного ветеринарно-санiтарного контролю та нагляду на державному кордонi та транспортi МЗС України Мiнiстерство економiчного розвитку i торгiвлi України МОЗ України Мiнiстерство iнфраструктури України МВС України Державний комiтет телебачення i радiомовлення України СБ України Адмiнiстрацiя Державної прикордонної служби України Державна фiскальна служба України |
|
Посольство Республiки Iндiя в Українi |
Враховуючи результати
iнспектування, проведеного Державною службою
ветеринарної медицини України, та беручи до
уваги Резолюцiю N 18, прийняту на 83-iй Генеральнiй
сесiї Мiжнародного епiзоотичного бюро,
забороняється ввезення з Республiки Iндiя в
Україну сприйнятливих до ящуру тварин, продукцiї
та сировини з них, за винятком продукцiї,
виробленої на пiдприємствах, якi були
проiнспектованi Державною службою ветеринарної
медицини України, за умови дотримання ними
положень, викладених у статтi 8.7.25 Кодексу
здоров'я наземних тварин Мiжнародного
епiзоотичного бюро (у редакцiї 2014 року), а саме:
1) м'ясо походить вiд тварин, якi:
1.1) не залишали країну експортер протягом мiнiмум 3 мiсяцiв перед забоєм;
1.2) протягом цього перiоду перебували в тiй частинi територiї країни, де велика рогата худоба регулярно вакцинується проти ящуру i ведеться офiцiйний контроль;
1.3) були вакцинованi мiнiмум двiчi, причому остання з вакцинацiй проводилася не ранiше 12 мiсяцiв i не пiзнiше 1 мiсяця перед забоєм;
1.4) протягом останнiх 30 днiв, що передували забою, утримувались в господарствi, в 10-кiлометровiй зонi, навколо якого ящур не реєструвався за цей перiод;
1.5) були доставленi безпосередньо з господарства, з якого походять, на сертифiковану бойню в транспортному засобi, очищеному i продезинфiкованому перед завантаженням, без входження в контакт з iншими тваринами, якi не вiдповiдали умовам, встановленим для експорту;
1.6) були забитi на сертифiкованiй бойнi,
1.6.1) яка офiцiйно сертифiкована на експорт;
1.6.2) в якiй ящур не реєструвався в перiод мiж останньою дезiнфекцiєю, проведеною перед забоєм i вiдправкою на експорт готового сирого м'яса;
1.7) дали сприятливi результати при перед- i пiслязабiйному оглядi, якому вони пiддалися на предмет зараження ящуром протягом 24 годин до, й протягом 24 годин пiсля забою.
2) м'ясо, зняте з туш без кiсток,
2.1) у тушах були видаленi основнi лiмфатичнi вузли;
2.2) перед вiддiленням кiсток вiд м'яса тушi були пiдданi дозрiванню при температурi вище + 2°С протягом мiнiмум 24 годин пiсля забою, а значення Ph м'яса при вимiрюваннi в серединi найдовшого м'язу спини (longissimus dorsi) кожної половини тушi було нижче 6,0.
Вважати таким, що втратило чиннiсть, рiшення Головного державного iнспектора ветеринарної медицини України вiд 15.04.2011 N 15-2-23/3218.
Ввезення з цiєї країни iнших вантажiв, пiдконтрольних Державнiй службi ветеринарної медицини України, здiйснювати вiдповiдно до Ветеринарних вимог щодо iмпорту в Україну об'єктiв державного ветеринарно-санiтарного контролю та нагляду.
Заступник Головного державного iнспектора ветеринарної медицини України | Д.А. Мороз |