ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
09.06.2010 р. | N 16/1-5/1377-ЕП |
---|
Начальникам регiональних митниць | |
Начальникам митниць |
Про класифiкацiю згiдно з УКТЗЕД халви
З метою однозначної класифiкацiї згiдно з вимогами УКТЗЕД товару "халва" повiдомляємо наступне.
Халва - це кондитерський вирiб шарово-волокнистої структури, який складається з тонких волокон збитої з пiноутворювачами карамельної маси i розтертих смажених олiйних ядер. Асортимент халви формується залежно вiд виду ядер, що мiстять жир, внесених добавок, способу захисту поверхнi халви. Залежно вiд виду олiйної культури халва буває соняшникова, тахiнна, арахiсова, горiхова та iн.
Згiдно з вимогами УКТЗЕД халва, що є кондитерським виробом, виготовленим з карамельної маси i розтертих смажених олiйних ядер без вмiсту какао класифiкується у товарнiй пiдкатегорiї 1704 90 99 00, однак халва дiабетична без какао, що мiстить в своєму складi штучнi пiдсолоджувальнi речовини (наприклад сорбiт) включається у товарну позицiю 2106.
При цьому слiд зазначити, що фруктоза, яка зазвичай використовується у виробництвi дiабетичних продуктiв, в УКТЗЕД не розглядається як штучний замiнник цукру. Тому халва без какао з вмiстом фруктози включається у товарну пiдкатегорiю 1704 90 99 00.
Халва з вмiстом какао або шоколаду у будь-якому спiввiдношеннi з цукром чи iншими пiдсолоджувальними речовинами включається у товарнi пiдкатегорiї товарної позицiї 1806 залежно вiд вигляду виробу (наприклад, халва у виглядi блокiв глазурована шоколадом включається у товарну пiдкатегорiю 1806 31 00 00, халва вагова - 1806 90 90 00).
Директор Департаменту | С.М.Сьомка |