Документ скасований: Лист ДМСУ (до 2012) № 11.1/2-16.2/2165-ЕП від 05.03.2013
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
22.10.12 | N 11.1/2-16.2/11807-ЕП |
---|
Начальнику регiональної митницi Начальникам митниць Начальнику Центрального митного управлiння лабораторних дослiджень та експертної роботи |
Про внесення змiн до листа Держмитслужби вiд
16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП
Доповнити Додаток 5 Методичних рекомендацiй щодо класифiкацiї окремих товарiв згiдно з вимогами УКТЗЕД, надiсланий листом Держмитслужби вiд 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП (iз змiнами та доповненнями, внесеними листами Державної митної служби України) пунктом 10 у редакцiї, що додається в додатку 1 до листа.
Додаток 1: текстовий опис пункту 10 до Додатку 5 на 2 стор.
Перший заступник Голови Служби | О.М.Дороховський |
Додаток 1 |
Текстовий опис пункту 10 до додатку 5 Методичних рекомендацiй щодо класифiкацiї окремих товарiв згiдно з вимогами УКТЗЕД, що надiсланий листом Держмитслужби вiд 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП (iз змiнами та доповненнями)
N з/п | Назва товару | Код товару | Методологiя класифiкацiї |
10 | Холодильне обладнання та визначення термiну "мiсткiсть" холодильного обладнання | 8418 10 8418 21 8418 30 8418 40 8418 50 |
Холодильне та морозильне обладнання за
принципом розморожування подiляються на
обладнання iз краплинним розморожуванням,
розморожуванням у ручному режимi та iз системою
"No Frost", яка вiдрiзняється вiд iнших систем
примусовою циркуляцiєю повiтря та наявнiстю
необхiдних для здiйснення процесу видалення
льоду додаткових пристосувань. Виробники холодильно-морозильної технiки, зазвичай, використовують кiлька позначок мiсткостi холодильних агрегатiв, наприклад: 1. Об'єм загальний (брутто) - це внутрiшнiй об'єм холодильного агрегату в лiтрах, який вимiрюється без вiднiмання всiх зазорiв та заглиблень на внутрiшнiй поверхнi шафи i на внутрiшнiй панелi дверей, що не придатнi для зберiгання продуктiв та вираховується за об'ємом рiдини, залитої у камеру холодильного агрегату, за умови, що дверi зачиненi, а всi приналежностi, що знiмаються (полки, пристосування), вийнятi. 2. Об'єм корисний (нетто) - це внутрiшнiй об'єм холодильного агрегату в лiтрах, який вимiрюється з вiднiманням всiх зазорiв та заглиблень на внутрiшнiй поверхнi шафи i на внутрiшнiй панелi дверей, що не придатнi для зберiгання продуктiв, фактично об'єм, доступний для користування. В холодильному та морозильному обладнаннi з однаковими габаритними розмiрами та рiзною системою розморожування корисний об'єм (нетто) може вiдрiзнятися на 10 - 15 %, тобто не є постiйною величиною. Зменшення корисного об'єму може бути обумовлено також наявнiстю додатково встановлених вентиляторiв для полiпшення циркуляцiї повiтря та швидкого i рiвномiрного охолодження камер холодильного агрегату та iншого додаткового обладнання. У холодильних агрегатiв, якi не мають морозильного вiддiлення, об'єм загальний та об'єм корисний вiдрiзняються незначно, наприклад на об'єм наявних полиць. Виробники холодильно-морозильного обладнання постiйно працюють над удосконаленням конструкцiї обладнання з метою збiльшення корисного об'єму (нетто) iз збереженням iнших технiчних характеристик. Згiдно з вимогами УКТЗЕД класифiкацiя холодильно-морозильного обладнання здiйснюється в залежностi вiд мiсткостi (англ. - capacity). За результатами аналiзу пiдходiв митних адмiнiстрацiй рiзних країн до класифiкацiї холодильно-морозильного обладнання та iнших документiв, якi мiстять пояснення щодо трактування рiзних характеристик об'єму холодильно-морозильного обладнання, з'ясовано, що термiн "capacity" трактується як внутрiшнiй об'єм холодильного агрегату в лiтрах, який вимiрюється без вiднiмання всiх зазорiв та заглиблень на внутрiшнiй поверхнi шафи i на внутрiшнiй панелi дверей, що не придатнi для зберiгання продуктiв, тобто вiдповiдає об'єму загальному (брутто). Це пов'язано з тим, що пiд час роботи холодильного агрегату охолодженню пiдлягає весь внутрiшнiй простiр камери, включаючи полицi, ящики, додатковi пристосування (вентилятори), зазори i заглиблення, в основу розрахункiв технiчних характеристик встановлюваних компресора, конденсатора, випарника, енергоспоживання покладається загальний об'єм (брутто). Враховуючи вищезазначене, а також те, що об'єм загальний (брутто) сталий та завжди вказується у технiчному паспортi на обладнання, для класифiкацiї морозильного та холодильного обладнання згiдно з УКТЗЕД слiд використовувати об'єм загальний (брутто), а саме його бiльший технiчний параметр. |