КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А
Київ

вiд 10 сiчня 2002 р. N 21


Про заходи щодо забезпечення виконання Державного бюджету України у I кварталi 2002 року

     З метою забезпечення виконання Державного бюджету України у I кварталi 2002 р. Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Мiнiстерству палива та енергетики, Нацiональнiй акцiонернiй компанiї "Нафтогаз України", Мiнiстерству промислової полiтики, Мiнiстерству транспорту, Мiнiстерству аграрної полiтики, Департаменту рибного господарства, Мiнiстерству екологiї та природних ресурсiв, Мiнiстерству внутрiшнiх справ, Мiнiстерству оборони, Державному комiтетовi по водному господарству, Державному комiтетовi будiвництва, архiтектури та житлової полiтики, Державному комiтетовi зв'язку та iнформатизацiї, Державному комiтетовi лiсового господарства, Нацiональному космiчному агентству, Фонду державного майна, Радi мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, обласним, Київськiй та Севастопольськiй мiським державним адмiнiстрацiям в 5-денний термiн на основi фiнансових планiв державних пiдприємств, що належать до сфери їх управлiння, та вiдкритих акцiонерних товариств, державний пакет акцiй яких становить 50 вiдсоткiв плюс одна акцiя статутного фонду, пiдготувати i погодити з Мiнiстерством економiки та з питань європейської iнтеграцiї, Державною податковою адмiнiстрацiєю, Мiнiстерством фiнансiв, Державною митною службою плани надходження податкiв, зборiв (обов'язкових платежiв) до державного бюджету в I кварталi 2002 р., визначити вiдповiдальних та забезпечити безумовне виконання цих планiв.

     Мiнiстерству економiки та з питань європейської iнтеграцiї, Державнiй податковiй адмiнiстрацiї, Мiнiстерству фiнансiв, Мiнiстерству юстицiї подати до 18 сiчня 2002 р. вiдповiдний проект постанови Кабiнету Мiнiстрiв України.

     2. Затвердити завдання щодо мобiлiзацiї до Державного бюджету України мiнiстерствами, iншими центральними органами виконавчої влади в сiчнi 2002 р. податкiв, зборiв (обов'язкових платежiв) та погашення податкового боргу перед державним бюджетом, передбачивши зокрема продаж вугiлля та природного газу, що перебуває у податковiй заставi, згiдно з додатком.

     3. Мiнiстерству фiнансiв довести показники доходiв державного бюджету, визначенi розписом Державного бюджету України на 2002 рiк, до вiдповiдних центральних органiв виконавчої влади, урядових органiв державного управлiння та окремих суб'єктiв господарювання та проводити щоденний монiторинг їх виконання на пiдставi даних Державного казначейства та органiв стягнення.

     Мiнiстерству фiнансiв, Державнiй податковiй адмiнiстрацiї, Державнiй митнiй службi, Фонду державного майна, Мiнiстерству економiки та з питань європейської iнтеграцiї та Державному казначейству розробити механiзм оперативного обмiну iнформацiєю про надходження та сплату податкiв, зборiв (обов'язкових платежiв) до бюджету з метою пiдготовки вiдповiдних пропозицiй для прийняття спiльних рiшень.

     4. Мiнiстерству фiнансiв, Державному казначейству забезпечити фiнансування в повному обсязi субвенцiй мiсцевим бюджетам згiдно з розписом Державного бюджету України на 2002 рiк з метою забезпечення соцiальних виплат в I кварталi поточного року.

     5. Нацiональнiй акцiонернiй компанiї "Нафтогаз України", Державнiй податковiй адмiнiстрацiї опрацювати до 15 лютого 2002 р. питання щодо закупiвлi та придбати у визначенi термiни продукцiю (товари), якi перебувають у податковiй заставi, на суму 75 млн. гривень для здiйснення розрахункiв за iмпортований в Україну природний газ.

     6. Мiнiстерству економiки та з питань європейської iнтеграцiї, Мiнiстерству фiнансiв, Державнiй податковiй адмiнiстрацiї разом з iншими заiнтересованими центральними органами виконавчої влади до 18 сiчня 2002 р. розробити та подати Кабiнетовi Мiнiстрiв України на затвердження порядок узгодження замовниками будiвництва житла для вiйськовослужбовцiв та членiв їх сiмей обсягiв iнвестицiй, якi спрямовуються на зазначену мету, за рахунок пiльги з податку на прибуток пiдприємств в межах бюджетного року.

     7. Продовжити на I квартал 2002 р. дiю постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16 листопада 2001 р. N 1505 "Про реалiзацiю електричної енергiї, що перебуває в податковiй заставi" (Офiцiйний вiсник України, 2001 р., N 47, ст. 2077).

     8. Продовжити на 2002 рiк дiю розпорядження Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12 жовтня 2001 р. N 480 "Про утворення робочої групи з координацiї дiй центральних органiв виконавчої влади щодо забезпечення податкових та iнших надходжень, передбачених Державним бюджетом України на 2001 рiк".

     За результатами засiдань робочої групи, утвореної вiдповiдно до зазначеного розпорядження, подавати в установленому порядку пропозицiї щодо:

     застосування адмiнiстративних та дисциплiнарних заходiв впливу до керiвникiв пiдприємств-боржникiв;

     внесення змiн до вiдповiдних нормативно-правових актiв з питань оподаткування;

     запровадження заходiв щодо легалiзацiї "тiньових" грошових потокiв.

     9. У Порядку випуску, обiгу та погашення векселiв, якi видаються на суму податку на додану вартiсть при ввезеннi (пересиланнi) товарiв на митну територiю України, затвердженому постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 1 жовтня 1997 р. N 1104 (Офiцiйний вiсник України, 1997 р., число 41, с. 26), доповнити пункт 4 новими абзацами п'ятим i шостим такого змiсту:

     "має право на вiдшкодування податку на додану вартiсть з бюджету за результатами попереднього звiтного перiоду, якщо така заборгованiсть з вiдшкодування податку на додану вартiсть на день видачi податкового векселя не погашена;

     здiйснює ввезення товарiв за прямими договорами для власних виробничих потреб".

     У зв'язку з цим абзац п'ятий вважати абзацом сьомим.

     10. Мiнiстерству фiнансiв, Державному казначейству, Мiнiстерству палива та енергетики, Нацiональнiй акцiонернiй компанiї "Нафтогаз України" з метою забезпечення фiнансування пiльг i субсидiй населенню подати Кабiнетовi Мiнiстрiв України у 10-денний термiн пропозицiї щодо продовження у 2002 роцi дiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24 сiчня 2001 р. N 52 "Про затвердження Порядку перерахування субвенцiй на фiнансування пiльг i субсидiй населенню на оплату електроенергiї, природного та скрапленого газу, твердого палива, житлово-комунальних послуг i послуг зв'язку" (Офiцiйний вiсник України, 2001 р., N 4, ст. 132).

     11. Радi мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, обласним, Київськiй та Севастопольськiй мiським державним адмiнiстрацiям:

     забезпечити фiнансування в повному обсязi видаткiв на виплату заробiтної плати працiвникам бюджетних установ, iнших соцiальних виплат та недопущення заборгованостi iз зазначених виплат;

     разом iз територiальними органами Державної податкової адмiнiстрацiї забезпечити розгляд протягом I кварталу 2002 р. на засiданнях робочих груп з координацiї дiй центральних органiв виконавчої влади щодо забезпечення податкових та iнших надходжень, передбачених Державним бюджетом України, питання про стан поточних розрахункiв платникiв податкiв з державним i мiсцевими бюджетами та вжити заходiв для зменшення податкової заборгованостi.

     12. Контроль за виконанням цiєї постанови покласти на Прем'єр-мiнiстра України.

Прем'єр-мiнiстр України А.КIНАХ

Iнд. 34

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.