ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ

вiд 05.12.2001 р. N 11/6-21-9576


     Вiдповiдно до статтi 8 Закону України "Про Єдиний митний тариф" N 2097-XII вiд 05.02.92 р. ввiзне мито є диференцiйованим. Згiдно з зазначеною статтею закону, до товарiв, що походять з країн або економiчних союзiв, якi користуються в Українi режимом найбiльшого сприяння, застосовуються пiльговi ставки ввiзного мита.

     Законом України "Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв з питань обкладання ввiзним митом товарiв та iнших предметiв, що ввозяться на митну територiю України" N 170/97-ВР вiд 03.04.97 р. затверджено перелiк країн, з якими Україною укладено торговельно-економiчнi угоди з наданням режиму найбiльшого сприяння або нацiонального режиму. До вказаного перелiку країн входить Китайська Народна Республiка.

     За iнформацiєю, що надiйшла до Держмитслужби України вiд Мiнiстерства закордонних справ України, вiдповiдно до статтi 8 Спiльного Українсько-Китайського Комюнiке вiд 31 жовтня 1992 року Україна визнає Тайвань невiд'ємною частиною територiї Китаю.

     До товарiв, що мають походження з Тайваню, застосовується режим митного обкладання, аналогiчний до товарiв, що походять з Китайської Народної Республiки (пiльговi ставки ввiзного мита). Країна походження визначається на основi товаросупровiдних документiв, маркування та iнших документiв, що можуть пiдтверджувати походження товарiв (лист Держмитслужби України вiд 18.06.97 р. N 11/2-5722). Таким документом може бути сертифiкат про походження товару, виданий уповноваженим органом Китайської Народної Республiки.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.