Документ скасований: Наказ КРМ № 890 від 20.11.2002

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
Київ

26 лютого 2002 р. N 178


Про затвердження Технологiчної схеми здiйснення контролю за перемiщенням товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi

     На виконання постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.04.01 N 412 "Про затвердження Положення про порядок реєстрацiї та перемiщення через митний кордон України товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi" та з метою удосконалення технологiї митного контролю за перемiщенням товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi,

     НАКАЗУЮ:

     1. Затвердити Технологiчну схему здiйснення контролю за перемiщенням товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi (додається).

     2. Начальникам оперативних пiдроздiлiв органiзувати ознайомлення особового складу з даним наказом та забезпечити його безумовне виконання.

     3. Начальникам оперативних пiдроздiлiв забезпечити виконання п.2.4. даної Технологiчної схеми.

     4. Начальнику загального вiддiлу (Груша В.М.) забезпечити виконання п.2.3. даної Технологiчної схеми та довести цей наказ до оперативних пiдроздiлiв митницi.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника начальника митницi Ольховика О.М.

Начальник митницi О.Симонов

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Київської регiональної митницi
вiд 26.02.2002р. N 178

Технологiчна схема здiйснення контролю за перемiщенням товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi

1. Загальнi положення.

     1.1. Технологiчна схема здiйснення контролю за перемiщенням товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi (далi - Технологiчна схема) розроблена з метою удосконалення митного контролю та митного оформлення товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi.

     1.2. Дана Технологiчна схема розроблена у вiдповiдностi до Положення про порядок реєстрацiї та перемiщення через митний кордон України товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.04.01 N 412 (далi - Положення) та наказiв Держмитслужби України вiд 15.11.01 N 735 "Про органiзацiю контролю за перемiщенням через митний кордон України товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi" i вiд 21.01.02 N 30 "Про внесення змiн та доповнень до Типової технологiї митного контролю та митного оформлення товарiв та iнших предметiв".

     1.3. Дiя цiєї Технологiчної схеми поширюється на товари, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi, iмпортуються чи експортуються українськими та iноземними суб'єктами ЗЕД незалежно вiд форми власностi i видiв дiяльностi та включенi до Реєстру товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi, який ведеться Держмитслужбою України (далi - Реєстр).

     1.4. Дiя даної Технологiчної схеми не поширюється на товари, якi перемiщуються через митний кордон України транзитом чи фiзичними особами для власного використання та не призначенi для використання в комерцiйних цiлях, а також пересилаються в мiжнародних та поштових експрес-вiдправленнях.

2.Визначення об'єктiв iнтелектуальної власностi.

     2.1. Iнспектор оперативного пiдпроздiлу, визначений наказом Київської регiональної митницi (далi - КРМ) вiд 21.11.01 N 909 у складi Групи по контролю за перемiщенням товарiв, якi мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi (далi - ГКПТОIВ) вiдповiдальним за здiйснення контролю за перемiщення товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi (далi - вiдповiдальний iнспектор), щоденно перевiряє у програмно-iнформацiйному комплексi "Реєстрацiя та перемiщення через митний кордон України товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi" Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи Держмитслужби України (далi - ПIК ЄАIС ДМСУ) наявнiсть iнформацiї про внесення до Реєстру нових товарiв.

     2.2. У випадку виявлення в Реєстрi нових товарiв, вiдповiдальний iнспектор, на протязi робочого дня, готує доручення по митницi, яким доводяться до особового складу оперативних пiдроздiлiв назви й коди за УКТЗЕД товарiв, що внесенi до Реєстру.

     2.3. Iнспектор загального вiддiлу термiново здiйснює розсилку доручення, зазначеного у п.2.2. даної Технологiчної схеми до оперативних пiдроздiлiв митницi засобами електронного зв'язку або факсом.

     2.4. Начальники оперативних пiдроздiлiв розписуються у загальному вiддiлi про отримання доручення, зазначеного у п.2.2. даної Технологiчної схеми i забезпечують зберiгання таких доручень у окремiй тецi та ведення у пiдроздiлi узагальненого Перелiку товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi (далi - Перелiк).

3. Здiйснення контролю за перемiщенням товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi.

     3.1. Iнспектор ВКДВ або АД та ПД, у разi звернення декларанта з метою оформлення документа контролю доставки вантажу на товар, код УКТЗЕД та назва якого збiгаються з даними, внесеними до Перелiку, направляє копiю документу контролю доставки до ГКПТОIВ та по мiсцю акредитацiї суб'єкта ЗЕД, зробивши позначку "Об'єкт iнтелектуальної власностi".

     3.2. На II-му етапi Технологiї митного контролю та митного оформлення товарiв та iнших предметiв iнспектор оперативного пiдроздiлу, який згiдно з Типовою технологiєю митного контролю та митного оформлення товарiв та iнших предметiв у оперативних пiдроздiлах КРМ, затвердженою наказом КРМ вiд 19.01.01 N 26, проставляє штамп "Пiд митним контролем" та реєстрацiйний номер ВМД, пiсля внесення вiдомостей про ВМД до журналу облiку ВМД, перевiряє наявнiсть коду УКТЗЕД та назви задекларованого товару в Перелiку.

     3.3. У разi збiгу назви та коду за УКТЗЕД заявленого товару з даними, внесеними до Реєстру, iнспектор оперативного пiдроздiлу, визначений наказом КРМ вiд 16.01.02 N 27 вiдповiдальним у оперативному пiдроздiлi за здiйснення митного контролю товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi (далi - уповноважений iнспектор), того ж дня, повiдомляє ГКПТОIВ про заявлений товар (назву товару, код за УКТЗЕД, назву та реквiзити вiдправника, одержувача й перевiзника, країну вiдправлення або призначення, тощо), черговим факсом, за пiдписом керiвника пiдроздiлу.

     3.4. Вiдповiдальний iнспектор ГКПТОIВ, на пiдставi iнформацiї, наданої оперативним пiдроздiлом, i даних про цей товар, внесених до ПIК ЄIАС ДМСУ, приймає рiшення щодо можливостi здiйснення митного оформлення або потреби здiйснення огляду товару з виїздом на мiсце оформлення та повiдомляє про прийняте рiшення оперативний пiдроздiл, черговим факсом, за пiдписом керiвника групи.

     3.5. У разi прийняття вiдповiдальним iнспектором ГПКТОIВ рiшення про можливiсть здiйснення митного оформлення, оперативний пiдроздiл переходить до виконання III-го етапу митного оформлення.

     3.6. У разi прийняття вiдповiдальним iнспектором ГПКТОIВ рiшення про необхiднiсть проведення огляду товару з виїздом на мiсце оформлення, вiн здiйснює виїзд на мiсце оформлення, разом з уповноваженим iнспектором проводить митний огляд, про що складається Акт про проведення митного огляду товару, та визначає наявнiсть пiдстав для продовження або зупинення митного оформлення товару.

     3.7. У разi вiдповiдностi заявленого товару даним про цей товар, внесеним до ПIК ЄIАС ДМСУ, вiдповiдальний iнспектор ГПКТОIВ робить запис на зворотi 1-го примiрника ВМД: "Товар вiдповiдає даним про нього, внесеним до Реєстру Держмитслужби України", на пiдставi якого оперативний пiдроздiл переходить до виконання III-го етапу митного оформлення.

4.Розпорядження затриманими товарами.

     4.1. За наявностi достатнiх пiдстав вважати, що перемiщення товару, який мiстить об'єкт iнтелектуальної власностi, здiйснюється з порушенням прав iнтелектуальної власностi, вiдповiдальний iнспектор ГПКТОIВ протягом однiєї доби готує та надсилає повiдомлення правовласнику (або його представнику), декларанту та Держмитслужбi про зупинення митного оформлення товару на 15 календарних днiв, яке направляється листом, факсом або засобами електронного зв'язку, за пiдписом керiвництва митницi та iнформує про зупинку оперативний пiдроздiл.

     4.2. Уповноважений iнспектор робить вiдповiдний запис про зупинку митного оформлення товару в графi "Примiтки" журналу облiку ВМД.

     4.3. Уповноважений iнспектор передає товари, митне оформлення яких зупинено з метою встановлення, чи дотримано права iнтелектуальної власностi, на склад митницi для зберiгання по унiфiкованiй митнiй квитанцiї МД-1.

     4.4. Подальшi дiї посадових осiб митницi здiйснюються у вiдповiдностi до п.п. 21-23 та п.27 Положення.

     4.5. У разi зупинення митного оформлення об'єкта iнтелектуальної власностi на пiдставi клопотання правовласника або його представника, дiї митницi регламентуються п.п.16 - 23 Положення.

     4.6. Завершення митного оформлення товарiв, зазначених у п.4.1. та п.4.5. даної Технологiчної схеми здiйснюється у вiдповiдностi до п.24 Положення.

5. Взаємодiя пiдроздiлiв КРМ при здiйсненнi контролю за перемiщенням товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної вартостi.

     5.1. Вiддiл МТЗ та ЗРВ приймає товари, митне оформлення яких зупинено з метою встановлення, чи дотримано права iнтелектуальної власностi, на склад митницi для зберiгання по унiфiкованiй митнiй квитанцiї МД-1.

     5.2 З метою контролю керiвництвом митницi митного оформлення товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi, вiддiл iнформацiйно-аналiтичної роботи та митної статистики щомiсячно здiйснює вибiрку даних про митне оформлення товарiв, внесених до Перелiку та надає узагальнену iнформацiю до ГПКТОIВ.

     5.3. У разi виявлення ознак порушення митних правил складається протокол про порушення митних правил, пiсля чого справа передається до Вiддiлення по боротьбi з контрабандою та порушеннями митних правил.

     5.4. Юридичний вiддiл здiйснює, у межах своєї компетенцiї, необхiднi дiї при розглядi у судi позовної заяви правовласника до суду про захист його прав.

6.Заключнi положення.

     6.1. Недотримання посадовими особами, якi задiянi у виконаннi даної Технологiчної схеми, вимог даної Технологiчної схеми є грубим порушенням трудових обов'язкiв.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.