МIНIСТЕРСТВО ОСВIТИ I НАУКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 11.03.2002 N 184


Про затвердження Iнструкцiї про видачу патентiв України на секретнi винаходи, якi охороняються авторськими свiдоцтвами СРСР на секретнi винаходи

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
11 березня 2002 за N 308/6596


     Вiдповiдно до Закону України "Про охорону прав на винаходи i кориснi моделi", Закону України "Про державну таємницю" наказую:

     1. Затвердити Iнструкцiю про видачу патентiв України на секретнi винаходи, якi охороняються авторськими свiдоцтвами СРСР на секретнi винаходи (далi - Iнструкцiя), що додається.

     2. Державному департаменту iнтелектуальної власностi подати цю Iнструкцiю до Мiнiстерства юстицiї України на державну реєстрацiю.

     3. Державному департаменту iнтелектуальної власностi опублiкувати цю Iнструкцiю в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть".

     4. Визнати таким, що втратив чиннiсть, наказ Державного патентного вiдомства України "Про затвердження Порядку видачi посвiдчень України на винаходи, що становлять державну таємницю i охороняються авторськими свiдоцтвами СРСР на секретнi винаходи" вiд 23 сiчня 1996 року N 10, зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї україни 16 лютого 1996 року за N 77/1102.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на голову Державного департаменту iнтелектуальної власностi Паладiя М.В.

Мiнiстр В.Г. Кремень
"ПОГОДЖЕНО"
Перший заступник голови Служби безпеки України
П.I. Шатковський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства освiти i науки України
вiд 11.03.2002 N 184
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
28 березня 2002 за N 308/6596

Iнструкцiя
про видачу патентiв України на секретнi винаходи, якi охороняються авторськими свiдоцтвами СРСР на секретнi винаходи

     1. Ця Iнструкцiя розроблена вiдповiдно до Законiв України "Про охорону прав на винаходи i кориснi моделi" та "Про державну таємницю", Положення про Державний департамент iнтелектуальної власностi, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20 червня 2000 року N 997, i встановлює порядок видачi патентiв України на секретнi винаходи, якi охороняються авторськими свiдоцтвами СРСР на секретнi винаходи.

     2. Автори винаходiв спiльно з заявниками, зазначеними в авторському свiдоцтвi СРСР, подають до Державного департаменту iнтелектуальної власностi, що дiє у складi Мiнiстерства освiти i науки України (далi - Держдепартамент), клопотання про видачу патенту України на секретний винахiд (далi - патент), який охороняється авторським свiдоцтвом СРСР на секретний винахiд (далi - авторське свiдоцтво СРСР), щодо якого на дату введення в дiю цiєї Iнструкцiї не скiнчився термiн дiї.

     Зазначенi патенти видаються на строк, що залишився до закiнчення 20-рiчного термiну вiд дати подання заявки на видачу авторського свiдоцтва СРСР. У разi видачi патентiв дiя вiдповiдних авторських свiдоцтв СРСР в Українi припиняється.

     3. Клопотання про видачу патенту (далi - клопотання) подають через режимно-секретний орган заявника чи через компетентний орган мiсцевої державної адмiнiстрацiї за мiсцезнаходженням (для юридичних осiб) або мiсцем проживання (для фiзичних осiб) безпосередньо до Державного пiдприємства "Український iнститут промислової власностi" Мiнiстерства освiти i науки України (далi - Укрпатент) на адресу: вул. Сiм'ї Хохлових, 15, м. Київ - 119, Україна, 04119.

     4. Клопотання подається за встановленою формою (додаток 1) українською мовою, стосується одного авторського свiдоцтва СРСР та мiстить:

     номер заявки на видачу авторського свiдоцтва СРСР;

     номер авторського свiдоцтва СРСР;

     дату подання заявки на видачу авторського свiдоцтва СРСР;

     назву винаходу;

     повне iм'я або найменування та мiсце проживання або мiсцезнаходження заявника (-iв);

     повне iм'я автора (-iв);

     адресу для листування.

     Клопотання пiдписується автором (-ами) та заявником (-ами) (далi - особа, яка подала клопотання).

     Якщо неможливо одержати пiдпис одного або декiлькох авторiв, то до клопотання додається документ, у якому мають бути зазначенi причини вiдсутностi пiдписiв (наприклад, невiдоме мiсцеперебування, вiд'їзд за кордон тощо).

     Якщо заявником є юридична особа, то клопотання пiдписується особою, яка має на це повноваження. Пiдпис складається з повного найменування посади особи, яка пiдписує клопотання, особистого пiдпису, прiзвища, iнiцiалiв, дати та скрiплюється печаткою цiєї юридичної особи.

     5. До клопотання додаються такi документи:

     копiя заяви про видачу авторського свiдоцтва СРСР - 2 прим.;

     копiя заявки на видачу авторського свiдоцтва СРСР - 2 прим.;

     копiя рiшення Патентного вiдомства СРСР про видачу охоронного документа (авторського свiдоцтва СРСР або свiдоцтва СРСР) - 2 прим.;

     опис секретного винаходу - 2 прим.;

     копiя авторського свiдоцтва СРСР або свiдоцтва СРСР, засвiдчене нотарiально або установою заявника - 2 прим.;

     документ про змiну найменування заявника (за потреби).

     6. Укрпатент протягом мiсяця розглядає подане клопотання, перевiряє наявнiсть документiв, зазначених у пунктах 4 i 5 цiєї Iнструкцiї, та їх вiдповiднiсть установленим вимогам.

     7. Якщо поданi документи не вiдповiдають установленим вимогам, то особi, яка подала клопотання, Укрпатентом надсилається повiдомлення iз зазначенням невiдповiдностей. На усунення виявлених недолiкiв надається два мiсяцi вiд дати одержання повiдомлення. Якщо в установлений строк не будуть усунутi невiдповiдностi, то клопотання вважається неподаним, про що особi, яка подала клопотання, надсилається повiдомлення.

     8. Якщо поданi документи вiдповiдають установленим вимогам, то Держдепартамент приймає рiшення про видачу патенту (додаток 2).

     9. Зазначене в пунктi 8 цiєї Iнструкцiї рiшення про видачу патенту, клопотання та документи, що до нього додаються, надсилаються Державному експерту з питань таємниць (далi - державний експерт).

     10. Державний експерт протягом одного мiсяця вiд дати одержання ним документiв розглядає їх i повертає до Укрпатенту разом iз своїм рiшенням про вiднесення вiдомостей, що мiстяться в описi секретного винаходу, до державної таємницi та визначення органу (органiв) державної влади, якому (яким) надається право приймати рiшення щодо кола пiдприємств, установ, органiзацiй, що матимуть доступ до секретного винаходу.

     11. Державна реєстрацiя патенту здiйснюється протягом двох тижнiв вiд дати одержання рiшення державного експерта.

     12. Видача патенту здiйснюється Держдепартаментом у мiсячний строк пiсля його державної реєстрацiї.

     13. Патент видається за встановленою формою, наведеною в додатку 3 до Положення про Державний реєстр патентiв i декларацiйних патентiв України на секретнi винаходи, затвердженого наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 14.11.2001 N 739 та зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 20.11.2001 за N 965/6156.

     14. Права, що випливають iз патенту, дiють вiд дати внесення iнформацiї про нього до Державного реєстру патентiв i декларацiйних патентiв України на секретнi винаходи.

Начальник вiддiлу правового забезпечення Л.А. Цибенко

 

Додаток 1
до пункту 4 Iнструкцiї про видачу патентiв України на секретнi винаходи, якi охороняються авторськими свiдоцтвами СРСР на секретнi винаходи
Гриф обмеження доступу
 

Клопотання
про видачу патенту України на секретний винахiд , який охороняється авторським свiдоцтвом СРСР на секретний винахiд

    Я (ми),   ,
(повне iм'я автора (iв))
разом з  
(повне найменування заявника (iв))
прошу (просимо) видати патент України на секретний винахiд, що охороняється авторським свiдоцтвом СРСР на секретний винахiд N____
 
(назва секретного винаходу)
за заявкою N   вiд  
на iм'я  
(повне iм'я фiзичної особи та/або повне найменування
 
юридичної особи, на iм'я якої видається патент, її (їх) мiсце
 
проживання або мiсцезнаходження)
Адреса для листування
 

     Повiдомляю (повiдомляємо), що факту анулювання авторського свiдоцтва СРСР в Держреєстрi винаходiв СРСР не було.

Автор (автори)    
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
Заявник (заявники)      
(пiдпис) (посада) (iнiцiали, прiзвище)

     М. п.

Начальник вiддiлу правового забезпечення Л.А. Цибенко

 

Додаток 2
до пункту 8 Iнструкцiї про видачу патентiв України на секретнi винаходи, якi охороняються авторськими свiдоцтвами СРСР на секретнi винаходи
Гриф обмеження доступу
На бланку Державного департаменту iнтелектуальної власностi
 

Рiшення

"____" ____________ 200___р.
Державний департамент iнтелектуальної власностi розглянув клопотання
 
(повне iм'я автора (iв) i повне найменування заявника (iв))
про видачу патенту України на секретний винахiд, що охороняється авторським свiдоцтвом СРСР на секретний винахiд N______________
 
(назва секретного винаходу)
за заявкою N   вiд  
i прийняв рiшення про видачу патенту України на секретний винахiд на iм'я
 
(повне iм'я фiзичної особи та/або повне найменування юридичної
 
особи, на iм'я якої видається патент, її (їх) мiсце проживання
 
або мiсцезнаходження]
Дiя авторського свiдоцтва СРСР на секретний винахiд N_____________ на територiї України припиняється.
Голова Держдепартаменту    
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)

     М. п.

Начальник вiддiлу правового забезпечення Л.А. Цибенко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.