ДЕРЖАВНИЙ КОМIТЕТ СТАНДАРТИЗАЦIЇ, МЕТРОЛОГIЇ ТА СЕРТИФIКАЦIЇ УКРАЇНИ

НАКАЗ
м.Київ

вiд 01.11.2001 N 534

 
Про затвердження Порядку ведення державного реєстру призначених органiв з оцiнки вiдповiдностi та Порядку подання призначеними органами з оцiнки вiдповiдностi iнформацiї про виданi сертифiкати вiдповiдностi та свiдоцтва про визнання вiдповiдностi до державного реєстру сертифiкатiв вiдповiдностi та свiдоцтв про визнання

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
18 квiтня 2002 р. за N 375/6663

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказом Державного комiтету України з питань технiчного регулювання та споживчої полiтики
вiд 3 березня 2006 року N 66

(У текстi наказу та Порядку слова "уповноваженi органи iз сертифiкацiї", "Держстандарт" у всiх вiдмiнках та числах замiнено вiдповiдно словами "призначенi органи з оцiнки вiдповiдностi", "Держспоживстандарт" у вiдповiдних вiдмiнках та числах згiдно з наказом Державного комiтету України з питань технiчного регулювання та споживчої полiтики вiд 3 березня 2006 року N 66)


     На виконання абзацу 9 частини 2 статтi 6 Закону України "Про пiдтвердження вiдповiдностi" наказую:

     1. Затвердити Порядок ведення державного реєстру призначених органiв з оцiнки вiдповiдностi та Порядок подання призначеними органами з оцiнки вiдповiдностi iнформацiї про виданi сертифiкати вiдповiдностi та свiдоцтва про визнання вiдповiдностi до державного реєстру сертифiкатiв вiдповiдностi та свiдоцтв про визнання (додаються).

     2. Управлiнню державного нагляду i пiдтвердження вiдповiдностi (Баб'як О.М.) у п'ятиденний термiн забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Українському науково-дослiдному iнституту стандартизацiї, сертифiкацiї та iнформатики (Камiнський В.Ю.) пiсля державної реєстрацiї цього наказу в Мiнiстерствi юстицiї України забезпечити його публiкацiю в iнформацiйному покажчику "Стандарти".

     4. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

В.о. Голови Комiтету Г.Сидоренко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держстандарту України
01.11.2001 N 534
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
18 квiтня 2002 р. за N 375/6663

ПОРЯДОК
ведення державного реєстру призначених органiв з оцiнки вiдповiдностi

     1. Реєстрацiя призначених органiв з оцiнки вiдповiдностi в державному реєстрi призначених органiв з оцiнки вiдповiдностi (далi - Державний реєстр) здiйснюється на пiдставi вiдповiдних наказiв Держспоживстандарту про призначення органiв з оцiнки вiдповiдностi на проведення робiт з пiдтвердження вiдповiдностi продукцiї, систем якостi, систем управлiння довкiллям, персоналу у законодавчо регульованiй сферi.

(пункт 1 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державного комiтету України з питань технiчного регулювання та споживчої полiтики вiд 03.03.2006 р. N 66)

     2. Ведення Державного реєстру здiйснює Держспоживстандарт або за його дорученням - пiдвiдомча йому органiзацiя.

     3. Для занесення до Державного реєстру призначений орган з оцiнки вiдповiдностi протягом 10 робочих днiв з дня видачi Держспоживстандартом наказу про призначення надає до Державного реєстру копiї таких документiв:

(абзац перший пункту 3 у редакцiї наказу Державного комiтету України з питань технiчного регулювання та споживчої полiтики вiд 03.03.2006 р. N 66)
  • положення про орган iз сертифiкацiї продукцiї;

  • атестата про акредитацiю органу iз сертифiкацiї продукцiї разом з галуззю акредитацiї;

  • сертифiката вiдповiдностi на систему управлiння якiстю органу iз сертифiкацiї (за наявностi);

  • атестата акредитацiї органу iз сертифiкацiї систем якостi (у разi наявностi у технiчному регламентi з пiдтвердження вiдповiдностi конкретного виду продукцiї модулiв, що передбачають оцiнку системи управлiння якiстю);

  • перелiку технiчних регламентiв з пiдтвердження вiдповiдностi, що включенi до його повноважень.

     Документи для занесення до Державного реєстру подаються у паперовому виглядi та на магнiтному носiї.

     4. На кожний призначений орган з оцiнки вiдповiдностi у Державному реєстрi заводиться окрема справа, в якiй зберiгаються всi документи i матерiали стосовно його реєстрацiї.

     5. Державний реєстр протягом 10 робочих днiв проводить перевiрку поданих документiв щодо комплектностi, правильностi оформлення, наявностi кодiв та iнших реквiзитiв тощо.

     Пiсля завершення перевiрки данi про призначений орган з оцiнки вiдповiдностi заносяться до Державного реєстру i йому присвоюється порядковий (iдентифiкацiйний) номер реєстрацiї та готується пiдтвердження реєстрацiї призначеного органу з оцiнки вiдповiдностi у трьох примiрниках згiдно з додатком.

     Пiдписанi Держспоживстандартом примiрники зазначеного документа направляються: перший - призначеному органу з оцiнки вiдповiдностi, другий - Державному реєстру, третiй - залишається у Держспоживстандартi.

(абзац третiй пункту 5 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державного комiтету України з питань технiчного регулювання та споживчої полiтики вiд 03.03.2006 р. N 66)

     6. Виключення призначеного органу з оцiнки вiдповiдностi з Державного реєстру здiйснює Держспоживстандарт на пiдставi вiдповiдного наказу.

(абзац перший пункту 6 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державного комiтету України з питань технiчного регулювання та споживчої полiтики вiд 03.03.2006 р. N 66)

     Пiсля виключення з Державного реєстру орган з оцiнки вiдповiдностi повертає до Держспоживстандарту оригiнал пiдтвердження реєстрацiї призначеного органу з оцiнки вiдповiдностi.

(абзац другий пункту 6 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державного комiтету України з питань технiчного регулювання та споживчої полiтики вiд 03.03.2006 р. N 66)

     7. Термiн зберiгання документiв пiсля виключення призначеного органу з оцiнки вiдповiдностi з Державного реєстру - 10 рокiв.

Начальник Управлiння держнагляду та пiдтвердження вiдповiдностi О.Баб'як

 

Додаток
до п.6 Порядку ведення державного реєстру уповноважених органiв iз сертифiкацiї

ДЕРЖСПОЖИВСТАНДАРТ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНИЙ РЕЄСТР
ПРИЗНАЧЕНИХ ОРГАНIВ З ОЦIНКИ ВIДПОВIДНОСТI

ПIДТВЕРДЖЕННЯ РЕЄСТРАЦIЇ ПРИЗНАЧЕНОГО ОРГАНУ З ОЦIНКИ ВIДПОВIДНОСТI

 

Державний комiтет стандартизацiї, метрологiї та сертифiкацiї
України засвiдчує, що  
(повна назва органу з сертифiкацiї,
   
його адреса) (код за ЄДРПОУ)
наказом Держспоживстандарту вiд   N  
уповноважений на проведення робiт iз пiдтвердження вiдповiдностi
згiдно з  
(назви технiчних регламентiв з пiдтвердження вiдповiдностi, N та дата їх реєстрацiї)
 
 
 
та зареєстрований у державному реєстрi "___"___________200  р.
i йому присвоєно iдентифiкацiйний номер  
Голова
Держспоживстандарту України
   
(пiдпис) (прiзвище, iнiцiали)

М.П.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держстандарту України
01.11.2001 N 534
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
18 квiтня 2002 р. за N 376/6664

ПОРЯДОК
подання призначеними органами з оцiнки вiдповiдностi iнформацiї про виданi сертифiкати вiдповiдностi та свiдоцтва про визнання вiдповiдностi до державного реєстру сертифiкатiв вiдповiдностi та свiдоцтв про визнання

(У текстi Порядку слова "уповноваженi органи iз сертифiкацiї", "Держстандарт" у всiх вiдмiнках та числах замiнено вiдповiдно словами "призначенi органи з оцiнки вiдповiдностi", "Держспоживстандарт" у вiдповiдних вiдмiнках та числах згiдно з наказом Державного комiтету України з питань технiчного регулювання та споживчої полiтики вiд 3 березня 2006 року N 66)

     1. Iнформацiя про виданi сертифiкати вiдповiдностi та свiдоцтва про визнання вiдповiдностi (далi - сертифiкати/свiдоцтва) подається призначеними органами з оцiнки вiдповiдностi до державного реєстру сертифiкатiв вiдповiдностi та свiдоцтв про визнання вiдповiдностi (далi - Реєстр) щоденно за встановленим графiком електронною поштою.

     2. Ведення Реєстру здiйснює Держспоживстандарт або за його дорученням - пiдвiдомча йому органiзацiя.

     3. Iнформацiя про виданi сертифiкати/свiдоцтва, що надається до Реєстру, загалом повинна мiстити:

     реєстрацiйний номер сертифiката або свiдоцтва про визнання;

     назву продукцiї;

     код за ДКПП (для вiтчизняної продукцiї);

     код за УКТ ЗЕД (для продукцiї iноземного виробництва) (шiсть цифр);

     кiлькiсть продукцiї (тiльки для партiї продукцiї);

     найменування виробника продукцiї та його адресу;

     код країни-виробника за ДСТУ ISO 3166-1-2000 (код Альфа-2);

     найменування заявника та його адресу;

     код за ЄДРПОУ;

     дату реєстрацiї сертифiката/свiдоцтва;

     термiн дiї сертифiката/свiдоцтва;

     позначення нормативних документiв, вимогам яких вiдповiдає продукцiя;

     найменування випробувальних лабораторiй, де проводились випробування продукцiї;

     номери протоколiв випробувань та дати їх затвердження.

     4. Структура реєстрацiйного номера сертифiката/свiдоцтва, що надсилається до Реєстру, повинна складатись з:

     позначення латинським шрифтом двох лiтер UA;

     умовного позначення походження продукцiї (одна цифра): 1 - для вiтчизняної продукцiї; 2 - для продукцiї iноземного виробництва; 3 - для свiдоцтва про визнання;

     умовного позначення схеми (моделi) сертифiкацiї продукцiї (одна цифра): 4 - сертифiкацiя одиничного виробу або окремої партiї продукцiї; 5 - сертифiкацiя за результатами випробувань; 6 - сертифiкацiя з обстеженням виробництва; 7 - за схемою з сертифiкацiєю системи управлiння якiстю; 8 - з оцiнкою системи управлiння якiстю;

     iдентифiкацiйного номера призначеного органу з оцiнки вiдповiдностi, який здiйснював оцiнку вiдповiдностi (три цифри).

     лiтери "Х" (проставляється пiсля iдентифiкацiйного номера органу з сертифiкацiї тiльки для харчової та сiльськогосподарської продукцiї);

     реєстрацiйного номера сертифiката вiдповiдностi або свiдоцтва про визнання (5 цифр);

     року його видачi (двi цифри).

     5. Призначений орган з оцiнки вiдповiдностi щомiсяця пiдтверджує iнформацiю про виданi сертифiкати/свiдоцтва шляхом подання завiрених ним копiй зазначених документiв до Реєстру та до Мiнекономiки.

     6. Термiн зберiгання в Реєстрi iнформацiї про виданi сертифiкати/свiдоцтва в електронному виглядi - 10 рокiв, а їх паперових копiй - 1 рiк пiсля закiнчення термiну дiї сертифiката/свiдоцтва.

Начальник Управлiння держнагляду та пiдтвердження вiдповiдностi О.Баб'як
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.