ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
Київ

25 вересня 2002 р. N 724


Про внесення змiн та доповнень до Технологiчних схем митного контролю та митного оформлення повiтряних суден

     На виконання Положення про вантажну митну декларацiю, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.06.97 N 574 та з метою вдосконалення органiзацiї митного контролю i митного оформлення повiтряних суден та авiацiйного обладнання, яке тимчасово ввозиться/вивозиться в Україну для проведення ремонтних робiт,

     НАКАЗУЮ:

     1. Затвердити змiни до Технологiчної схеми здiйснення митного контролю товарiв та iнших предметiв, що перемiщуються через митний кордон України у пунктi пропуску "Гостомель" з використанням повiтряних суден, затвердженої наказом митницi вiд 11.10.01 N 806, доповнивши його роздiлом 8:

     "8. Особливостi здiйснення митного контролю та митного оформлення ПС, якi тимчасово ввозяться на митну територiю України пiд зобов'язання про зворотне вивезення з метою проведення ремонтновiдновлювальних робiт.

     8.1. Митне оформлення ПС, якi тимчасово ввозяться на митну територiю України та контроль за їх зворотним вивезенням здiйснюється вiдповiдно до вимог "Технологiї взаємодiї структурних пiдроздiлiв Київської регiональної митницi пiд час митного оформлення тимчасового ввезення (вивезення) товарiв та контролю за їх зворотним вивезенням (ввезенням), затвердженої наказом КРМ вiд 09.06.2000 р. N 446.

     8.2. В договорi (контрактi) на проведення ремонтновiдновлювальних робiт, який подається, як пiдстава для проведення митного оформлення ПС вiдповiдно до режиму тимчасового ввезення, повиннi бути чiтко вказанi перелiки:

  • ремонтно-вiдновлювальних робiт, якi планується провести на ПС;

  • обладнання та запасних частин, якi плануються до замiни, або якi додатково будуть встановленi на ПС.

     У гр.44 ВМД обов'язково повиннi бути зазначенi номери договору та додаткових узгоджень, що подаються до митного оформлення ПС.

     8.3. В гр.31 ВМД, яка подаються пiд час оформлення тимчасового ввезення та зворотного вивезення ПС, в обов'язковому порядку повинна бути зазначена iнформацiя про серiйнi номери двигунiв, встановлених на ПС.

     8.4. Пiд час здiйснення митного огляду ПС, якi тимчасово ввозяться на митну територiю України, або зворотно вивозяться з митної територiї України, спiвробiтники митного поста "Гостомель" в обов'язковому порядку проводять звiрку номерiв двигунiв, встановлених на ПС з даними, зазначеними в гр.31 ВМД. Результати звiрки зазначаються в Актi про проведення митного огляду.

     8.5. Митне оформлення обладнання, запасних частин, якi були замiненi або додатково встановленi пiд час проведення ремонтних робiт, проводиться вiдповiдно до митного режиму, що визначається на пiдставi умов зовнiшньоекономiчного договору (контракту) на проведення ремонтних робiт.

     8.6. Митне оформлення зворотного вивезення ПС пiсля проведення ремонтних робiт здiйснюється пiсля обов'язкового пред'явлення суб'єктом ЗЕД Акту виконаних робiт. iнформацiя про акт вноситься до гр.44 ВМД."

     Роздiл 8 "Прикiнцевi положення" вважати вiдповiдно роздiлом 9.

     2. Затвердити змiни до Технологiчної схеми митного контролю та митного оформлення тимчасового ввезення/вивезення повiтряних суден, що здiйснюють мiжнароднi перевезення, затвердженої наказом митницi вiд 30.03.02 N 267, доповнивши

  • роздiл 2 пунктом 2.9 такого змiсту:

     "2.9. В графi 31 ВМД ПС в обов'язковому порядку зазначаються номери двигунiв, встановлених на ПС";

  • роздiл 3 пунктом 3.5 такого змiсту:

     "3.5 У разi здiйснення замiни двигуна, встановленого на ПС, ВМД ПС пiдлягає переоформленню в такому порядку:

  • проводиться оформлення нової ВМД ПС з урахуванням iнформацiї про проведену замiну двигуна на ПС;

  • попередня ВМД ПС знiмається з контролю на пiдставi оформлення нової ВМД ПС".

     3. Начальникам оперативних пiдроздiлiв органiзувати ознайомлення особового складу з даним наказом та забезпечити його безумовне виконання.

     4. Начальнику загального вiддiлу (Груша В.М.) довести цей наказ до оперативних пiдроздiлiв митницi.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника начальника митницi Ольховика О.М.

Заступник Голови Служби - т.в.о.начальника Київської регiональної митницi Ю.Дьомiн
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.