Документ скасований: Наказ КРМ № 950 від 10.06.2011

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
Київ

20 березня 2002 р. N 267


Про затвердження Технологiчної схеми митного контролю та митного оформлення тимчасового ввезення/вивезення повiтряних суден, що здiйснюють мiжнароднi перевезення

     На виконання наказу Держмитслужби України вiд 04.02.02 р. N 64 "Про затвердження Порядку митного контролю та митного оформлення тимчасового ввезення/вивезення повiтряних суден, що здiйснюють мiжнароднi перевезення",

     НАКАЗУЮ:

     1. Затвердити та ввести у дiю з 25 березня 2002 р. Технологiчну схему митного контролю та митного оформлення тимчасового ввезення/вивезення повiтряних суден, що здiйснюють мiжнароднi перевезення (додається).

     2. Начальникам оперативних пiдроздiлiв органiзувати ознайомлення особового складу з даним наказом та забезпечити його безумовне виконання.

     3. Начальникам оперативних пiдроздiлiв довести даний наказ до вiдома суб'єктiв ЗЕД, у тому числi шляхом висвiтлення його на наочних iнформацiйних стендах.

     4. Начальнику загального вiддiлу (Груша В.М.) довести цей наказ до оперативних пiдроздiлiв митницi.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника начальника митницi Ольховика О.М.

Начальник митницi О.Симонов

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Київської регiональної митницi
вiд 20 березня 2002 р. N 267

ТЕХНОЛОГIЧНА СХЕМА МИТНОГО КОНТРОЛЮ ТА МИТНОГО ОФОРМЛЕННЯ ТИМЧАСОВОГО ВВЕЗЕННЯ/ВИВЕЗЕННЯ ПОВIТРЯНИХ СУДЕН, ЩО ЗДIЙСНЮЮТЬ МIЖНАРОДНI ПЕРЕВЕЗЕННЯ

1. Загальнi положення

     1.1. Технологiчна схема митного контролю та митного оформлення тимчасового ввезення/вивезення повiтряних суден, що здiйснюють мiжнароднi перевезення (далi - Технологiчна схема), розроблена з метою унiфiкацiї митних процедур та пiдвищення вiдповiдальностi українських перевiзникiв при перемiщеннi повiтряних суден через митний кордон України.

     1.2. Дана Технологiчна схема розроблена у вiдповiдностi до статтi 37 Митного кодексу України та наказу Держмитслужби України вiд N 64 "Про затвердження Порядку митного контролю та митного оформлення тимчасового ввезення/вивезення повiтряних суден, що здiйснюють мiжнароднi перевезення", зареєстрованого у Мiнiстерствi юстицiї України 19.02.02 за N 159/6447 (далi - Порядок).

     1.3. Дiя цiєї Технологiчної схеми поширюється на повiтрянi судна (далi - ПС) - тобто пiлотованi державнi (в тому числi такi, що використовуються на вiйськовiй, мiлiцейськiй, полiцейськiй, митнiй, прикордоннiй службi, тощо) або цивiльнi лiтальнi апарати, порожнi, з пасажирами та/або з товарами, якi здiйснюють мiжнароднi перевезення та перемiщуються через авiацiйнi пункти пропуску - митнi пости "Гостомель" та "Жуляни".

     1.4. В авiацiйних пунктах пропуску - митних постах "Гостомель" та" Жуляни" здiйснюється митний контроль та митне оформлення ПС, що належать:

  • суб'єктам ЗЕД, якi акредитованi на митних постах "Гостомель" та "Жуляни";

  • суб'єктам ЗЕД, якi акредитованi в iнших оперативних пiдроздiлах Київської регiональної митницi (далi - КРМ)

  • за листами-узгодженнями - суб'єктам ЗЕД, якi акредитованi в iнших митницях України.

2. Митний контроль та митне оформлення ПС, якi здiйснюють мiжнароднi перевезення та належать резидентам України

     2.1. Рiшення щодо можливостi здiйснення митного оформлення вантажної митної декларацiї на тимчасове вивезення ПС (далi - ВМД ПС) приймається старшим групи контролю за тимчасовим вивезенням/ввезенням товарiв оперативного пiдроздiлу, про що здiйснюється запис на заявi пiдприємства.

     2.2. Посадова особа митного поста, яка визначена наказом по КРМ вiдповiдальною у пiдроздiлi за контроль тимчасового вивезення/ввезення товарiв (далi - iнспектор), проводить митний контроль та митне оформлення ПС, яке здiйснює мiжнароднi перевезення на пiдставi наданих власником ПС (або уповноваженої ним особи (далi - орендатор) документiв:

  • ВМД ПС, заповненої вiдповiдно до Порядку заповнення вантажної митної декларацiї на повiтряне судно (п.2.2. Порядку):

    - на строк не бiльше термiну тимчасового ввезення ПС, зазначеного у ВМД типу IМ 31 - для ПС, якi знаходяться на митнiй територiї України в режимi тимчасового ввезення;
    - на строк не бiльше 11 мiсяцiв з дня оформлення ВМД ПС - для iнших ПС;

  • обгрунтованої заяви власника ПС (або орендатора) на iм'я начальника митницi про необхiднiсть оформлення ВМД ПС, в якiй зазначається балансова вартiсть ПС;

  • свiдотства про реєстрацiю ПС (та його засвiдченої копiї);

  • листа-зобов'язання власника ПС (або орендатора) про повернення ПС в Україну в установлений термiн, а також про закриття ВМД ПС у визначений термiн (або продовження термiну оформлення з складанням нової ВМД ПС);

  • листа-узгодження (при необхiдностi);

  • iнших документiв, необхiдних для митного оформлення.

     2.3. ВМД ПС приймається iнспектором до митного оформлення згiдно з вимогами Технологiї митного контролю i митного оформлення товарiв та iнших предметiв у оперативних пiдроздiлах КРМ, затвердженої наказом КРМ вiд 19.01.01 N 26 з урахуванням особливостей технологiй роботи митних постiв "Гостомель" та "Жуляни".

     2.4. ВМД ПС присвоюються номери, якi визначаються наказом по митницi для реєстрацiї ВМД типу ЕК 31.

     2.5. Пiсля здiйснення митного оформлення ВМД ПС, в термiн, що не перевищує доби з моменту оформлення ВМД ПС, данi про оформлення, на пiдставi iнформацiї, наданої митним постом до вiддiлу iнформацiйноаналiтичної роботи та митної статистики (далi - ВIАРМС), передається iнспектором ВIАРМС до ЦБД IАМУ Держмитслужби України.

     2.6. Iнспектор здiйснює митний контроль пред'явленого декларантом ПС, заявленого по ВМД ПС та контролює перемiщення ПС через митний кордон України згiдно з п.2.5 або 2.6 Порядку.

     2.7. Прибуття та вибуття ПС реєструється iнспектором у Журналi реєстрацiї прибуття/вибуття ПС (див. додаток 1).

     2.8. Вiдомостi про номер та дату оформлення ВМД ПС вносяться iнспектором поста до генеральної декларацiї.

3. Здiйснення контролю та зняття з контролю ВМД ПС

     3.1. Пiсля завершення митного оформлення, iнспектор ставить ВМД ПС на контроль разом з комплектом документiв, на пiдставi яких здiйснювався випуск. ВМД ПС зберiгаються в окремих теках.

     3.2. У разi звернення власника ПС (або орендатора) з метою продовження термiну використання ВМД ПС, до закiнчення термiну дiї ВМД ПС щодо зворотного ввезення ПС на митну територiю України, iнспектор зобов'язаний:

  • здiйснити огляд ПС, яке здiйснювало мiжнароднi перевезення;

  • проконтролювати надання власником ПС (або орендатором) четвертого (або засвiдченої копiї п'ятого) примiрника ВМД ПС;

  • проконтролювати надання власником ПС (або орендатором) нової ВМД ПС ;

  • проконтролювати сплату власником ПС (або орендатором) митних зборiв вiдповiдно до чинного законодавства.

     3.3. У разi звернення власника ПС (або орендатора) з метою закриття ВМД ПС (при вiдмовi вiд здiйснення мiжнародних перевезень) до закiнчення дванадцятимiсячного термiну з дати оформлення ВМД ПС, iнспектор зобов'язаний:

  • здiйснити огляд ПС, яке здiйснювало мiжнароднi перевезення;

  • проконтролювати надання власником ПС (або орендатором) ВМД, заповненої згiдно з п.5.2. Порядку заповнення граф вантажної митної декларацiї вiдповiдно до митних режимiв експорту, iмпорту, транзиту, тимчасового ввезення/вивезення, митного складу, магазину безмитної торгiвлi, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 30.06.98 N 380;

  • проконтролювати сплату власником ПС (або орендатором) митних зборiв вiдповiдно до чинного законодавства.

     3.4. Архiвацiя ВМД ПС здiйснюється посадовими особами митного поста у загальному порядку, визначеному iнструкцiєю по формуванню та передачi справ до архiву КРМ вiд 10.06.97.

4. Заключнi положення

     4.1. Взаємодiя пiдроздiлiв КРМ при здiйсненнi митного контролю та митного оформлення ПС, якi здiйснюють мiжнароднi перевезення, вiдбувається у вiдповiдностi до чинних нормативних документiв Держмитслужби України та КРМ.

     4.2. У разi виявлення ознак порушення митних правил вiдповiдно до вимог цiєї Технологiчної схеми, посадова особа митного органу складає протокол про порушення митних правил згiдно з чинним законодавством.

     4.3. Встановити, що положення наказу Київської регiональної митницi вiд 09.06.00 N 446 "Про затвердження Технологiї взаємодiї структурних пiдроздiлiв Київської регiональної митницi пiд час митного оформлення тимчасового ввезення/вивезення товарiв та контролю за зворотним вивезенням/ввезенням" стосовно ПС, якi здiйснюють мiжнароднi перевезення, використовуються у частинi, що не суперечить даному наказу.

     4.4. Недотримання посадовими особами КРМ, якi задiянi у виконаннi даної Технологiчної схеми, вимог даної Технологiчної схеми є грубим порушенням трудових обов'язкiв.

 

Додаток 1

Журнал реєстрацiї прибуття/вибуття повiтряних суден
на митному посту ___________________

N Дата N
рейса
Маршрут N
борту
N та дата
оформлення
ВМД
N ОНП
iнспектора,
що здiснив
оформлення
Примiтки
               
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.