ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

29.01.2003 р. N 11/2-10-1336-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Щодо заповнення графи 31 ВМД

     У зв'язку iз зверненнями до Державної митної служби України суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi щодо порядку заповнення графи 31 ВМД при iмпортi/експортi дискiв для лазерних систем зчитування, повiдомляємо.

     Вiдповiдно до пункту 2 "Опис граф вантажної митної декларацiї" Iнструкцiї про порядок заповнення вантажної митної декларацiї, затвердженої наказом Держмитслужби вiд 09.07.1997 N 307, в графi 31 ВМД зазначаються точнi данi про товар (комерцiйна та фiрмова назва товару, фiрма (країна) виробника, характеристики товару, а саме: розмiри, номери моделей, стандарти, типи, маркування, розфасування, комплектнiсть тощо), потрiбнi для його iдентифiкацiї та однозначної класифiкацiї за задекларованим у графi 33 ВМД товарним кодом згiдно з УКТЗЕД.

     Оскiльки вiдповiдно до пункту 2 Порядку присвоєння спецiального iдентифiкацiйного коду дискам для лазерних систем зчитування, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.04.2001 N 411 (у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.05.2002 N 673), СIД-код - унiкальний код, що визначає виробника дискiв, вiн не належить до певної характеристики товару та є суто iнформацiйним позначенням.

     Крiм цього, iнформацiя про присвоєнi СIД-коди наводиться у витязi з реєстру, який ведеться органом лiцензування, та може використовуватися при здiйсненнi митного оформлення дискiв для лазерних систем зчитування.

     На пiдставi вищевикладеного, вважаємо за недоцiльне внесення до графи 31 ВМД СIД-кодiв дискiв для лазерних систем зчитування.

Перший заступник Голови Служби О.Б.Єгоров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.