ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ

31 сiчня 2003 року N 1-5/57

 

Головам Апеляцiйного Суду Автономної Республiки Крим, апеляцiйних судiв областей, м. Києва i Севастополя України
Копiя: Головi Державної митної служби України
Каленському М.М.


     До Верховного Суду України звернувся голова Державної митної служби України, в якому зазначає, що при розглядi цивiльних справ за позовами до митних органiв чи за скаргами на їх дiї, окремi загальнi суди (у тому числi Волинської, Вiнницької, Житомирської областей i м. Києва) безпiдставно з посиланням на п. 23 ст. 13 Закону України "Про статус ветеранiв вiйни, гарантiї їх соцiальною захисту" визнають за позивачами (заявниками) право на звiльнення вiд сплати ввiзного митна, митних та акцизних зборiв i податку на додану вартiсть з транспортних засобiв, що ввозяться на митну територiю України.

     В зв'язку з цим просимо звернути увагу суддiв, що норма п. 23 ст. 13 Закону України "Про статус ветеранiв вiйни, гарантiї їх соцiальною захисту", яка передбачала звiльнення iнвалiдiв вiйни вiд сплати податкiв, зборiв i мита всiх видiв та земельного податку, втратила згiдно з Законом України вiд 17.12.1996 р, N 608/96-ВР чиннiсть в частинi звiльнення вiд сплати ввiзного мита, митних та акцизних зборiв i податку на добавлену вартiсть з товарiв, що ввозиться (пересилаються) на митну територiю України.

     Головi Державної митної служби України повiдомляю, що судовою палатою у цивiльних справах Верховного Суду України вживаються заходи по розгляду в касацiйному порядку цивiльним справ, зазначених у Вашому зверненнi.

Заступник Голови Верховного Суду України П.I.Шевчук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.