У К А З
ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Про рiшення Ради нацiональної безпеки i оборони України вiд 24 квiтня 2003 року "Про реалiзацiю заходiв щодо врегулювання обiгу спирту, алкогольних напоїв i тютюнових виробiв в Українi"

     Вiдповiдно до статтi 107 Конституцiї України постановляю:

     Увести в дiю рiшення Ради нацiональної безпеки i оборони України вiд 24 квiтня 2003 року "Про реалiзацiю заходiв щодо врегулювання обiгу спирту, алкогольних напоїв i тютюнових виробiв в Українi".

     На виконання рiшення Ради нацiональної безпеки i оборони України:

     1. Визнати дiяльнiсть Кабiнету Мiнiстрiв України iз забезпечення виконання актiв Президента України щодо посилення державного контролю за виробництвом та обiгом спирту, алкогольних напоїв i тютюнових виробiв незадовiльною.

     2. Кабiнету Мiнiстрiв України:

     ужити в установленому порядку невiдкладних заходiв щодо:

     - притягнення до дисциплiнарної вiдповiдальностi посадових осiб, якi не забезпечили виконання Указу Президента України вiд 27 грудня 2002 року N 1234 "Про заходи щодо запровадження державної монополiї у сферi контролю за виробництвом та обiгом спирту, алкогольних напоїв i тютюнових виробiв";

     - забезпечення безумовного виконання Указу, зазначеного в абзацi третьому цiєї статтi;

     внести до Верховної Ради України пропозицiї щодо збереження у державнiй власностi пiдприємств спиртової галузi, а також Нацiонального виробничо-аграрного об'єднання "Масандра";

     подати у мiсячний строк до Верховної Ради України законопроекти:

     - про внесення змiн до законiв України щодо встановлення Кабiнетом Мiнiстрiв України розмiру плати за марки акцизного збору;

     - про внесення змiн до Закону України "Про державне регулювання виробництва i обiгу спирту етилового, коньячного i плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробiв" щодо позначення при маркуваннi тютюнових виробiв на упаковцi, в якiй вироби знаходяться в пачках або коробках, дати їх виготовлення;

     визначити механiзм застосування фiнансових санкцiй, передбачених статтею 17 Закону України "Про державне регулювання виробництва i обiгу спирту етилового, коньячного i плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробiв".

     3. Мiнiстерству економiки та з питань європейської iнтеграцiї України внести у мiсячний строк змiни до Правил роздрiбної торгiвлi тютюновими виробами щодо здiйснення роздрiбної торгiвлi тютюновими виробами лише за наявностi сертифiкатiв вiдповiдностi (свiдоцтв про визнання вiдповiдностi) або їх копiй на захищених бланках.

     4. Державнiй митнiй службi України затвердити у мiсячний строк додатковi заходи щодо протидiї незаконному ввезенню пiдакцизних товарiв, зокрема спирту, алкогольних напоїв i тютюнових виробiв, та забезпечити їх виконання.

     5. Мiнiстерству внутрiшнiх справ України, Державнiй податковiй адмiнiстрацiї України, Державному комiтету України з питань технiчного регулювання та споживчої полiтики, Радi мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, обласним, Київськiй та Севастопольськiй мiським державним адмiнiстрацiям ужити заходiв щодо виявлення та вилучення з обiгу фальсифiкованої алкогольної та тютюнової продукцiї i забезпечити координацiю заходiв щодо протидiї тiньовому виробництву та обiгу такої продукцiї.

     6. Попередити про персональну вiдповiдальнiсть за виконання актiв i доручень Президента України з питань пiдвищення ефективностi державного контролю за виробництвом та обiгом пiдакцизних товарiв:

     Азарова Миколу Яновича - Першого вiце-прем'єр-мiнiстра України, Мiнiстра фiнансiв України;

     Яцубу Володимира Григоровича - Державного секретаря Кабiнету Мiнiстрiв України.

     7. Звiльнити:

     КУЖЕЛЬ Олександру Володимирiвну - з посади Голови Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва;

     ОПЕРЕНКА Григорiя Миколайовича - з посади заступника Голови Державної податкової адмiнiстрацiї України.

     8. Контроль за виконанням цього Указу покласти на Секретаря Ради нацiональної безпеки i оборони України.

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ,
26 квiтня 2003 року
N 372/2003

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.