Документ скасований: Наказ ДСЕК № 31 від 27.04.2009

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ЕКСПОРТНОГО КОНТРОЛЮ УКРАЇНИ

Н А К А З

25.07.2003 N 183


Про затвердження Iнструкцiї про реєстрацiю в Держекспортконтролi України суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi як суб'єктiв здiйснення мiжнародних передач товарiв

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
7 серпня 2003 р. за N 695/8016


     Вiдповiдно до Закону України "Про державний контроль за мiжнародними передачами товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання" наказую:

     1. Затвердити Iнструкцiю про реєстрацiю в Держекспортконтролi України суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi як суб'єктiв здiйснення мiжнародних передач товарiв.

     2. Начальнику управлiння мiжнародного спiвробiтництва Шевчуку С.П. забезпечити державну реєстрацiю цього наказу в Мiнiстерствi юстицiї України.

     3. Начальнику управлiння державної експертизи Семенiхiну О.Ю. забезпечити вивчення спiвробiтниками Iнструкцiї про реєстрацiю в Держекспортконтролi України суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi України як суб'єктiв здiйснення мiжнародних передач товарiв.

     4. Начальнику вiддiлу iнформацiйних технологiй Галiлейському Ф.Ф. забезпечити внесення iнформацiї до баз даних Автоматизованої системи експортного контролю.

     5. Начальнику загального вiддiлу Кудрi Л.I. наказ довести до спiвробiтникiв Держекспортконтролю України.

     6. Пункт 1 наказу вiд 22.01.2003 N 14 "Про затвердження Iнструкцiй" скасувати.

     7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Голови Держекспортконтролю України Гришуткiна О.М.

Голова Держекспортконтролю України О.Легейда

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держекспортконтролю України
25.07.2003 N 183
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
7 серпня 2003 р. за N 695/8016

IНСТРУКЦIЯ
про реєстрацiю в Держекспортконтролi України суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi як суб'єктiв здiйснення мiжнародних передач товарiв

1. Загальнi положення

     1.1. Ця Iнструкцiя визначає порядок реєстрацiї в Держекспортконтролi України (далi - Держекспортконтроль) суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi України як суб'єктiв здiйснення мiжнародних передач товарiв.

     Зазначена реєстрацiя здiйснюється Держекспортконтролем за результатами попередньої експертизи товарiв.

     1.2. В Iнструкцiї пiд термiном "товари" розумiють "товари вiйськового призначення, товари подвiйного використання" або iншi товари, щодо яких застосовуються процедури державного експортного контролю вiдповiдно до ст. 10 Закону України "Про державний контроль за мiжнародними передачами товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання" та якi заявленi для проведення попередньої експертизи.

     1.3. Реєстрацiї пiдлягають суб'єкти пiдприємницької дiяльностi України, якi мають намiр здiйснювати мiжнароднi передачi товарiв, у тому числi проводити посередницьку (брокерську) дiяльнiсть, пов'язану з мiжнародними передачами товарiв.

     1.4. Реєстрацiя в Держекспортконтролi суб'єкта пiдприємницької дiяльностi України як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв є необхiдною передумовою для наступного розгляду матерiалiв заяв такого суб'єкта щодо одержання ним вiдповiдних дозволiв чи висновкiв Держекспортконтролю на право здiйснення мiжнародних передач товарiв.

2. Порядок реєстрацiї

     2.1. Для здiйснення реєстрацiї суб'єкти пiдприємницької дiяльностi України (далi - суб'єкти) подають до Держекспортконтролю вiдомостi та документи, необхiднi для проведення попередньої експертизи товарiв. Перелiк документiв визначений у пунктi 13 Положення про порядок проведення експертизи в галузi експортного контролю, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15 липня 1997 року N 767 (iз змiнами та доповненнями).

     До зазначених документiв долучається електронна копiя заяви на дискетi (зразок якої наведено у додатку 1).

     2.2. За результатами попередньої експертизи Держекспортконтроль iдентифiкує товари, визначає умови здiйснення їх мiжнародних передач до конкретних держав та видає суб'єкту Посвiдчення про реєстрацiю (далi - Посвiдчення), зразок якого наведено у додатку 2, разом з вiдповiдними роз'ясненнями про особливостi здiйснення таких передач (далi - роз'яснення).

     Зазначенi роз'яснення є невiд'ємною частиною Посвiдчення.

     Вiдомостi про отриманi роз'яснення фiксуються суб'єктом на зворотному боцi Посвiдчення.

     2.3. Термiн проведення попередньої експертизи залежить вiд номенклатури й обсягу товарiв, наданих для експертизи, i не може перевищувати 30 днiв вiд часу подання суб'єктом пiдприємницької дiяльностi повного комплекту документiв.

     Держекспортконтроль має право отримати вiд суб'єкта додатковi вiдомостi, якi мiстять роз'яснення щодо поданих документiв i необхiднi для прийняття обґрунтованого рiшення, а також провести вивчення питань, пов'язаних з експертизою, безпосередньо на пiдприємствi.

     До строку розгляду звернення не зараховується час, необхiдний для одержання вiд суб'єкта або установи, яка залучена до проведення попередньої експертизи, додаткової iнформацiї.

     2.4. У разi змiни назви або iдентифiкацiйного коду за ЄДРПОУ, органiзацiйної форми або мiсцезнаходження суб'єкта йому видається нове Посвiдчення.

     2.5. Внесення змiн та доповнень у роз'яснення здiйснюється Держекспортконтролем у випадках:

     внесення Кабiнетом Мiнiстрiв України змiн до вiдповiдних спискiв товарiв, що пiдлягають державному експортному контролю, якi змiнюють iдентифiкацiю товарiв;

     внесення Кабiнетом Мiнiстрiв України змiн до порядку та особливостей здiйснення мiжнародних передач цих товарiв;

     проведення попередньої експертизи товарiв, iдентифiкацiя яких не визначена у ранiше наданому суб'єкту роз'ясненню до Посвiдчення;

     проведення повторної або додаткової експертизи товарiв.

     2.6. Внесення змiн та доповнень у роз'яснення здiйснюється Держекспортконтролем на пiдставi матерiалiв, оформлених вiдповiдно до вимог пiдпункту 2.1 цiєї Iнструкцiї.

     У разi, якщо iншi наведенi у роздiлi 7 заяви документи не змiнювались вiд часу їх подання до Держекспортконтролю, суб'єкт подає заяву та її електронну копiю, технiчну довiдку, довiдку щодо ступеня секретностi товарiв та висновок недержавної експертизи щодо попередньої iдентифiкацiї товарiв (за наявностi).

     2.7. Документи, якi подаються суб'єктом для реєстрацiї, копiя Посвiдчення разом з вiдповiдними роз'ясненнями зберiгаються Держекспортконтролем i суб'єктом протягом п'яти рокiв пiсля закiнчення термiну дiї Посвiдчення.

     2.8. Строк дiї Посвiдчення не може перевищувати трьох рокiв.

     Передача Посвiдчення iншiй особi заборонена.

     У разi змiни вiдомостей, якi мiстяться у Посвiдченнi чи у додатку до нього, суб'єкт повинен подати в мiсячний строк до Держекспортконтролю вiдповiдну iнформацiю про такi змiни.

     У разi неподання iнформацiї про такi змiни у визначений термiн Посвiдчення втрачає чиннiсть.

     2.9. Дiя Посвiдчення тимчасово припиняється у випадку порушення суб'єктом законодавства в галузi державного експортного контролю, а потiм скасовується за рiшенням Голови Держекспортконтролю у разi:

     а) якщо суб'єкт не усунув факти, якi призвели до тимчасового припинення дiї Посвiдчення;

     б) лiквiдацiї суб'єкта як юридичної особи;

     в) встановлення фактiв, якi свiдчать, що Посвiдчення надано на пiдставi недостовiрних або неповних даних.

     2.10. Рiшення про тимчасове припинення дiї Посвiдчення, скасування доводиться Держекспортконтролем до вiдома суб'єкта письмово в 10-денний строк з дати його прийняття i повинно мiстити вiдповiдне обґрунтування такого рiшення.

     2.11. Суб'єкт, дiю Посвiдчення якого було тимчасово припинено або скасовано Держекспортконтролем, звертається iз заявою про поновлення дiї Посвiдчення або його повторне надання тiльки в разi усунення причин, через якi дiю Посвiдчення було тимчасово припинено або скасовано.

     Рiшення щодо поновлення дiї Посвiдчення доводиться письмово Держекспортконтролем до вiдома суб'єкта в 10-денний строк вiд дати його прийняття.

3. Порядок заповнення форми заяви про реєстрацiю в Держекспортконтролi суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi як суб'єктiв здiйснення мiжнародних передач товарiв

     Графи зазначеної заяви заповнюються вiдповiдно до зазначеного нижче порядку.

     Роздiл 1 "Iнформацiя про пiдприємство"

     У графах 1.1-1.7 зазначаються вiдповiдно:

     1.1 - повне найменування суб'єкта вiдповiдно до установчих документiв;

     1.2 - код за Єдиним державним реєстром пiдприємств та органiзацiй України (ЄДРПОУ);

     1.3 - мiсцезнаходження суб'єкта;

     1.4 - номера телефонiв та факсiв;

     1.5 - органiзацiйна форма суб'єкта вiдповiдно до установчих документiв;

     1.6 - основна дiяльнiсть суб'єкта.

     Роздiли 2, 3 i 4 "Перелiк товарiв..."

     У таблицях зазначаються вiдповiдно:

     у графах 2.1, 3.1, 4.1 - окремий порядковий номер кожного товару;

     у графах 2.2, 3.2, 4.2 - повне (без скорочень) найменування товару iз визначенням його лiтерно-цифрового найменування. Якщо товар не має лiтерно-цифрового найменування, то визначаються його основнi технiчнi характеристики у вiдповiдностi до тих характеристик, якi визначено у вiдповiдних контрольних списках. Якщо товаром є сукупнiсть складових (деталей) виробу, призначених для ремонту або пiдтримування працездатностi цього виробу, вiдносно якого є вiдповiдна специфiкацiя, то зазначаються назва цiєї специфiкацiї та її децимальний номер, наприклад: "Складовi частини до авiацiйного двигуна ТВЗ 117ВМА згiдно зi специфiкацiєю N ХХХХХХХ";

     у графах 2.3, 3.3, 4.3 - код товару за Українським класифiкатором товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi;

     у графах 2.4, 3.4, 4.4 та 2.5, 3.5, 4.5 - результати здiйсненої суб'єктом попередньої iдентифiкацiї товарiв на вiдповiднiсть цих товарiв найменуванню та опису товарiв, внесених до спискiв товарiв, що пiдлягають державному експортному контролю, iз визначенням вiдповiдної позицiї за таким списком.

     Роздiл 5 "Перелiк товарiв..."

     Графи цього роздiлу заповнюються так, як i графи роздiлiв 2, 3 i 4. У разi, коли товар у графi 5.2 вiдповiдає найменуванню та опису товару, за винятком деяких технiчних характеристик цього товару, за вiдповiдними позицiями контрольних спискiв, у графах 5.4 та 5.5 надається посилання на вiдповiднi постанови Кабiнету Мiнiстрiв України та позицiї за списком з примiткою: "Не охоплюється за технiчними характеристиками".

     Роздiл 6 "Перелiк країн, до яких передбачається експорт чи тимчасове вивезення товарiв"

     Окремо у пiдпунктах "а", "б", "в", "г" роздiлу визначається перелiк країн iз зазначенням вiдповiдного коду цiєї країни за Загальним унiфiкованим класифiкатором країн свiту (ЗУККС), до яких передбачається експорт чи тимчасове вивезення товарiв.

     Роздiл 7 "Документи, якi поданi разом iз заявою"

     Нотарiально засвiдчена копiя статуту, нотарiально засвiдчена копiя установчого договору, нотарiально засвiдчена копiя свiдоцтва про державну реєстрацiю пiдприємства, засвiдчена в установленому порядку копiя довiдки Держкомстату України про включення до ЄДРПОУ обов'язково надаються разом iз заявою.

     Технiчна довiдка (анотований виклад) подається на кожний об'єкт (предмет), що передбачається для експорту, iмпорту, тимчасового вивезення чи ввезення, i мiстить:

     - повне найменування виробу;

     - стислий опис виробу;

     - призначення та технiчнi характеристики виробу з обов'язковим розкриттям тих, якi визначенi у вiдповiдних списках товарiв, що пiдлягають державному експортному контролю.

     Якщо вирiб є складовою частиною iншого виробу, потрiбно вказати до якого базового виробу вiн призначений (лiтак та його тип, морське судно, iнший об'єкт) iз визначенням кiнцевої сфери використання цього базового виробу.

     У разi, коли суб'єкт пiдприємницької дiяльностi має намiр експортувати, iмпортувати технологiї чи послуги, замiсть технiчної довiдки надається анотований виклад зазначеної технологiї чи послуги, який складається за тими самими пунктами, що i технiчна довiдка.

     Технiчна довiдка (анотований виклад) пiдписується керiвником суб'єкта пiдприємницької дiяльностi та керiвником вiйськового представництва (якщо таке представництво є на пiдприємствi) i засвiдчується печатками цього суб'єкта та вiйськового представництва.

     До зазначених довiдок надається за наявностi висновок недержавної експертизи щодо попередньої iдентифiкацiї товарiв, яка проведена за iнiцiативою суб'єкта пiдприємницької дiяльностi юридичною особою, що має на це вiдповiднi повноваження.

     У разi вiдсутностi документiв, визначених у пунктi 2.1 цiєї Iнструкцiї, iдентифiкацiя товарiв Держекспортконтролем не здiйснюється.

     У роздiлi 8 "Вiдомостi про посадових осiб, якi вiдповiдають на пiдприємствi за питання експортного контролю" зазначаються прiзвище, iм'я та по батьковi посадових осiб суб'єкта, якi вiдповiдають за питання експортного контролю, їх посади, номери службових телефонiв та факсiв.

     У роздiлi 9 "Вiдомостi про посадових осiб, якi мають право пiдписувати та подавати документи до Держекспортконтролю" зазначаються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника суб'єкта та його заступникiв, якi мають право пiдписувати та подавати документи до Держекспортконтролю, надаються зразки їх пiдписiв та зазначаються номери службових телефонiв та факсiв.

     У роздiлi 10 "Керiвник пiдприємства" зазначаються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника пiдприємства, номер його службового телефону та факсу. Пiдпис керiвника засвiдчується печаткою пiдприємства.

     Пiд пiдписом та печаткою проставляється дата пiдпису документа.

Начальник вiддiлу забезпечення дiяльностi в мiжнародних режимах експортного контролю та розробки нормативних актiв Т.Вiдзiговська

 

Додаток 1
до п. 2.1 Iнструкцiї про реєстрацiю в Держекспортконтролi України суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi як суб'єктiв здiйснення мiжнародних передач товарiв

Зразок

ЗАЯВА
про реєстрацiю в Держекспортконтролi України суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi як суб'єктiв здiйснення мiжнародних передач товарiв

N _________________ вiд "___"________ 20__ р.

2. Перелiк товарiв вiйськового призначення, мiжнароднi передачi яких передбачається здiйснювати:

а) експорт (тимчасове вивезення тощо):

N
з/п
Повна назва (опис) товару Код за УКТ ЗЕД Контрольний список
постанова КМУ позицiя
2.1 2.2 2.3 2.4 2.5
         

б) iмпорт (тимчасове ввезення тощо):

N
з/п
Повна назва (опис) товару Код за УКТ ЗЕД Контрольний список
постанова КМУ позицiя
2.1 2.2 2.3 2.4 2.5
         

3. Перелiк товарiв вiйськового призначення, якi в установленому порядку допущенi до цивiльного використання, мiжнароднi передачi яких передбачається здiйснювати:

а) експорт (тимчасове вивезення тощо):

N
з/п
Повна назва (опис) товару Код за УКТ ЗЕД Контрольний список
постанова КМУ позицiя
3.1 3.2 3.3 3.4 3.5
         

б) iмпорт (тимчасове ввезення тощо):

N
з/п
Повна назва (опис) товару Код за УКТ ЗЕД Контрольний список
постанова КМУ позицiя
3.1 3.2 3.3 3.4 3.5
         

4. Перелiк товарiв подвiйного використання, мiжнароднi передачi яких передбачається здiйснювати:

а) експорт (тимчасове вивезення тощо):

N
з/п
Повна назва (опис) товару Код за УКТ ЗЕД Контрольний список
постанова КМУ позицiя
4.1 4.2 4.3 4.4 4.5
         

б) iмпорт (тимчасове ввезення тощо):

N
 з/п
Повна назва (опис) товару Код за УКТ ЗЕД Контрольний список
постанова КМУ позицiя
4.1 4.2 4.3 4.4 4.5
         

5. Перелiк товарiв, якi суб'єктом зовнiшньоекономiчної дiяльностi класифiкованi як такi, що не пiдлягають експортному контролю, оскiльки за будь-якими технiчними параметрами вiдрiзняються вiд подiбних товарiв, що внесенi до контрольних спискiв:

а) експорт (тимчасове вивезення тощо):

N
з/п
Повна назва (опис) товару Код за УКТ ЗЕД Контрольний список
постанова КМУ позицiя
5.1 5.2 5.3 5.4 5.5
         

б) iмпорт (тимчасове ввезення тощо):

N
з/п
Повна назва (опис) товару Код за УКТ ЗЕД Контрольний список
постанова КМУ позицiя
5.1 5.2 5.3 5.4 5.5
         

 

6. Перелiк країн, до яких передбачається експорт чи тимчасове вивезення товарiв:
а) вiйськового призначення
 
б) вiйськового призначення, якi в установленому порядку допущенi до цивiльного використання
 
в) подвiйного використання
 
г) iншi товари
 

     Примiтки:

     1. Цi таблицi заповнюються заявником на ПЕОМ, який самостiйно визначає кiлькiсть рядкiв строк у кожнiй з таблиць у залежностi вiд номенклатури товарiв.

     2. Вiдповiдний роздiл заяви може вилучатися суб'єктом при її заповненнi, якщо вiдсутнiй товар за цим роздiлом.

7. Документи, якi поданi разом iз заявою: так нi Пiдпис керiвника
7.1. Нотарiально засвiдчена копiя статуту ˜ ˜  
7.2. Нотарiально засвiдчена копiя установчого договору ˜ ˜  
7.3. Нотарiально засвiдчена копiя свiдоцтва про державну реєстрацiю пiдприємства ˜ ˜  
7.4. Нотарiально засвiдчена копiя довiдки Мiнстату України про включення до Єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України ˜ ˜  
7.5. Технiчна довiдка (анотований виклад) на заявленi товари ˜ ˜  
7.6. Iншi документи, необхiднi для прийняття обґрунтованого рiшення (за потреби): ˜ ˜  
7.6.1. Довiдка щодо ступеня секретностi товарi⠘ ˜  
7.6.2. Довiдка щодо наявностi чи вiдсутностi в суб'єкта системи внутрiшньофiрмового експортного контролю ˜ ˜  
7.6.3. Копiя свiдоцтва про атестацiю Держекспортконтролем системи внутрiшньофiрмового експортного контролю пiдприємства ˜ ˜  
7.6.4. Довiдка про прiзвища посадових осiб, якi органiзовують та забезпечують виконання суб'єктом пiдприємницької дiяльностi законодавства з питань експортного контролю ˜ ˜  
7.6.5. Висновок недержавної експертизи щодо попередньої iдентифiкацiї товарiв, яка проведена за iнiцiативи суб'єкта пiдприємницької дiяльностi ˜ ˜  
7.6.6. Перелiк країн, до яких (або з яких) передбачається здiйснити експорт, iмпорт, тимчасове вивезення чи ввезення товарi⠘ ˜  

 

8. Вiдомостi про посадових осiб, якi вiдповiдають на пiдприємствi за питання експортного контролю:
Прiзвище ___________________________________________________________
Iм'я та по батьковi ____________________________________________________ 
Посада _____________________________________________________________ 
Телефон ___________________________ Факс ____________________________ 
Прiзвище ___________________________________________________________ 
Iм'я та по батьковi ___________________________________________________ 
Посада _____________________________________________________________ 
Телефон _________________________ Факс ______________________________ 

Примiтка. Визначається кожна посадова особа (керiвник пiдроздiлу чи його заступник), яка вiдповiдає на пiдприємствi за питання експортного контролю.

 

9. Вiдомостi про посадових осiб, якi мають право пiдписувати та подавати документи до Держекспортконтролю:
Прiзвище ___________________________________________________________ 
Iм'я та по батьковi ____________________________________________________ 
Зразок пiдпису ________________________
Посада _____________________________________________________________ 
Телефон ____________________ Факс ___________________________________ 
Прiзвище ___________________________________________________________ 
Iм'я та по батьковi ____________________________________________________ 
Зразок пiдпису ________________________
Посада _____________________________________________________________ 
Телефон ____________________ Факс ___________________________________ 

Примiтка. Визначається керiвник пiдприємства та кожен з його заступникiв, якi вiдповiдають на пiдприємствi за питання експортного контролю.

     10. Керiвник пiдприємства

Прiзвище  
Iм'я та по батьковi  

(пiдпис) М.П.

Телефон  
Факс  

"__" ________ 20 р.

Пам'ятка
щодо дотримання вимог у галузi експортного контролю

     Вiдповiдно до Закону України вiд 20.02.2003 N 549-IV "Про державний контроль за мiжнародними передачами товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання", iнших законодавчих актiв, а також актiв Президента України та Кабiнету Мiнiстрiв України в галузi експортного контролю суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi зобов'язаний:

     повною мiрою виконувати всi вимоги зазначених документiв;

     укладати зовнiшньоекономiчнi договори (контракти) стосовно мiжнародних передач товарiв, що пiдлягають експортному контролю, вiдповiдно до законодавства з урахуванням вимог щодо здiйснення таких передач, установлених Кабiнетом Мiнiстрiв України (ст. 17);

     вiдмовлятися вiд укладання зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) стосовно мiжнародних передач будь-яких товарiв або брати участь у їх виконаннi в будь-який iнший спосiб, нiж це передбачено Законом України "Про державний контроль за мiжнародними передачами товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання", якщо менi стане вiдомо, що такi товари можуть бути використанi iноземною державою або iноземним суб'єктом господарської дiяльностi з метою створення зброї масового знищення чи засобiв її доставки (ст. 17);

     вiдмовлятися вiд виконання зовнiшньоекономiчного договору (контракту) стосовно здiйснення мiжнародної передачi будь-якого товару, якщо менi стане вiдомо, що товар буде використано з iншою метою або iншим кiнцевим споживачем, нiж це було визначено в такому договорi (контрактi) чи пов'язаних з ним документах, на пiдставi яких отримано дозвiл, висновок або мiжнародний iмпортний сертифiкат (ст. 17);

     надавати Держекспортконтролю повну та достовiрну iнформацiю про вiдоме менi кiнцеве використання товарiв, мiжнародну передачу яких я планую здiйснити, а також оригiнали документiв про гарантiї, якi пiдтверджують використання товарiв виключно iз заявленою мною або кiнцевим споживачем метою (ст. 19);

     вживати заходiв для проведення перевiрки доставки та кiнцевого використання заявлених товарiв у разi їх експорту i надавати про це iнформацiю Держекспортконтролю, а також сприяти уповноваженим на це державним органам України в проведеннi ними таких перевiрок (ст. 19);

     подавати до Держекспортконтролю письмовi звiти про фактично здiйсненi мiжнароднi передачi товарiв, визначених у цiй заявi, та про використання цих товарiв iз заявленою метою (ст. 22);

     надавати на вимогу Держекспортконтролю документи та iнформацiю, необхiднi для здiйснення ним заходiв у галузi експортного контролю, у тому числi документи про гарантiї, технiчнi довiдки та iншi документи, пов'язанi з укладанням i виконанням зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) про здiйснення мiжнародних передач товарiв, а також забезпечувати зберiгання документiв, пов'язаних з укладанням та виконанням зазначених договорiв (контрактiв), на пiдставi яких були отриманi дозволи, висновки чи мiжнароднi iмпортнi сертифiкати, протягом п'яти рокiв з дня закiнчення процесу здiйснення мiжнародної передачi товарiв (ст. 22);

     якщо суб'єкту зовнiшньоекономiчної дiяльностi повiдомлено Держекспортконтролем або йому стане вiдомо iншим шляхом про можливiсть повного чи часткового використання будь-яких товарiв, що передбачаються для експорту або тимчасового вивезення до iнших держав, для розроблення, виробництва, складання, випробування, ремонту, технiчного обслуговування, модифiкацiї, модернiзацiї, експлуатацiї, управлiння, зберiгання, виявлення, iдентифiкацiї або для розповсюдження зброї масового знищення чи засобiв її доставки, або для вiйськового кiнцевого використання у державах, стосовно яких резолюцiями Ради Безпеки Органiзацiї Об'єднаних Нацiй, iнших мiжнародних органiзацiй, членом яких є Україна, чи нацiональним законодавством установлене повне або часткове ембарго на постачання товарiв вiйськового призначення, суб'єкт зобов'язаний звернутися до Держекспортконтролю за отриманням дозволу на право здiйснення експорту чи тимчасового вивезення цих товарiв незалежно вiд того, зазначенi вони у списках чи нi (ст. 10);

     повiдомляти Держекспортконтроль про змiни будь-яких даних та вiдомостей, що мiстяться в цiй заявi або поданих разом з нею супровiдних документах.

     Ознайомлений:

     
(посада) (пiдпис) (П. I. Б.)

 

Додаток 2
до п. 2.2 Iнструкцiї про реєстрацiю в Держекспортконтролi України суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi як суб'єктiв здiйснення мiжнародних передач товарiв

Зразок

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА
ЕКСПОРТНОГО КОНТРОЛЮ УКРАЇНИ
____________________________________________
04080, м. Київ, вул. Фрунзе, 19/21 Tel. (38-044) 417-1431 Fax. (38-044) 462-4970 E-mail dsec@ukr.net

ПОСВIДЧЕННЯ
про реєстрацiю

Видане Державною службою експортного контролю України
для пiдтвердження, що суб'єкт пiдприємницької дiяльностi

________________________________________________________________
повна та скорочена назва суб'єкта
_______________________________________________________________
iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ
_______________________________________________________________
органiзацiйна форма
_______________________________________________________________,
мiсцезнаходження

     який має намiр здiйснювати мiжнароднi передачi товарiв, за результатами попередньої експертизи зареєстрований в Державнiй службi експортного контролю України як суб'єкт здiйснення мiжнародних передач товарiв, про що зроблено вiдповiдний запис за N ____ у Реєстрi суб'єктiв здiйснення мiжнародних передач товарiв Держекспортконтролю України.

     Висновки експертизи щодо iдентифiкацiї товарiв ________________ та порядку здiйснення їх мiжнародних передач додаються.

 

Посвiдчення про реєстрацiю дiйсне до "___" ____________ 20__ року.

Перший заступник Голови Державної
служби експортного контролю України
М. П.
Дата видачi "___" ____________ 20__ р.

     Оборотна сторона

Iнформацiя* щодо надання роз'яснень
Повiдомлення Держекспортконтролю вих. N _____ вiд "___" ____________ 20__ р.

вих. N _____ вiд "___" ____________ 20__ р.

вих. N _____ вiд "___" ____________ 20__ р.

вих. N _____ вiд "___" ____________ 20__ р.

вих. N _____ вiд "___" ____________ 20__ р.

вих. N _____ вiд "___" ____________ 20__ р.

вих. N _____ вiд "___" ____________ 20__ р.

вих. N _____ вiд "___" ____________ 20__ р.

вих. N _____ вiд "___" ____________ 20__ р.

вих. N _____ вiд "___" ____________ 20__ р.

вих. N _____ вiд "___" ____________ 20__ р.

вих. N _____ вiд "___" ____________ 20__ р.

вих. N _____ вiд "___" ____________ 20__ р.

вих. N _____ вiд "___" ____________ 20__ р.

вих. N _____ вiд "___" ____________ 20__ р.

вих. N _____ вiд "___" ____________ 20__ р.

вих. N _____ вiд "___" ____________ 20__ р.

вих. N _____ вiд "___" ____________ 20__ р.

вих. N _____ вiд "___" ____________ 20__ р.

вих. N _____ вiд "___" ____________ 20__ р.

вих. N _____ вiд "___" ____________ 20__ р.

____________
     * Заповнюється вiдповiдальною посадовою особою суб'єкта пiдприємницької дiяльностi, пiсля проведення Держекспортконтролем попередньої експертизи додаткових товарiв, якi передбачаються до мiжнародних передач.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.