МIНIСТЕРСТВО ЮСТИЦIЇ УКРАЇНИ

Н А К А З

11.11.2003 N 137/5


Про внесення змiн до Iнструкцiї про проведення виконавчих дiй стосовно порядку передачi на реалiзацiю арештованого майна

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
11 листопада 2003 р. за N 1037/8358


     Вiдповiдно до статтi 61 Закону України "Про виконавче провадження" та з метою удосконалення порядку передання спецiалiзованим органiзацiям на реалiзацiю арештованого державними виконавцями майна наказую:

     1. Пункт 5.12.5 Iнструкцiї про проведення виконавчих дiй, затвердженої наказом Мiнiстерства юстицiї України вiд 15.12.99 N 74/5 i зареєстрованої в Мiн'юстi України 15.12.99 за N 865/4158 (iз змiнами i доповненнями), викласти в такiй редакцiї:

     "5.12.5. Передача арештованого майна на реалiзацiю спецiалiзованим органiзацiям здiйснюється на конкурснiй основi пiсля його вилучення у боржника та проведення його оцiнки.

     Пiсля завершення оцiнки майна та доведення її до вiдома сторiн виконавчого провадження державний виконавець у п'ятиденний строк, пiсля закiнчення строку оскарження оцiнки, повiдомляє вiдповiдний вiддiл державної виконавчої служби Головного управлiння юстицiї Мiнiстерства юстицiї України в Автономнiй Республiцi Крим, обласних, Київського та Севастопольського мiських управлiнь юстицiї та спецiалiзованi органiзацiї, з якими укладено договори вiдповiдно до пункту 5.12.4 Iнструкцiї, про наявнiсть арештованого майна, мiсцезнаходження (зберiгання), оцiнку, за якою воно виставляється на продаж, установлює дату огляду арештованого майна та строк (не бiльше п'яти робочих днiв з дати огляду арештованого майна), до якого спецiалiзованi органiзацiї подають заяву про участь у конкурсi вiдповiдному регiональному вiддiлу державної виконавчої служби стосовно його реалiзацiї. Спецiалiзованi органiзацiї про прийняте рiшення повiдомляють державного виконавця.

     У заявi про участь у конкурсi зазначаються назва спецiалiзованої органiзацiї, реквiзити (адреса, телефон тощо).

     Спецiалiзованi органiзацiї, якi не бажають узяти участь у конкурсi, зобов'язанi в указаний державним виконавцем термiн письмово повiдомити регiональнi вiддiли державної виконавчої служби та державного виконавця про таку вiдмову.

     Щотижня вiдповiдним регiональним вiддiлом державної виконавчої служби проводиться конкурс мiж спецiалiзованими органiзацiями, з якими укладено договори вiдповiдно до пункту 5.12.4 Iнструкцiї, стосовно передачi на реалiзацiю арештованого державними виконавцями майна, про що обов'язково, не пiзнiше нiж за один день до проведення, iнформуються вказанi спецiалiзованi органiзацiї.

     Для органiзацiї та проведення конкурсу начальник Головного управлiння юстицiї Мiнiстерства юстицiї України в Автономнiй Республiцi Крим, начальники обласних, Київського та Севастопольського мiських управлiнь юстицiї не рiдше нiж один раз у рiк своїми наказами затверджують комiсiю у складi голови та двох членiв - з числа працiвникiв вiдповiдного регiонального вiддiлу державної виконавчої служби. Секретарем комiсiї призначається один з членiв комiсiї.

     У визначенi день та час у ходi засiдання конкурсної комiсiї, пiсля оголошення iнформацiї про арештоване майно, що буде передано на реалiзацiю, спецiалiзованi органiзацiї, якi виявили бажання взяти участь у конкурсi, безпосередньо головi конкурсної комiсiї подають пропозицiї щодо реалiзацiї арештованого майна в опечатаному конвертi.

     У пропозицiях зазначаються:

     обґрунтована iнформацiя щодо технiчних можливостей для забезпечення органiзацiї реалiзацiї арештованого майна та виконання взятих зобов'язань, зокрема: наявнiсть вiдповiдних примiщень, якi забезпечують необхiднi умови для проведення аукцiонiв чи прилюдних торгiв (чи їх оренди); наявнiсть складських примiщень та їх технiчнi характеристики; наявнiсть технiчних можливостей для транспортування арештованого майна тощо;

     у разi необхiдностi наявнiсть лiцензiй чи iнших дозволiв на реалiзацiю окремих видiв майна у вiдповiдностi до вимог чинного законодавства;

     розмiр комiсiйної винагороди;

     iнша необхiдна iнформацiя щодо можливостей спецiалiзованої органiзацiї iз забезпечення належної реалiзацiї арештованого майна та виконання взятих зобов'язань.

     Засiдання комiсiї є вiдкритим. За результатами розкриття конвертiв з конкурсними пропозицiями комiсiя шляхом голосування визначає переможця, який здiйснюватиме реалiзацiю арештованого майна.

     Рiшення про визначення переможця приймається простою бiльшiстю голосiв.

     Майно передається на реалiзацiю тiй спецiалiзованiй органiзацiї, яка запропонувала найбiльш привабливi умови продажу арештованого майна.

     Пiсля закiнчення засiдання комiсiї складається протокол про результати проведення конкурсу, у якому зазначаються:

     вiдомостi про учасникiв конкурсу;

     результати голосування;

     обґрунтування визначення переможця.

     Протокол про результати проведення конкурсу пiдписується всiма членами комiсiї, якi брали участь у голосуваннi.

     Якщо спецiалiзованими органiзацiями запропоновано однаковi умови або всi спецiалiзованi органiзацiї вiдмовилися вiд прийняття на реалiзацiю запропонованого арештованого майна, воно за рiшенням конкурсної комiсiї передається на реалiзацiю спецiалiзованiй органiзацiї за алфавiтом у порядку черговостi.

     Результати проведеного конкурсу оголошуються вiдразу пiсля його проведення та пiдписання протоколу.

     Представники спецiалiзованих органiзацiй, якi були присутнi при проведеннi конкурсу, ознайомлюються з протоколом пiд пiдпис".

     2. Департаменту державної виконавчої служби (Захарченко С.В.):

     2.1. Подати цей наказ на державну реєстрацiю вiдповiдно до Указу Президента України вiд 03.10.92 N 493/92 "Про державну реєстрацiю нормативно-правових актiв мiнiстерств та iнших органiв виконавчої влади" (iз змiнами i доповненнями).

     2.2. Довести наказ до вiдома начальника Головного управлiння юстицiї Мiнiстерства юстицiї України Автономної Республiки Крим, начальникiв обласних, Київського та Севастопольського мiських управлiнь юстицiї та забезпечити належне його виконання.

     3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра юстицiї України М.М.Шупеню.

Мiнiстр О.В.Лавринович
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.