ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

16.09.2004р. N 25/4-14-34/11306-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


     На запити митних органiв щодо застосування пiльг в обкладеннi податком на додану вартiсть виробiв медичного призначення на пiдставi положень постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.12.03 N 1949 "Про перелiк лiкарських засобiв та виробiв медичного призначення, операцiї з продажу яких звiльняються вiд обкладення податком на додану вартiсть" повiдомляємо наступне.

     Згiдно з пiдпунктом 5.1.7 пункту 5.1 та пунктом 5.5 статтi 5 Закону України "Про податок на додану вартiсть" вiд 03.04.97 N 168/97 звiльненi вiд оподаткування операцiї з ввезення лiкарських засобiв та виробiв медичного призначення, допущених до застосування в Українi за перелiком, що визначається Кабiнетом Мiнiстрiв України.

     Постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.12.03 N 1949 затверджено перелiк виробiв медичного призначення, операцiї з продажу яких звiльняються вiд обкладення податком на додану вартiсть. Крiм того, зазначеною постановою встановленi вимоги, дотримання яких має бути перевiрене митними органами при здiйсненнi митного оформлення виробiв медичного призначення, що iмпортуються на митну територiю України iз застосуванням пiльги по сплатi ПДВ. Зокрема, на деякi вироби медичного призначення має бути документальне пiдтвердження їх медичного використання та вони повиннi мати вiдповiдне маркування.

     У роз'ясненнях, викладених у листi Державної служби лiкарських засобiв i виробiв медичного призначення вiд 14.09.04 N 18.7131/18-18, зазначено, що вiд обкладення податком на додану вартiсть звiльняються вироби медичного призначення, що входять до вищезазначеного перелiку, за умови, що цi вироби є зареєстрованими у встановленому законодавством порядку, внесенi до Державного реєстру медичної технiки та виробiв медичного призначення в Українi, мають Свiдоцтво про державну реєстрацiю з вказанням коду згiдно з УКТЗЕД та вiдповiдне маркування. В маркуваннi виробу медичного призначення мають бути зазначенi номер Свiдоцтва про державну реєстрацiю такого виробу та дата його видачi.

     Крiм того, Свiдоцтво про державну реєстрацiю має мiстити запис "Зареєстрованi в Українi та дозволенi для застосування в медичнiй практицi".

Заступник Голови Служби А.Войцещук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.