ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

01.06.05 N 11/2-9/6295-ЕП

 

Головам ДПА в Автономнiй Республiцi Крим, областях, м. м. Києвi та Севастополi
Начальникам регiональних митниць, митниць


Щодо ввезення алкогольних напоїв, маркованих акцизними марками попереднього зразка

     Пунктом 4 Постанови Кабiнет Мiнiстрiв України вiд 15.04.2005 р. N 297 "Про запровадження марок акцизного збору нового зразка для маркування алкогольної продукцiї" передбачено проведення станом на 1 червня 2005 р. iнвентаризацiї залишкiв невикористаних марок акцизного збору попереднього зразка у продавцiв марок, на пiдприємствах-виробниках та в iмпортерiв, а також безоплатну видачу до 1 липня 2005 р. марок акцизного збору нового зразка пiдприємствам-виробникам та iмпортерам алкогольних напоїв в обмiн на повернутi марки акцизного збору попереднього зразка залежно вiд вмiсту спирту етилового в горiлцi чи лiкеро-горiлчаних виробах або виду виноробної продукцiї, для маркування яких вони були отриманi.

     Вiдповiдно до частини 11 статтi 7 Закону України вiд 15.09.1995 р. N 329/95-ВР "Про акцизний збiр на алкогольнi напої та тютюновi вироби" придбанi марки акцизного збору передаються iмпортерами iноземним виробникам для маркування iмпортованих алкогольних напоїв та тютюнових виробiв у процесi їх виробництва.

     Абзацом четвертим частини четвертої статтi 11 Закону України вiд 19.12.1995 року N 481/95-ВР "Про державне регулювання виробництва i обiгу спирту етилового, коньячного i плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробiв" передбачено, зокрема що у разi змiни зразка марок акцизного збору маркованi марками попереднього зразка алкогольнi напої та тютюновi вироби знаходяться в обiгу до їх повної реалiзацiї в межах термiну придатностi для споживання.

     Враховуючи те, що на момент проведення iнвентаризацiї, частковi залишки марок акцизного збору попереднього зразка та продукцiї, маркованої таким марками, перебуватимуть за межам митної територiї України забезпечити:

     державним податковим органам контроль за обiгом iмпортованої алкогольної продукцiї, маркованої акцизними марками попереднього зразка в межах термiну придатностi для її споживання;

     митним органам митне оформлення та пропуск пiсля 1 червня 2005 року алкогольної продукцiї, маркованої акцизним марками попереднього зразка, якi були вивезенi до 1 червня 2005 року.

Заступник Голови Державної податкової адмiнiстрацiї України С.I.Лекарь
Перший заступник Голови Державної митної служби України М.М. Салагор
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.