ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМIНIСТРАЦIЯ УКРАЇНИ

вiд 02.02.2006 р. N 1923/7/16-1417


Про застосування пiльгового режиму оподаткування

     Державна податкова адмiнiстрацiя України надсилає до вiдома та використання в роботi постанову Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 30.12.2005 N 1303 "Про внесення змiн до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.12.2003 р. N 1949".

     Зазначеною постановою внесено змiни до Перелiку лiкарських засобiв та виробiв медичного призначення, операцiї з продажу яких звiльняються вiд обкладення податком на додану вартiсть, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.12.2003 р. N 1949.

     Вiдповiдно до внесених змiн, розширено перелiк лiкарських засобiв та виробiв медичного призначення, на операцiї з продажу яких поширюється пiльговий режим оподаткування податком на додану вартiсть, встановлений пiдпунктом 5.1.7 пункту 5.1 статтi 5 Закону України "Про податок на додану вартiсть".

     При цьому звертаємо увагу, що:

     - до перелiку включено ряд лiкарських засобiв та виробiв медичного призначення за новими товарними кодами УКТ ЗЕД, бiльшiсть операцiй з якими звiльнена вiд оподаткування за наявностi документального пiдтвердження щодо їх медичного використання;

     - по окремих позицiях перелiку виключено позначку "**", яка означала, що пiльга надавалась лише по операцiях з закупiвлi виробiв медичного призначення за кошти державного та мiсцевого бюджетiв. Тобто поширено пiльгу з податку на додану вартiсть на перелiк лiкарських засобiв та виробiв медичного призначення незалежно, за якi кошти зазначенi товари придбаваються: бюджетнi чи власнi;

     - по окремих позицiях перелiку виключено обмеження щодо надання пiльги тiльки при реалiзацiї закладам охорони здоров'я, тобто з врахуванням змiн пiльга надається незалежно вiд статусу покупця.

     Разом з цим зазначаємо, що лiкарськi засоби, по операцiях з продажу яких застосовується пiльга по податку на додану вартiсть, повиннi бути занесенi до Державного реєстру лiкарських засобiв, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 31.03.2004 N 411. По операцiях з реалiзацiї лiкарських засобiв та виробiв медичного призначення, якi вiдмiченi позначкою "*", пiльга надається лише за умови наявностi документального пiдтвердження щодо їх медичного використання, а по виробах вiдмiчених позначкою "**" пiльга надається при закупiвлi таких виробiв тiльки за кошти державного та мiсцевого бюджетiв.

     Про зазначене Державна податкова адмiнiстрацiя України зобов'язує повiдомити пiдпорядкованi органи державної податкової служби та встановити чiткий контроль за дотриманням платниками податкiв пiльгового режиму оподаткування

     Додаток на 4-х сторiнках.

Перший заступник Голови Г. М. Оперенко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.