ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМIНIСТРАЦIЯ УКРАЇНИ
МIНIСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 4 травня 2006 року N 248/258


Про внесення змiн до наказу Державної податкової адмiнiстрацiї України та Мiнiстерства охорони здоров'я України вiд 26.07.2005 N 230/377

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
15 травня 2006 р. за N 556/12430


     На виконання постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13 березня 2006 року N 275 "Питання використання у 2006 роцi коштiв державного бюджету, якi видiляються виробникам лiкарських засобiв для компенсацiї додаткових витрат, пов'язаних iз змiною ставки акцизного збору на спирт етиловий" наказуємо:

     1. Унести до наказу Державної податкової адмiнiстрацiї України та Мiнiстерства охорони здоров'я України вiд 26 липня 2005 року N 230/377 "Про затвердження Порядку здiйснення контролю за цiльовим використанням спирту етилового, що застосовується для виготовлення лiкарських засобiв", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 10 серпня 2005 року за N 877/11157, такi змiни:

     Преамбулу наказу викласти в такiй редакцiї:

     "На виконання постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13 березня 2006 року N 275 "Питання використання у 2006 роцi коштiв державного бюджету, якi видiляються виробникам лiкарських засобiв для компенсацiї додаткових витрат, пов'язаних iз змiною ставки акцизного збору на спирт етиловий", з метою недопущення пiдвищення цiн на лiкарськi засоби у зв'язку iз змiною ставки акцизного збору на спирт етиловий, що використовується для виготовлення лiкарських засобiв, та вiдповiдно до статтi 27 Закону України "Про Державний бюджет України на 2006 рiк".

     2. Затвердити Змiни до Порядку здiйснення контролю за цiльовим використанням спирту етилового, що застосовується для виготовлення лiкарських засобiв, затвердженого наказом Державної податкової адмiнiстрацiї України та Мiнiстерства охорони здоров'я України вiд 26 липня 2005 року N 230/377, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 10 серпня 2005 року за N 877/11157, що додаються.

     3. Департаменту з питань адмiнiстрування акцизного збору i контролю за виробництвом та обiгом пiдакцизних товарiв ДПА України (Гончар I. М.) подати цей наказ до Мiнiстерства юстицiї України на державну реєстрацiю.

     4. Департаменту iнформацiйної полiтики та масово-роз'яснювальної роботи ДПА України (Андронова А. О.) у 10-денний термiн вiд дня державної реєстрацiї цього наказу довести його через засоби масової iнформацiї до вiдома платникiв податкiв.

     5. Адмiнiстративно-господарському департаменту ДПА України (Рахуба А. М.) у триденний термiн вiд дня набрання чинностi цим наказом забезпечити його тиражування та надсилання державним податковим адмiнiстрацiям в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi.

     6. Державнiй службi лiкарських засобiв i виробiв медичного призначення (Демченко I. Б.) у дводенний строк вiд дня набрання чинностi цим наказом забезпечити його тиражування та надсилання виробникам лiкарських засобiв, якi використовують спирт етиловий для їх виготовлення.

     7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови ДПА України Лекаря С. I. та заступника Мiнiстра охорони здоров'я України Снiсаря В. Ф.

Голова Державної податкової адмiнiстрацiї України О. I. Кiрєєв
Мiнiстр охорони здоров'я України Ю. В. Поляченко
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва А. В. Дашкевич
Мiнiстр фiнансiв України В. М. Пинзеник

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Державної податкової адмiнiстрацiї України, Мiнiстерства охорони здоров'я України
вiд 4 травня 2006 р. N 248/258
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
15 травня 2006 р. за N 556/12430

Змiни
до Порядку здiйснення контролю за цiльовим використанням спирту етилового, що застосовується для виготовлення лiкарських засобiв

     1. Пункт 1 викласти в такiй редакцiї:

     "1. Цей Порядок визначає механiзм здiйснення контролю за цiльовим використанням спирту етилового, що застосовується для виготовлення лiкарських засобiв за Перелiком лiкарських засобiв, для виробництва яких використовується спирт етиловий, наведеним у додатку до Порядку використання у 2006 роцi коштiв державного бюджету, якi видiляються виробникам лiкарських засобiв для компенсацiї додаткових витрат, пов'язаних iз змiною ставки акцизного збору на спирт етиловий, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13 березня 2006 року N 275, i є обов'язковим для виконання суб'єктами господарювання, якi здiйснюють виготовлення лiкарських засобiв, незалежно вiд форми власностi".

     2. Пункт 5 викласти в такiй редакцiї:

     "5. Виробник лiкарських засобiв подає до органу ДПС довiдку виробника лiкарських засобiв про цiльове використання спирту етилового (додаток 2)".

     3. Пункт 6 доповнити абзацом четвертим такого змiсту:

     "платiжне доручення з вiдмiткою банку про перерахування на рахунок виробника спирту етилового в повному обсязi вартостi спирту етилового разом з сумою додаткових витрат (за умови сплати у повному обсязi вартостi спирту етилового його виробнику вiдповiдно до укладеного договору з урахуванням суми додаткових витрат)".

     4. У пунктi 4 додатка 1 слова та цифри "Перелiку лiкарських засобiв, у тому числi компонентiв кровi та виготовлених з них препаратiв, витрати на виробництво яких пiдлягають компенсацiї з державного бюджету на суму додаткових витрат, пов'язаних з пiдвищенням ставки акцизного збору на спирт етиловий, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.05.2005 N 403" замiнити словами та цифрами "Перелiку лiкарських засобiв, для виробництва яких використовується спирт етиловий, наведеного у додатку до Порядку використання у 2006 роцi коштiв державного бюджету, якi видiляються виробникам лiкарських засобiв для компенсацiї додаткових витрат, пов'язаних iз змiною ставки акцизного збору на спирт етиловий, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13.03.2006 N 275".

     5. У додатку 4:

    5.1. Пiсля слiв "код за ЄДРПОУ
               
"
додати слова "рахунок N   у банку  
(найменування банку)
  МФО банку   ";

     5.2. Пiсля рядка таблицi

     "

Сума додаткових витрат, зазначена в гарантiї банку (з розрахунку 17 грн. за 1 л 100-вiдсоткового спирту)   грн.

"

     додати рядок

     "

Сума додаткових витрат, перерахована разом iз сумою вартостi спирту (з розрахунку 17 грн. за 1 л 100-вiдсоткового спирту при отриманнi спирту)   грн.

".

Директор Департаменту з питань адмiнiстрування акцизного збору i контролю за виробництвом та обiгом пiдакцизних товарiв I. М. Гончар
Перший заступник Голови Державної служби лiкарських засобiв i виробiв медичного призначення I. Б. Демченко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.