ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ

вiд 4 серпня 2006 року N 824


Про встановлення контролю за перемiщенням транспортних засобiв, що ввозяться громадянами в залiзничних контейнерах або у вантажних автомобiлях, як несупроводжуваний багаж

     З метою вдосконалення митного контролю та митного оформлення транспортних засобiв в Київськiй регiональнiй митницi, що ввозяться на митну територiю України громадянами в залiзничних контейнерах або у вантажних автомобiлях як несупроводжуваний багаж, вiдповiдно до положень Порядку митного оформлення несупроводжуваного багажу, що перемiщується через митний кордон України, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 08.10.99 N 645 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України вiд 29.10.99 за N 739/4032, та вiдповiдно до Правил митного контролю та митного оформлення транспортних засобiв, що перемiщуються громадянами через митний кордон України, затверджених наказом Державної митної служби України вiд 17.11.2005 N 1118 i зареєстрованих у Мiнiстерствi юстицiї України вiд 25.11.2005 N 1428/11708, наказую:

     1. Затвердити Порядок митного оформлення транспортних засобiв, що ввозяться на митну територiю України несупроводжуваним багажем та оформлюються в пiдроздiлах Київської регiональної митницi (вiддiлi митного оформлення несупроводжуваного багажу (далi - ВМОНБ) та вiддiлi митного оформлення автотранспортних засобiв (далi - ВМОАЗ) (додаток).

     2. Адмiнiстратору доступу користувачiв ЄАIС митницi забезпечити посадовим особам митницi в межах їх повноважень доступ до ЄАIС Держмитслужби України для роботи з ПIК "Транспортнi засоби громадян".

     3. Начальникам вiддiлiв митного оформлення автотранспортних засобiв та вiддiлу митного оформлення несупроводжуваного багажу опрацювати з особовим складом Порядок митного оформлення транспортних засобiв, що ввозяться на митну територiю України несупроводжуваним багажем та оформлюються в пiдроздiлах Київської регiональної митницi.

     4. Контроль за виконанням даного наказу покласти на начальника вiддiлу митного оформлення несупроводжуваного багажу Крилача О. I. та начальника вiддiлу митного оформлення автотранспортних засобiв Безсмертного I. I.

     5. Загальний контроль покласти на заступника начальника митницi Ольховика О. М.

Начальник Київської регiональної митницi А. В. Макаренко

 

Додаток
ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Київської регiональної митницi
вiд 4 серпня 2006 р. N 824

Порядок
митного оформлення транспортних засобiв, що ввозяться на митну територiю України несупроводжуваним багажем та оформлюються в пiдроздiлах Київської регiональної митницi (вiддiлi митного оформлення несупроводжуваного багажу та вiддiлi митного оформлення автотранспортних засобiв)

1. Загальнi положення

     1.1. До несупроводжуваного багажу (далi - НСБ) вiдносяться предмети, в тому числi транспортнi засоби, що вiдправляються їх власником (або за його дорученням iншою фiзичною чи юридичною особою) i перетинають митний кордон України окремо вiд власника у залiзничних контейнерах або у вантажних автомобiлях.

     1.2. Факт вiдправлення НСБ iз-за кордону зазначається в митнiй декларацiї, яка заповнюється власником в одному примiрнику на прикордоннiй митницi при в'їздi в Україну.

     1.3. Формування електронних копiй митних декларацiй здiйснюється з використанням програмно-iнформацiйного комплексу (далi - ПIК) "Транспортнi засоби громадян".

2. Оформлення транспортних засобiв у вiддiлi митного оформлення несупроводжуваного багажу

     2.1. При отриманнi НСБ власник подає у ВМОНБ митну декларацiю, у якiй заявлено про НСБ, форму якої затверджено постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.07.97 N 748 "Про перелiк вiдомостей, що оголошуються громадянами за встановленою формою у разi перемiщення ними через митний кордон України товарiв та iнших предметiв".

     2.2. У разi отримання НСБ особою, яка дiє за дорученням власника, ця особа подає митницi декларацiю власника НСБ та вiдповiдне нотарiально засвiдчене доручення.

     2.3. Власник подає на бланку митної декларацiї два примiрники зобов'язання про доставку транспортного засобу (далi - ТЗ) до ВМОАЗ, для проведення подальшого митного оформлення транспортного засобу.

     2.4. Зобов'язання заповнюється вiдповiдно до пункту 3.2.5 наказу ДМСУ вiд 17.11.2005 N 1118.

     2.5. Електронна копiя зобов'язання про доставку ТЗ протягом чотирьох годин з моменту оформлення ТЗ передається уповноваженою посадовою особою ВМОНБ до ЄАIС у встановленому Держмитслужбою України порядку.

     2.6. Особi, яка здiйснила декларування, разом iз оригiналами технiчних документiв та iнших документiв, що були пiдставою для митного оформлення, передається один примiрник зобов'язання про доставку ТЗ до ВМОАЗ. Другий примiрник зобов'язання залишається у ВМОНБ, а засвiдчена копiя декларацiї актом прийому-передачi направляється до ВМОАЗ. Пiсля оформлення посвiдчення МД-6 копiя зобов'язання з вiдмiткою про проведення митного оформлення передається службовою запискою через загальний вiддiл митницi до ВМОНБ для зняття з контролю.

3. Оформлення транспортних засобiв у вiддiлi митного оформлення автотранспортних засобiв

     3.1. Власник подає декларацiю разом iз оригiналами технiчних документiв, що були пiдставою для оформлення транспортного засобу у ВМОНБ.

     3.2. Оформлення транспортного засобу проводиться вiдповiдно до наказу Держмитслужби України вiд 17.11.2005 N 1118 "Про затвердження Правил митного контролю та митного оформлення транспортних засобiв, що перемiщуються громадянами через митний кордон України", Технологiчної схеми митного оформлення транспортних засобiв (номерних вузлiв та агрегатiв до транспортних засобiв), що ввозяться громадянами в Україну, затвердженої наказом Київської регiональної митницi вiд 20.05.2004 N 525, та Технологiчної схеми проведення аналiзу та перевiрки документiв, що надаються громадянами пiд час оформлення транспортних засобiв з наданням пiльг, затвердженої наказом Київської регiональної митницi вiд 14.03.2006 N 281.

Начальник вiддiлу митного оформлення автотранспортних засобiв I. I. Безсмертний
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.