ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

18.01.2007р. N 11/2-10/402-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць
Начальнику Регiональної iнформацiйної митницi
Копосову С.А.


Щодо використання бланкiв посвiдчень про реєстрацiю транспортних засобiв старого зразка

     Повiдомляємо, що наказом Держмитслужби України вiд 15.11.06 N 1010 "Про внесення змiн до Правил митного контролю та митного оформлення транспортних засобiв, що перемiщуються громадянами через митний кордон України", зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 20.12.06 за N 1332/13206, Правила митного контролю та митного оформлення транспортних засобiв, що перемiщуються громадянами через митний кордон України, затвердженi наказом Держмитслужби України вiд 17.11.05 N 1118, зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 25.11.05 за N 1428/11708, доповнено формою посвiдчення про реєстрацiю транспортного засобу (далi - нова форма посвiдчення).

     Пунктом 3 згаданого наказу встановлено, що до 31.12.07 дозволено використовувати бланки Посвiдчення про реєстрацiю транспортного засобу старого зразка поряд з бланками нової форми посвiдчення.

     У зв'язку з цим керiвникам митних органiв пiд особисту вiдповiдальнiсть забезпечити внесення до бланкiв старого зразка пiдпорядкованими посадовими особами iнформацiї всiх граф, визначених у новiй формi посвiдчення. Вiдомостi, внесення яких не передбачене бланками старого зразка, повиннi заноситись на зворотню сторону паперового примiрника цього бланку. Додатково мають вноситись такi данi:

     - тип транспортного засобу;

     - код згiдно з УКТЗЕД;

     - колiр транспортного засобу;

     - митниця оформлення;

     - дата, номер, серiя унiфiкованої митної квитанцiї МД-1, за якою було сплачено податки та збори.

     Вiдомостi щодо дати виготовлення транспортного засобу (день, мiсяць, рiк виготовлення) повиннi вноситись до графи "Рiк випуску" бланку старого зразка, а серiя i номер паспорта, ким вiн виданий та країна постiйного проживання особи, якою ввезено транспортний засiб на митну територiю України, та особи, на iм'я якої видається посвiдчення, - до вiдповiдних граф цього бланку.

     При цьому зазначаємо, що електронна копiя посвiдчення повинна вiдповiдати новiй формi посвiдчення.

     Регiональнiй iнформацiйнiй митницi (Копосов С.А.) доопрацювати програмне забезпечення для внесення посадовими особами митних органiв вiдомостей вiдповiдно до нової форми посвiдчення до бланкiв старого зразка.

     До внесення зазначених змiн до програмного забезпечення внесення вiдомостей, згаданих вище, до паперової копiї здiйснюється власноручно посадовою особою митного органу, яка проводить видачу посвiдчення.

     Звертаємо увагу, що випадки застосування митних обмежень щодо вiдчуження, передання у користування або володiння транспортних засобiв та строки накладення таких обмежень встановленi статтями 8 та 11 Закону України вiд 13.09.01 N 2681-III "Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарiв та транспортних засобiв, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територiю України", а також пунктом 2 роздiлу II "Прикiнцевi положення" Закону України вiд 07.12.00 N 2134-III "Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України щодо регулювання ринку автомобiлiв в Українi".

     Враховуючи викладене, за наявностi таких обмежень запис "(крiм батькiв, одного iз подружжя, дiтей, рiдних братiв i сестер)" у бланках старого зразка пiдлягає викресленню, а внесення термiну, на який накладається обмеження, здiйснюється шляхом викреслення слова "двох" та внесення запису вiдповiдно до строку, встановленого законодавством України.

     Усi змiни та додаткова iнформацiя, що вносяться до бланку посвiдчення старого зразка, мають бути завiренi вiдтиском особистої номерної печатки посадової особи митного органу, яка проводила його видачу.

Перший заступник Голови Служби Р.А.Черкасський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.