ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 14.03.2007 р. N 11/2-10/2584-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Щодо митного оформлення комплектних об'єктiв

     У зв'язку зi зверненнями, що надходять на адресу Держмитслужби щодо питань, якi виникають при здiйсненнi митного контролю та митного оформлення комплектних об'єктiв, що перемiщуються через митний кордон України, вiдповiдно до Порядку прийняття рiшення про класифiкацiю комплектного об'єкта згiдно з УКТЗЕД, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 12.12.2005 N 1219 (далi - Порядок), зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 13.01.2006 за N 26/11900, повiдомляємо.

     Якщо до встановленого в рiшеннi митного органу про класифiкацiю комплектного об'єкта згiдно з УКТЗЕД строку комплектний об'єкт не був ввезений на митну територiю України (вивезений за межi митної територiї України) та задекларований у повному обсязi, то митний орган на пiдставi заяви пiдприємства може продовжити зазначений строк, з урахуванням форс-мажорних або iнших суттєвих обставин, що повиннi бути документально пiдтвердженi пiдприємством.

     Прийняття митним органом рiшення щодо продовження строку, протягом якого пiдприємство повинно ввезти на митну територiю України (вивезти за межi митної територiї України) та здiйснити декларування комплектного об'єкта, який перевищує шiсть мiсяцiв здiйснюється митним органом за погодженням з Держмитслужбою України. Погодження з Держмитслужбою здiйснюється пiсля прийняття позитивного рiшення митним органом. При цьому до Департаменту декларування та митних режимiв надсилаються з iнформацiйним листом митницi копiї документiв, що були пiдставою для прийняття позитивного рiшення митним органом.

     Прошу забезпечити контроль за перемiщенням комплектних об'єктiв.

Перший заступник Голови Державної митної служби України Р. А. Черкасський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.