ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

10.01.09 N 11/6-10/92-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


     Повiдомляємо, що згiдно з наказом Держмитслужби вiд 20.10.2008 N 1162 внесенi змiни до Порядку прийняття рiшення про класифiкацiю комплектного об'єкта згiдно з УКТЗЕД, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 12.12.2005 N 1219, зареєстрованого в Мiн'юстi 13.01.2006 за N 26/11900 (далi - Порядок).

     Зокрема, Порядок доповнено пунктом 3.3, яким передбачено, що митний орган на пiдставi Заяви пiдприємства та згiдно з умовами пунктiв 2.2 та 2.5 Порядку може продовжити ранiше встановлений строк перемiщення та декларування комплектного об'єкта з урахуванням форс-мажорних та iнших обставин, якi перешкоджають виконанню умов зовнiшньоекономiчного договору (контракту), що повиннi бути документально пiдтвердженi пiдприємством.

     Таким чином, до закiнчення строку перемiщення та декларування комплектного об'єкта пiдприємство може звернутись до митного органу iз заявою щодо продовження ранiше встановленого строку, за формою, встановленою наказом Держмитслужби вiд 09.08.2005 N 735, зареєстрованим у Мiн'юстi 26.08.2005 за N 934/11214 (далi - Заява).

     При цьому в преамбулi Заяви пiсля слiв "дозвiл на" зазначається: "продовження строку, протягом якого комплектний об'єкт (зазначається найменування комплектного об'єкта) класифiкований за кодом (зазначається код комплектного об'єкта згiдно з УКТЗЕД) згiдно з УКТЗЕД буде ввезено на митну територiю України (вивезено за межi митної територiї України)".

     У роздiлi 3 Заяви зазначається дата, до якої комплектний об'єкт буде ввезено на митну територiю України (вивезено за межi митної територiї України) та здiйснено його декларування в повному обсязi.

     У разi надання митним органом дозволу на продовження строку перемiщення та декларування комплектного об'єкта, митним органом заповнюються вiдповiднi роздiли Заяви. При цьому в роздiлi "Рiшення митного органу" вчиняється запис "Строк перемiщення комплектного об'єкта продовжено". У роздiлi "Строк дiї дозволу / особливi умови дозволу / причини вiдмови" митний орган зазначає дату, до якої ввезення на митну територiю України (вивезення за межi митної територiї України) та декларування комплектного об'єкта в повному обсязi повинно бути завершено.

     Якщо митним органом надано дозвiл на продовження строку перемiщення та декларування комплектного об'єкта понад шiсть мiсяцiв з дня завершення митного оформлення першої партiї складових комплектного об'єкта, то копiя Заяви, заповненої у вищезазначеному порядку, та документiв, що були пiдставою для прийняття рiшення, направляються для погодження до Департаменту декларування та митних режимiв Держмитслужби.

     У такому випадку митне оформлення складових комплектного об'єкта здiйснюється виключно пiсля погодження Держмитслужбою продовження строку перемiщення та декларування комплектного об'єкта.

     Листи Держмитслужби вiд 26.01.2006 N 11/2-10/761-ЕП вiд 14.03.2007 N 11/2-10/2584-ЕП, уважати такими, що втратили чиннiсть.

Заступник Голови Служби О.О.Федоров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.