МIНIСТЕРСТВО ТРАНСПОРТУ ТА ЗВ'ЯЗКУ УКРАЇНИ

НАКАЗ

21.06.2007 N 552


Про затвердження Змiн до Правил планування перевезень вантажiв

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
10 липня 2007 р. за N 787/14054


     Вiдповiдно до пункту 4 Положення про Мiнiстерство транспорту та зв'язку України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 06.06.2006 N 789, та пункту 5 Статуту залiзниць України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 06.04.98 N 457, наказую:

     1. Абзац п'ятий пункту 20 Змiн до Правил планування перевезень вантажiв, затверджених наказом Мiнтрансзв'язку вiд 12.09.2005 N 540 та зареєстрованих у Мiн'юстi України 04.10.2005 за N 1142/11422, виключити.

     2. Затвердити Змiни до Правил планування перевезень вантажiв, затверджених наказом Мiнiстерства транспорту України вiд 09.12.2002 N 873 та зареєстрованих у Мiнiстерствi юстицiї України 29.12.2002 за N 1030/7318, що додаються.

     3. Державнiй адмiнiстрацiї залiзничного транспорту України (Козак В.В.):

     3.1. Забезпечити подання цього наказу в установленому порядку до Мiнiстерства юстицiї України для державної реєстрацiї.

     3.2. Довести цей наказ до вiдома працiвникiв залiзниць, пiдприємств, органiзацiй, установ, експедиторiв та громадян, якi користуються послугами залiзничного транспорту.

     4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Мiнiстра Корнiєнка В.В.

Мiнiстр М.Рудьковський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнтрансзв'язку України
21.06.2007 N 552
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
10 липня 2007 р. за N 787/14054

ЗМIНИ
до Правил планування перевезень вантажiв

     1. Пункт 1.4 викласти в такiй редакцiї:

     "1.4. Передача замовлень на перевезення вантажовiдправниками та їх узгодження залiзницею здiйснюється через автоматизовану систему "МЕСПЛАН" (далi - АС МЕСПЛАН)".

     2. Пункт 1.5 виключити.

     3. У пунктi 2.2:

     абзац перший викласти в такiй редакцiї:

     "2.2. Згiдно з договором про органiзацiю перевезень не пiзнiше 12 днiв до початку наступного мiсяця вiдправник надає залiзницi вiдправлення мiсячне замовлення на перевезення вантажiв за формою ГУ-12 або формою ГУ-12К (додатки 1 i 2) через АС МЕСПЛАН або на електронному носiї у формi, сумiснiй з АС МЕСПЛАН, iз зазначенням обсягiв перевезень у вагонах (контейнерах) i тонах. Замовлення оформляється окремо для кожної номенклатури вантажу (додаток 3), для кожної станцiї вiдправлення";

     доповнити пункт абзацом шостим у такiй редакцiї:

     "Порожнi власнi контейнери, якi повертаються власнику пiсля вивантаження, перевозяться за планом або за додатковим замовленням".

     4. Друге речення абзацу першого пункту 2.5 виключити.

     5. Пункт 2.6 пiсля слова i цифри "додаток 5" доповнити словами "в електронному виглядi".

     6. Пункт 2.7 виключити.

     7. Пункт 2.14 доповнити абзацом другим у такiй редакцiї: "Порядок планування перевезень вантажiв з використанням електронного документообiгу наведено в роздiлi 7".

     8. У пунктi 3.7:

     в абзацi першому слова "а також надсилає заяву до Укрзалiзницi безпосередньо або через начальника станцiї" виключити;

     в абзацi другому перше речення виключити, друге речення в кiнцi пiсля слiв "та третi країни" доповнити словами "i портами".

     9. Пункт 3.8 виключити.

     10. У пунктi 3.10 слова i цифри "пунктах 3.8 i 3.9" замiнити словом i цифрами "пунктi 3.9".

     11. Пункт 6.10 доповнити абзацом у такiй редакцiї:

     "Якщо мiсячний план або додаткове замовлення виконано в цiлому за мiсяць, розрахунки за штрафами, нарахованими за невиконання плану (замовлення) в окремi декади, не провадяться".

     12. Додаток 4 доповнити графою 7 з найменуванням "Дата вiдвантаження".

     13. Доповнити Правила планування перевезень вантажiв роздiлом 7 у такiй редакцiї:

"7. Порядок планування перевезень вантажiв в автоматизованiй системi АС МЕСПЛАН

     7.1. Планування перевезення вантажiв у межах України

     7.1.1. Планування перевезення вантажiв у межах України здiйснюється з використанням автоматизованої системи документообiгу (далi - АС МЕСПЛАН) вiдповiдно до Правил та цього Порядку.

     7.1.2. Залiзниця забезпечує введення в АС МЕСПЛАН мiсячних та додаткових замовлень на перевезення вантажiв у межах України, наданих вiдправниками залiзницi в порядку, визначеному Правилами на договiрних засадах безкоштовно.

     Замовлення вiдправникiв, що перевозять вантажi за пред'явленням, а також залiзничних пiдприємств, що здiйснюють перевезення для своїх потреб, також вводяться в систему АС МЕСПЛАН.

     Уведення замовлень на перевезення вантажiв у контейнерах, а також порожнiх контейнерiв здiйснюють станцiї вiдправлення за фактом навантаження. Якщо контейнери у вагонi рiзних вiдправникiв перевозяться на рiзнi станцiї призначення та (або) для рiзних одержувачiв у поле "станцiя призначення" вводиться перша станцiя призначення або розпилення. При цьому вiдправником вважається начальник станцiї вiдправлення, а одержувачем - начальник станцiї призначення або розпилення.

     7.1.3. Узгодження мiсячних планових замовлень на перевезення вантажiв у межах України в системi АС МЕСПЛАН проводиться на рiвнi залiзницi в термiни, установленi Правилами. Пiсля завершення термiну вводу мiсячних планiв новi замовлення вводяться як додатковi згiдно з Правилами.

     Переведення в АС МЕСПЛАН додаткових замовлень на перевезення вантажiв у межах України iз статусу "заявлено" в статус "узгоджено" проводиться автоматично.

     7.1.4. Коригування узгоджених мiсячних планiв перевезень у межах України здiйснюється вiдповiдно до пунктiв 2.9, 2.10 Правил не пiзнiше двох дiб з моменту одержання заявки.

     Коригування мiсячного плану в АС МЕСПЛАН залiзниця здiйснює шляхом часткової замiни плану в статусi "узгоджено" або в разi потреби необхiдностi повного видалення плану iз статусу "узгоджено", введення нового замовлення в статус "заявлено" та автоматичне переведення його в статус "узгоджено" допускається в межах узгодженого мiсячного плану.

     При проведеннi вводу або коригування замовлення в системi АС МЕСПЛАН забезпечується ведення iсторiї роботи iз замовленням для кожного користувача з можливiстю перегляду цiєї iсторiї.

     7.1.5. Замовлення на додатковi плани перевезень вантажiв вiдправники надають через АС МЕСПЛАН, разовi вантажовiдправники надають на станцiю, в дирекцiю або на залiзницю у порядку, визначеному Правилами.

     Уведення замовлення в АС МЕСПЛАН забезпечується на рiвнi надання замовлення, де i залишається його оригiнал у паперовому виглядi, або з робочого мiсця вiдправника з наступним письмовим пiдтвердженням.

     Замовлення на надолуження надається у порядку, передбаченому пунктом 2.13 Правил.

     7.1.6. У випадках, коли на станцiї немає доступу для введення замовлення до АС МЕСПЛАН, начальник станцiї приймає замовлення вiд вiдправника i залишає оригiнал у себе. Для введення замовлення в АС МЕСПЛАН станцiя в той самий день передає його копiю або за встановленим на дирекцiї порядком всi необхiднi данi в дирекцiю або на пункт вводу iнформацiї (опорну станцiю), де забезпечується введення цього замовлення в АС МЕСПЛАН в той самий день.

     Про узгодження або вiдмову замовлення залiзниця повiдомляє вiдправника.

     7.1.7. З метою недопущення введення одного й того самого замовлення декiлька разiв в АС МЕСПЛАН дiє контроль. Якщо при введенi нового замовлення у системi є замовлення, яке збiгається за реквiзитами:

     вид плану;

     дата надання замовлення;

     станцiя вiдправлення;

     вiдправник;

     станцiя призначення;

     код вантажу;

     вантажоодержувач;

     кiлькiсть вагонiв;

     кiлькiсть тонн,

     замовлення запам'ятовується з наданням попередження. У разi потреби дублiкат видаляється користувачем.

     7.2. Планування перевезень вантажiв у межах країн СНД та Балтiї

     Планування перевезень вантажiв у межах країн СНД та Балтiї здiйснюється згiдно з Правилами (пункти 2.1, 2.2) та цим Порядком.

     7.2.1. Iмпортнi перевезення

     Мiсячнi замовлення на перевезення вантажiв в Україну з країн СНД та Балтiї надходять в АС МЕСПЛАН через сервер Державного пiдприємства "Головний iнформацiйно-обчислювальний центр Укрзалiзницi" (далi - ГIОЦ УЗ) за 14 днiв до початку планового мiсяця.

     Залiзницi призначення розглядають можливiсть приймання заявлених обсягiв, у разi потреби здiйснюють коригування i не пiзнiше нiж за 8 днiв до початку планового мiсяця переводять цi замовлення в статус "узгоджено" або "не узгоджено".

     Додатковi замовлення на перевезення вантажiв в Україну з країн СНД та Балтiї розглядаються залiзницями щодоби i в термiн не бiльше 5 робочих днiв у разi потреби коригуються та переводяться в статус "узгоджено" або "не узгоджено".

     7.2.2. Експортнi перевезення

     Замовлення на перевезення вантажiв з України в країни СНД та Балтiї вводяться в АС МЕСПЛАН не пiзнiше нiж за 14 днiв до початку планового мiсяця. ГIОЦ УЗ за 14 днiв до початку планового мiсяця передає введенi в систему замовлення IОЦ ЗА.

     Пiсля пiдтвердження замовлення, отриманого через ГIОЦ УЗ у виглядi змiни її статусу, залiзниця дозволяє навантаження за узгодженими замовленнями i вiдхиляє за неузгодженими.

     Додатковi замовлення на перевезення вантажiв з України в країни СНД та Балтiї вводяться в АС МЕСПЛАН по мiрi їх надходження. Пiсля пiдтвердження замовлення у виглядi змiни його статусу залiзниця дозволяє навантаження за узгодженими замовленнями i вiдхиляє за неузгодженими.

     7.3. Планування перевезень експортних, iмпортних i транзитних вантажiв

     Планування перевезень експортних, iмпортних i транзитних вантажiв здiйснюється у електроннiй системi АС МЕСПЛАН вiдповiдно до роздiлу 3 Правил, а також з урахуванням вимог чинних нормативних документiв.

     7.3.1. Експортнi перевезення

     7.3.1.1. Вiдправники експортних вантажiв надають через АС МЕСПЛАН мiсячнi плановi замовлення на перевезення залiзницям згiдно з пунктами 3.1, 3.2 Правил.

     7.3.1.2. Введення в АС МЕСПЛАН мiсячних замовлень на перевезення експортних вантажiв забезпечує залiзниця вiдправлення в термiни, установленi Правилами (роздiл 3).

     7.3.1.3. Укрзалiзниця узгоджує плани перевезень експортних вантажiв з морськими та рiчковими портами, iз залiзничними адмiнiстрацiями iноземних держав згiдно з пунктами 3.5, 3.6 цих Правил.

     7.3.1.3.1. Уведене вiдправником замовлення розглядається портом призначення в АС МЕСПЛАН та за умови його погодження замовлення iз статусу "заявлено" переводиться портом в статус "узгоджено портом". При узгодженнi заявки порт може зазначити в полi "примiтка" умови вiдвантаження.

     У разi вiдмови в прийманнi порт переводить заявку iз статусу "заявлено" у статус "не узгоджено портом".

     Якщо протягом однiєї доби i бiльше порт не змiнив статусу заявки iз "заявлено" на "узгоджено портом", заявка залишається у статусi "заявлено".

     7.3.1.3.2. Припортова або прикордонна залiзниця здiйснює узгодження замовлень шляхом вiдмiтки "узгоджено залiзницею призначення" або "не узгоджено залiзницею призначення" у вiдведеному полi. При цьому припортова залiзниця може здiйснити узгодження тiльки пiсля узгодження порту в системi. У разi потреби залiзниця призначення вказує умови вiдвантаження в полi "примiтка".

     Якщо залiзниця призначення не змiнила статусу узгодженої портом заявки для вагонних вiдправок протягом доби, для маршрутних вiдправок протягом двох дiб, заявка змiнює статус на "не узгоджено залiзницею призначення". Остаточне рiшення щодо узгодження або неузгодження заявки приймає Укрзалiзниця.

     7.3.1.3.3. Якщо перевезення планується у власних або орендованих вагонах, то така заявка розглядається власником/оператором цих вагонiв з можливiстю змiни вiдповiдного статусу "узгоджено"/"не узгоджено".

     Якщо власник/оператор вагонiв не змiнив статус заявки протягом доби, заявка змiнює статус на "не узгоджено".

     7.3.1.3.4. При плануваннi перевезень зернових вантажiв на експорт через припортовi зерновi комплекси в заявцi у вiдведеному полi має бути вiдмiтка зернотрейдера "узгоджено". Заявка на перевезення зернових вантажiв без вiдмiтки зернотрейдера залишається у статусi "заявлено".

     7.3.1.4. Пiсля усiх необхiдних узгоджень Укрзалiзниця не пiзнiше нiж за 4 днi до початку планового мiсяця переводить в АС МЕСПЛАН затвердженi керiвництвом Укрзалiзницi експортнi плани iз статусу "заявлено" в статус "узгоджено". Замовлення, якi тимчасово не узгодженi приймальною стороною, Укрзалiзниця переводить у статус "вiдкладено". Замовлення на перевезення, у прийманнi яких вiдмовлено приймальною стороною, Укрзалiзниця переводить в АС МЕСПЛАН у статус "не узгоджено". Необхiднi примiтки, наданi приймальною стороною, Укрзалiзниця зазначає в АС МЕСПЛАН у полi "примiтка".

     На пiдставi узгоджених експортних планiв АС МЕСПЛАН розраховує добовi норми передачi вантажiв через захiднi прикордоннi переходи, норми вивантаження у портах, якi автоматично включаються в усi довiдки щодо виконання норм передачi та вивантаження.

     Укрзалiзниця надає залiзничним адмiнiстрацiям iноземних держав норми передачi/приймання у виглядi електронних передатних телеграм, сформованих АС МЕСПЛАН. Портам норми надаються у виглядi електронних протоколiв узгоджень, сформованих АС МЕСПЛАН.

     Залiзницi доводять узгоджений мiсячнiй експортний план до станцiй навантаження порядком, установленим начальником залiзницi.

     7.3.1.5. Замовлення на додатковi перевезення експортних вантажiв вiдправники надають в управлiння залiзницi через АС МЕСПЛАН згiдно з Правилами. При введеннi замовлення в АС МЕСПЛАН необхiдно вказати при перевезеннi на експорт через сухопутнi прикордоннi переходи в третi країни - прикордонний перехiд, експедиторiв для транзитних держав; при перевезенi на експорт через порти - назву припортової станцiї (порту), вантажоодержувача та експедитора в порту. Уведення додаткового замовлення на експортне перевезення в АС МЕСПЛАН забезпечує залiзниця згiдно з замовленням вiдправникiв. Оригiнал (або факсокопiя - на залiзницях це може бути передбачено договором) замовлення в паперовому виглядi залишається в залiзницi.

     7.3.1.6. Укрзалiзниця на пiдставi введеного залiзницею в АС МЕСПЛАН додаткового замовлення вiдправника пiд статусом "заявлено" проводить узгодження цього замовлення iз залiзничними адмiнiстрацiями iноземних держав або портом у встановленому порядку. Стандартна телеграма-запит для узгодження формується системою АС МЕСПЛАН на пiдставi введеного додаткового замовлення.

     7.3.1.7. Пiсля узгодження додаткового експортного перевезення Укрзалiзниця переводить замовлення в АС МЕСПЛАН iз статусу "заявлено" в статус "узгоджено", або "вiдкладено" чи "не узгоджено" залежно вiд вiдповiдi приймальної сторони.

     Залiзниця на пiдставi погодження Укрзалiзницi в АС МЕСПЛАН доводить додатковий експортний план до станцiї навантаження у встановленому на залiзницi порядку. Необхiднiсть надання на станцiї телеграм-наказiв визначається начальником залiзницi з урахуванням вимог Правил та чинного законодавства.

     7.3.1.8. Коригування експортних планiв у системi АС МЕСПЛАН здiйснюється у такому порядку:

     7.3.1.8.1. При перевезеннi через морськi та рiчковi порти України за наявностi згоди порту в межах узгоджених обсягiв в одному напрямку в статусi "узгоджено" залiзницi можуть коригувати станцiю вiдправлення, найменування вiдправника, вантажоодержувача, країну призначення, рiд вантажу (у межах однiєї номенклатурної групи), рiд та власнiсть рухомого складу.

     7.3.1.8.2. При перевезеннi через сухопутнi прикордоннi переходи в статусi "узгоджено" залiзницi можуть коригувати станцiю вiдправлення, рiд вантажу (у межах однiєї номенклатурної групи), рiд та власнiсть рухомого складу.

     7.3.1.8.3. Про всi коригування, що призводять до змiни обсягiв перевезень вантажiв у портах та через захiднi прикордоннi переходи залiзницi повiдомляють Укрзалiзницю засобами електронної пошти в добовий термiн.

     7.3.1.8.4. Коригування експортних обсягiв як в сторону зменшення, так i збiльшення здiйснює Укрзалiзниця. На пiдставi вiдкоригованих планiв залiзницi вносять вiдповiднi змiни до планiв вiдправникiв, яких це стосується.

     7.3.2. Транзитнi перевезення

     7.3.2.1. Планування перевезень транзитних вантажiв здiйснюється Укрзалiзницею на пiдставi пунктiв 3.11-3.14 Правил, Порядку планування перевезень вантажiв у мiжнародному сполученi та протоколiв об'ємних нарад.

     7.3.2.2. Мiсячнi замовлення на транзитнi перевезення з країн СНД та Балтiї в порти України та захiднi країни вводяться в АС МЕСПЛАН шляхом завантаження замовлень на перевезення вiд залiзниць держав СНД з системи АС МЕСПЛАН мiждержавного рiвня згiдно з чинною технологiєю.

     7.3.2.3. Додатковi замовлення на перевезення транзитних вантажiв надходять до Укрзалiзницi iз Центра транспортного сервiсного обслуговування ВАТ "Росiйськi залiзницi" (далi - ЦФТО ВАТ "РЗ") у виглядi телеграм електронною поштою. Уведення додаткових планiв у АС МЕСПЛАН забезпечує Укрзалiзниця.

     7.3.2.4. Пiдтвердження мiсячного i додаткових планiв на перевезення транзитних вантажiв Укрзалiзниця надає в ЦФТО ВАТ "РЗ" телеграмою засобами електронної пошти.

     7.3.2.5. Переведення замовлень на транзитнi перевезення iз статусу "заявлено" в статус "узгоджено" та коригування цих замовлень в АС МЕСПЛАН здiйснює Укрзалiзниця. На пiдставi узгоджених транзитних планiв АС МЕСПЛАН розробляє норми приймання транзитних вантажiв для схiдних прикордонних переходiв.

     7.3.3. Iмпортнi перевезення

     7.3.3.1. Планування перевезень iмпортних вантажiв здiйснюється Укрзалiзницею на пiдставi пунктiв 3.11-3.14 Правил, Порядку планування перевезень вантажiв у мiжнародному сполученi та протоколiв об'ємних та прикордонних нарад.

     7.3.3.2. Замовлення на ввезення в Україну iмпортних вантажiв через захiднi сухопутнi прикордоннi переходи Укрзалiзниця отримує вiд iнозалiзниць у виглядi електронних телеграм.

     7.3.3.3. Пiдтвердження приймання iмпортних вантажiв Укрзалiзниця здiйснює засобами електронної пошти.

     7.3.3.4. Уведення планiв перевезень iмпортних вантажiв в АС МЕСПЛАН у статус "заявлено" та переведення в статус "узгодження" здiйснює залiзниця або станцiя, через яку iмпортний вантаж надходить в Україну за фактом надходження вантажiв.

     7.4. Порядок вiдкриття робочого мiсця користувача АС МЕСПЛАН

     7.4.1. Для вiдкриття робочого мiсця користувача АС МЕСПЛАН необхiдно налаштувати шлях доступу до WEB частини робочого мiсця на комп'ютерi користувача i описати користувача на вузлi автоматизованої системи керування вантажними перевезеннями Укрзалiзницi (далi - АСК ВП УЗ) залiзницi чи ГIОЦ.

     7.4.2. Шлях доступу до WEB частини робочого мiсця налаштовується залежно вiд мiсця розташування абонента. Абоненти рiвня станцiї, дирекцiї чи залiзницi мають доступ до WEB частини залiзницi. Абоненти рiвня адмiнiстрацiї мають доступ до WEB частини адмiнiстрацiї. Абоненти рiвня вiдправника мають доступ до АС МЕСПЛАН через мережу Iнтернет. Роботи з пiдключення абонентiв до WEB частини робочого мiсця АС МЕСПЛАН проводять працiвники технiчних служб залiзницi.

     7.4.3. Опис нового користувача в системi АС МЕСПЛАН проводиться в два етапи, шляхом створення нового абонента в моделi абонентiв вузла АСК ВП УЗ i наданню йому вiдповiдних прав в АС МЕСПЛАН. Роботи з опису нового користувача проводить користувач АС МЕСПЛАН з правами адмiнiстратора.

     7.5. Порядок роботи вiдправника в АС МЕСПЛАН

     7.5.1. Вiдправники, якi уклали договiр з залiзницею щодо роботи в АС МЕСПЛАН, набувають право введення замовлень на перевезення вантажу та декадних заявок в АС МЕСПЛАН безпосередньо

     з робочого мiсця, пiдключеного через мережу Iнтернет, та вiдстеження порядку узгодження свого замовлення i вiдображення у довiдковiй системi ГIОЦ УЗ виконання плану навантаження за своїм замовленням.

     7.5.2. Уведення мiсячних та додаткових замовлень на перевезення в АС МЕСПЛАН вiдправники здiйснюють згiдно з цим Порядком. При цьому оригiнали замовлень та декадних заявок вiдправник надає згiдно з Правилами та цим Порядком.

     7.5.3. Переведення замовлення вiдправника в статус "узгоджено" в системi АС МЕСПЛАН здiйснюється залiзницями та Укрзалiзницею згiдно з пунктами 7.1-7.3 цього Порядку. Переведення декадної заявки в статус "узгодженої" здiйснюється працiвниками станцiї пiсля узгодження її начальником станцiї чи його заступником.

     7.6. Порядок ведення облiкової картки при плануваннi перевезень в АС МЕСПЛАН

     7.6.1. Облiк виконання плану навантаження здiйснюється вiдповiдно до роздiлу 6 Правил.

     Пiдставою для ведення облiкової картки на станцiї є:

     - при перевезеннi за мiсячним планом - замовлення форми ГУ-12 та наявнiсть узгодження цього замовлення в системi АС МЕСПЛАН;

     - при перевезеннi за додатковим планом - замовлення вiдправника на станцiї вiдправлення та наявнiсть узгодження його в системi АС МЕСПЛАН. Якщо вiдправник надав замовлення в дирекцiю або залiзницю - пiдставою є наявнiсть узгодженого замовлення в системi АС МЕСПЛАН та повiдомлення начальника станцiї у встановленому на залiзницi порядку.

     7.6.2. У разi, коли на станцiї вiдсутнiй доступ до автоматизованої системи АС МЕСПЛАН, а додаткове замовлення на вiдвантаження вiдправник надав дирекцiї або залiзницi, пiдставою для ведення облiкової картки є розпорядження залiзницi або дирекцiї, надане в установленому начальником залiзницi порядку.

     Пiсля набуття замовлення статусу "узгоджено" АС МЕСПЛАН здiйснює формування бланку облiкової картки та внесення до неї даних замовлення.

     7.6.3. Вiдповiдно до узгодженої декадної заявки заповнюються графи 2 i 3 облiкової картки, за вiдсутностi декадної заявки цi графи заповнюються у розмiрi середньодобової величини, виходячи iз замовленого обсягу перевезення i кiлькостi дiб, протягом яких заплановано здiйснити перевезення.

     7.6.4. Кiлькiсть поданих вагонiв (контейнерiв) пiд навантаження (графа 4) визначається за пам'яткою про користування вагонами (контейнерами).

     7.6.5. Кiлькiсть завантажених вагонiв (контейнерiв) i тонн (графи 5 i 6) визначається на пiдставi оформлених перевiзних документiв i пам'яток про користування вагонами (контейнерами).

     7.6.6. У разi невиконання плану навантаження за добу в графi 7 зазначається причина недовантаження.

     7.6.7. Данi про навантаження на залiзницi призначення зазначаються у графах 10-15 на пiдставi перевiзних документiв.

     7.6.8. Iнформацiю про вищезазначенi вiдомостi пiсля закiнчення кожної облiкової доби станцiя надає вiдправнику. За наявностi зауважень до цих вiдомостей вiдправник надає їх станцiї протягом 24 годин з моменту отримання, станцiя включає цi зауваження до графи 7 або зазначає про них в доповненнi до облiкової картки. Неотримання станцiєю зауважень вiдправника протягом 24 годин з моменту отримання iнформацiї свiдчить про погодження ним даних, зазначених в облiковiй картцi.

     7.6.9. Пiсля закiнчення мiсяця облiкова картка роздруковується на паперi i пiдписується працiвниками станцiї i вiдправника.

     Якщо були зауваження вiдправника щодо ведення облiкової картки, вони також роздруковуються, пiдписуються працiвником вiдправника i додаються до облiкової картки.

     7.6.10. Визначення вiдповiдальностi за невиконання плану перевезення та нарахування штрафу провадиться у порядку, установленому Статутом залiзниць України i Правилами".

Заступник генерального директора Укрзалiзницi М.I.Сергiєнко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.