ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

03.08.2007 N 10/1-3/1360-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць (крiм Регiональної iнформацiйної митницi)


Щодо митного оформлення комплектних об'єктiв

     Звертаю увагу керiвникiв митних органiв на обов'язковiсть виконання вимог пунктiв 2.1 та 2.4 Порядку прийняття рiшення про класифiкацiю комплектного об'єкта згiдно з УКТЗЕД, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 12.12.05 N 1219 (далi - Порядок), при прийняттi митним органом рiшення про класифiкацiю комплектного об'єкта згiдно з УКТЗЕД, а саме заповнення пiдприємствами та посадовими особами митних органiв окремих роздiлiв заяви пiдприємства про класифiкацiю комплектного об'єкта згiдно з УКТЗЕД (далi - Заява).

     Пунктом 2.1 Порядку, зокрема встановлено, що у роздiлi 3 Заяви зазначається строк, протягом якого комплектний об'єкт буде ввезено на митну територiю України (вивезено за межi митної територiї України) та здiйснено його декларування в повному обсязi.

     Строк перемiщення через митний кордон України комплектного об'єкта обчислюється, починаючи з дня завершення митного оформлення митним органом першої партiї складових комплектного об'єкта.

     Пунктом 2.4 Порядку, зокрема встановлено, що у роздiлi "Строк дiї дозволу / особливi умови дозволу / причини вiдмови" митний орган зазначає окремо строк дiї Рiшення та строк, протягом якого пiдприємство повинно ввезти на митну територiю України (вивезти за межi митної територiї України) та здiйснити декларування комплектного об'єкта в повному обсязi з урахуванням термiнiв поставки комплектного об'єкта.

     Положеннями статей 251 та 252 Цивiльного кодексу України (зi змiнами), встановлено, що строком є певний перiод у часi, зi спливом якого пов'язана дiя чи подiя, яка має юридичне значення. Строк визначається роками, мiсяцями, тижнями, днями або годинами.

Директор Департаменту декларування та митних режимiв В.П.Науменко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.