ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

25.10.07 N 11/6-9/10915-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць
Начальникам митниць


Про виконання наказу вiд 18.05.07 N 417 i заповнення графи 49 ВМД

     У зв'язку iз запитами митних органiв щодо виконання вимог наказу Державної митної служби України вiд 18.05.07 N 417 "Про затвердження Порядку ведення облiку та подання митним органам звiтностi щодо товарiв i транспортних засобiв на складах тимчасового зберiгання", повiдомляємо.

     1. До графи 1 звiту про рух товарiв на складi тимчасового зберiгання (далi - Звiт) заноситься номер акту про розмiщення товарiв на склад тимчасового зберiгання (далi - СТЗ), за наявностi такого у Порядку розмiщення товарiв i транспортних засобiв на СТЗ, видачi їх iз СТЗ пiсля проведення митного оформлення, затвердженому вiдповiдним митним органом. (За вiдсутностi акту про розмiщення товарiв на СТЗ, до графи заноситься номер транспортного документа мiжнародного зразка.)

     До граф 3, 4, 5 Звiту вноситься iнформацiя про документ контролю за доставкою вантажiв, транспортний документ мiжнародного зразка (у разi внесення його реквiзитiв в графу 1, iнформацiя не дублюється) та рахунок-фактуру, рахунок-проформу, iнвойс (за наявностi).

     До графи 6 Звiту вноситься iнформацiя про код товарної позицiї товарiв згiдно з УКТЗЕД (на рiвнi чотирьох знакiв), у разi наявностi.

     До графи 7 Звiту вноситься комерцiйна назва товарiв згiдно з товаросупровiдними документами.

     Графа 10 Звiту мiстить вiдомостi про вартiсть товару, перераховану за курсом Нацiонального банку України на день розмiщення товарiв на СТЗ. Iнформацiя може не заноситися, у разi вiдсутностi вiдповiдних даних у документах, що дають змогу iдентифiкувати цi товари та пiдтверджують законнi пiдстави знаходження цих товарiв i транспортних засобiв у особи, яка бажає користуватися послугами складу та якi були пiдставою для розмiщення цих товарiв на СТЗ.

     Графа 12 Звiту до окремого розпорядження Держмитслужби України не заповнюється.

     До графи 18 заноситься фактурна вартiсть товарiв, що випускаються з СТЗ згiдно з документом, вiдповiдно до якого здiйснюється випуск. У разi вiдсутностi у зазначеному документi вiдомостей про фактурну вартiсть товарiв, до графи заносяться вiдомостi про митну вартiсть товарiв.

     2. З метою забезпечення повноцiнного та оперативного облiку товарiв на СТЗ, а також прийняття Держмитслужбою України рiшення щодо можливостi скасування щоденного звiтування митними органами про залишки товарiв на цих складах, необхiдно забезпечити подання власниками СТЗ iнформацiї про наявнi на складi товари станом на 25.10.07. Про занесення такої iнформацiї до програмно-iнформацiйного комплексу за всiма СТЗ, розташованими в зонi дiяльностi митницi, повiдомити Департамент органiзацiї митного контролю.

     3. У зв'язку iз запровадженням форматного контролю номерiв дозвiльних документiв у графi 49 вантажної митної декларацiї (лист Держмитслужби України вiд 16.10.07 N 11/4-31/10529-ЕП) прошу довести до вiдома декларантiв, що за наявностi в номерi дозволу на використання складського примiщення, резервуара, майданчика як СТЗ, виданого митницею, 9-значного коду митного органу, згiдно з Класифiкатором митних органiв та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй, затвердженим наказом Держмитслужби України вiд 26.04.06 N 335, до графи 49 вантажної митної декларацiї заносяться першi п'ять знакiв коду митницi, порядковий номер дозволу в межах митницi та лiтерна ознака типу складу.

     4. Контроль за виконанням вимог цього листа покладаю на начальникiв регiональних митниць, митниць.

Заступник Голови Служби О.О.Федоров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.