ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

15.02.08 N 19/217-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць
(крiм Регiональної iнформацiйної митницi)


Щодо заповнення окремих граф внутрiшнього транзитного документа

     Управлiнням контролю за перемiщенням вантажiв опрацьовано питання, що надходять вiд транспортно-експедицiйних органiзацiй - власникiв МЛС стосовно окремих процедур заповнення внутрiшнього транзитного документа (ВТД) при перемiщеннi до митниць призначення товарiв ранiше розмiщених на митних лiцензiйних складах цих пiдприємств у митному режимi IМ-74.

     Iнформуємо, що питання зазначення 4-х значного коду товару згiдно з УКТЗЕД при заповненнi гр.33 внутрiшнього транзитного документа врегульовано листом Держмитслужби вiд 12.01.08 N 11/1-19/199. Цим же листом визначено, що гр. 37 не заповнюється.

     Стосовно внесення вiдомостей до гр. 31документа контролю доставки (ДКД) iнформуємо.

     У разi оформлення попередньої митної декларацiї або внутрiшнього транзитного документа зазначаються точнi данi про товар. Кожен вид вiдомостей починається з нового рядка iз зазначенням порядкового номера.

     Пiд номером 1 зазначається точний опис товарiв, що декларуються митному органу: повне найменування (торговельне, комерцiйне, фiрмове або iнше найменування); основнi (головнi), властивi цьому товару, якiснi та кiлькiснi параметри, технiчнi та комерцiйнi характеристики, що є в наявностi (фiрма-виробник, торговельна марка /допускається зазначення однiєю з європейських мов мiжнародного спiлкування/, комерцiйна та фiрмова назви, сорт, тип, марка, модель, артикул, розмiр, кiлькiсний та якiсний склад, стандарт, ТУ, комплектнiсть, розфасування, маркування тощо); опис окремих товарiв має мiстити додаткову iнформацiю вiдповiдно до Класифiкатора додаткової iнформацiї, яка вноситься до графи 31, необхiдної для iдентифiкацiї товарiв при їх класифiкацiї згiдно з УКТЗЕД, що затверджується Держмитслужбою.

     Вiдомостi про товари мають мiстити достатнiй перелiк iнформацiї для їх розпiзнання та однозначного вiднесення до коду згiдно з УКТЗЕД у кiлькостi знакiв, визначенiй правилами заповнення графи 33 для вiдповiдного митного режиму та особливостей перемiщення, згiдно з Основними правилами iнтерпретацiї УКТЗЕД. Опис товарiв має наводитися без перенесення в графу непiдтвердженого опису класифiкацiйних групувань УКТЗЕД, що вiдповiдають коду товару.

     Якщо код задекларованих товарiв згiдно з УКТЗЕД збiгається з кодом товару, що пiдлягає експортному контролю, але товари за своїм описом або характеристиками не вiдповiдають товаровi, щодо якого цей контроль застосовується, то опис товарiв має однозначно пiдтверджувати таку невiдповiднiсть. При цьому в обов'язковому порядку зазначаються характеристики товарiв, якi вiдрiзняють його вiд товару, що пiдлягає експортному контролю.

     Якщо товари з однаковими кодами за УКТЗЕД мають рiзнi данi (країну походження, ознаки та характеристики, що впливають на рiвень оподаткування, тощо), то вiдомостi про такi товари зазначаються в окремих графах 31.

     При перемiщеннi товарiв за кодами товарних позицiй 8701, 8702, 8703, 8704, 8705, 8711, 8716 згiдно з УКТЗЕД, що ввозяться в Україну та пiдлягають реєстрацiї в реєстрацiйних державних органах, у кожнiй графi 31 зазначаються вiдомостi лише про один такий товар.

     У разi оформлення попереднього повiдомлення в графi зазначаються вказуються лише данi про товар, потрiбнi для його iдентифiкацiї за заявленим у графi 33 товарним кодом згiдно з УКТЗЕД.

     Якщо код заявленого товару згiдно з УКТЗЕД збiгається з кодом товару, до якого вiдповiдно до законодавства України слiд застосовувати заходи гарантування доставки цих товарiв у митницi призначення, але товар за своїми описом або характеристиками не вiдповiдає товаровi, щодо якого цi заходи повиннi застосовуватися, то в графi наводиться опис товару, який повинен однозначно пiдтверджувати таку невiдповiднiсть.

     Якщо код задекларованих товарiв згiдно з УКТЗЕД збiгається з кодом товару, що пiдлягає експортному контролю, але товари за своїм описом або характеристиками не вiдповiдають товаровi, щодо якого цей контроль застосовується, то опис товарiв має однозначно пiдтверджувати таку невiдповiднiсть. При цьому в обов'язковому порядку зазначаються характеристики товарiв, якi вiдрiзняють його вiд товару, що пiдлягає експортному контролю.

     Стосовно внесення iнформацiї до гр.31 ВТД iз врахуванням термiну придатностi товарiв пiд новим номером (вiдповiдно до Порядку заповнення гр.31 при попередньому розмiщеннi товарiв у режим митного складу) повiдомляємо, що в частинi забезпечення контролю за перемiщенням товарiв, питання не є принциповим, у той же час, враховуючи наявнiсть цiєї iнформацiї у ВМД типу IМ-74 ТЕО при розмiщеннi товарiв на митному лiцензiйному складi, вважаємо, що зазначення такої деталiзацiї можливе i у ВТД.

Начальник Управлiння контролю за перемiщенням вантажiв В.А.Луговець
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.